Un partener pe care te poti baza in domeniul imobiliar

0 Shares
0
0
0

Un partener pe care te poti baza in domeniul imobiliarCei care sunt proprietari de imobile pot alege sa inchirieze sau sa vanda o locuinta, la un moment dat.

O solutie foarte buna pentru gasirea celei mai bune modalitati de actiune, inclusiv pentru inchiriere de spatii Cluj Napoca, consta in gasirea unei agentii imobiliare de incredere,  care sa ii asiste pe parcursul intregului proces.

Domeniul imobiliarelor este unul complex,  iar astfel de tranzactii presupun cunoasterea unor proceduri complexe si intocmirea unui mare numar de acte. Un agent imobiliar te poate sfatui cel mai bine in aceasta privinta, experienta sa fiind decisiva in unele momente.

El cunoaste mult mai multe informatii decat tine din acest domeniu si te poate ajuta sa gasesti cel mai bun pret si sa negociezi cu alte parti implicate in acelasi proces de inchiriere sau de vanzare a unei proprietati la pretul dorit de tine.[adsenseyu1]

Oamenii au acces, in general, la un numar limitat de informatii in legatura cu anumite proprietati vandute pe piata. Agentii imobiliari, insa, lucreaza intr-un mediu in care pot gasi mult mai usor decat noi informatii specilizate despre proprietati si cunosc exact metodele prin care ele pot fi cumparate sau prin care sa se poata negocia un pret mai bun pentru acestea.

Multi oameni se feresc de agentiile imobiliare din cauza comisionului perceput de acestea. Ei ar trebui, insa, sa se gandeasca la faptul ca efortul unui agent imobiliar trece dincolo de simpla intocmie a unor acte si vizitarea unor locuinte care sunt vizate de clientul sau.

El se informeaza continuu de pe piata de profil, cauta solutii pentru clientul sau, se deplaseaza in diferite locuri sau se intalneste cu mai multe persoane relevante pentru o anumita tranzatie imobiliara.

Aici putem include notarul, functionarii publici din primarii, vanzatori, cumparatori, evaluatori, experti, constructori, dezvoltatori imobiliari etc. Datorita expertizei sale, un agent imobiliar ii poate ajuta pe clienti sai sa aiba la dispozitie inclusiv solutii flexibile de finantare de pe piata bancara, in cazul in care el nu indeplineste conditiile impuse de bancile care acorda imprumuturi pentru achizitia de locuinte.

[adsenseyu1]

In tara noastra, de un deosebit succes se bucura acum progamul “Prima casa”, acest program guvernamentual de sustinere a achizitiilor de locuinte fiind foarte accesat in special de familiile tinere, dar nu numai. Numeroasele avantaje pe care acest program le implica au facut ca el sa continue mai multi ani, fiind imbunatatit in timp pentru a permite gasirea de solutii pentru fiecare caz in parte.

Desi la inceput nu era posibil, acum se poate achizitiona chiar si o a doua locuinta prin aceste program, cu conditia ca ea sa fie mai maredecat prima locuinta achizitionata si ca precedenta sa fi fost vanduta de proprietar.

Datorita acestui program, in tara noastra s-a dezvoltat mult domeniul constructiilor de locuinte si au fost redresate, dupa o perioada de criza, imprumuturile imobiliare. In Romania, populatia are tendita de a cumpara locuinte, chiar si prin astfel de imprumuturi, pe o perioada lunga de timp, nu de a inchiria. Situatia este diferita in tara noastra fata de cea din alte tari, in special cele occidentale.

0 Shares
You May Also Like