Tot ce trebuie sa stii despre asigurarea de viata

0 Shares
0
0
0

Afla ce este asigurarea de viata si cum poti sa o alegi pe cea care se potriveste cel mai bine nevoilor tale si sa profiti la maximum de aceasta protectie pentru tine si familia ta.

Cum functioneaza asigurarea de viata?

Asigurarea de viata este conceputa pentru a-ti oferi liniste sufleteasca si pentru a oferi sprijin financiar celor pe care ii iubesti cel mai mult in cazul unor evenimente neprevazute.

Poate dura mai mult de doi ani pentru ca o familie sa-si recapete stabilitatea economica dupa moartea principalului furnizor. Prin urmare, angajarea unei asigurari inseamna un mare sprijin si o masura de perspectiva care nu-i va lasa pe cei dragi in pace.

Pentru a raspunde la intrebarea “Cum functioneaza asigurarea de viata?” este important sa cunosti caracteristicile acesteia:

  • Acesta poate fi cumparat de persoane cu varste cuprinse intre 18 si 65 de ani.
  • Unii asiguratori ofera sprijin financiar in caz de accident, boala sau o situatie care iti face imposibila desfasurarea activitatilor zilnice.
  • Puteti selecta acoperiri suplimentare in functie de nevoile dvs.
  • Este posibil sa aveti mai mult de o asigurare de viata pentru a combina diferitele beneficii.
  • Exista doua tipuri de asigurari de viata: temporaresi permanente.

 

Cine ar trebui sa incheie o asigurare de viata?

Exista o anumita tendinta de a incheia acest tip de polita atunci cand sunteti deja de varsta inaintata, desi importanta de a incheia o asigurare de viata si beneficiile acesteia nu se concentreaza numai pe aceasta gama, de fapt, daca o angajati cand sunteti tineri, aveti avantaje.

Protejarea membrilor familiei si a asiguratului insusi pentru ceea ce i se poate intampla sunt doar cateva dintre motivele pentru care este recomandabil sa se incheie o asigurare de viata, dar se face si pentru a acoperi ipoteca. Prin urmare, putem spune ca merita sa luati o asigurare de viata chiar daca sunteti relativ tineri.

Asigurari de viata in ipoteci

Bancile ofera, de obicei, conditii mai bune cu privire la creditele ipotecare daca incheiati o asigurare de viata.

Prin urmare, unele companii cu care se contracta o asigurare de acest tip sunt entitati bancare. Cu toate acestea, nu aveti obligatia de a-l contracta cu banca, dar puteti cauta asiguratorul dorit.

Asigurarea de viata cu acoperire de deces care se contracta la achizitionarea unui imprumut de acest tip indeplineste o misiune economica. Si este ca bancile au nevoie de cineva care sa raspunda la plata ipotecii daca se intampla ceva cu titularul. In plus, in acest fel, va asigurati ca nu lasati pe umerii rudelor greutatea unui credit ipotecar.

Incheie o asigurare de viata

Alegerea de asigurare de viata poate parea ca o sarcina dificila, dar daca stiti clar ce va doriti, veti economisi timp.

Aceasta politica va poate oferi multe beneficii, in special asigurarea ca rudele dumneavoastra vor fi protejate in cazul in care vi se intampla ceva.

Cand mergeti sa o contractati, luati in considerare toate acoperirile si excluderile politei si fiti sinceri in chestionarul pe care asiguratorul vi-l va oferi despre starea dumneavoastra de sanatate, astfel incat sa fie corect si asiguratorul sa va despagubeasca pe dumneavoastra sau pe beneficiarul dumneavoastra in caz de pierdere.

Un comparator de preturi iti va arata dintr-o privire acoperirile si pretul oferit de principalii asiguratori. OVB Romania asigurari de sanatate este locul in care vei gasi toate asigurarile de care ai nevoie.

 

De ce sa ai asigurare de viata?

Mai jos trecem in revista principalele beneficii ale contractarii unei asigurari de viata:

  1. Securitatea economica a familiei

Fara indoiala, acesta este unul dintre principalele beneficii ale asigurarii de viata.

Familia noastra este punctul nostru cel mai puternic si, in acelasi timp, calcaiul lui Ahile. Fericirea si bunastarea ta sunt obiectivele noastre principale. Si stiind ca, daca nu suntem sau nu putem continua sa avem grija de ea, ele vor fi acoperite, ofera o mare liniste sufleteasca.

Prin angajarea politicii dumneavoastra puteti garanta un viitor economic mai bun pentru familia ta, deoarece in acest fel va sunt garantarea bunastarii si sigurantei lor in cazul in care va lipsesc.

  1. Plata datoriilor

In aproape fiecare familie din tara noastra, exista unele datorii asociate. Fie ca este vorba de un credit ipotecar sau un imprumut. Daca veniturile nu mai sunt primite, efectuarea platii datoriilor este foarte dificila si poate deveni o adevarata durere de cap. Prin urmare, asigurarea de viata ofera acoperire in caz de deces sau suferinta a unui handicap care nu ne permite sa continuam sa dezvoltam exercitiul muncii noastre.

Cu despagubirea pe care asiguratorul o va plati, datoriile pot fi infruntate. Sau cel putin sa reduca sumele acestora daca capitalul asigurat contractat nu acopera intregul. Permitand, astfel, ca restul venitului lunar care este primit in nucleul familial sa poata fi dedicat, intr-un mod integral, pentru a putea sa fie continuat acelasi stil de viata avut.

  1. Acoperirea persoanelor cu handicap sau a bolii

Dar, in plus, beneficiile de a incheia o asigurare de viata merg dincolo de acoperirea si protejarea familiei noastre.

 

 

0 Shares
You May Also Like