Industria cosmetica face testari pe animale pentru a ne ajuta sa fim mai frumoase

0 Shares
0
0
0

Industria cosmetica face testari pe animale pentru a ne ajuta sa fim mai frumoaseIn viata de zi cu zi am ajuns sa ne bucuram de o multime de produse. Le folosim pentru a avea grija de pielea noastra: creme hidratante sau pentru protectie solara, sapun natural pentru a ne curata pielea, produse de machiaj pentru a fi mai frumoase, demachiante pentru a ne curata tenul, parfumuri pentru a fi invaluite de arome superbe etc.

Dar pana a ajunge sa le folosim, toate aceste produse au fost testate. Industria cosmetica a investit de-a lungul anilor o multime de bani in teste si a omorat o multime de animale nevinovate.

Daca incercam sa tragem o concluzie logica din toata aceasta ecuatie, ne-am da seama ca toate produsele cosmetice au fost testate pe animale, le-au omorat iar apoi au fost plasate spre comercializare.

Ar trebui sa stam si sa ne intrebam de ce unele produse care au omorat niste animalute nevinovate ar fi bune pentru noi?

Testarile pe animale sunt groaznice. Chinuie animalele si le omoara prin suferinta.

[adsenseyu1]

De ce se fac testari pe animale?

In general, aceste testari se fac pentru a stabili nivelul de iritabilitate pe care aceste produse il au asupra pielii. In fiecare an mor peste 100 de milioane de animale datorita testarilor iar multe dintre ele sfarsesc prin eutanasie.

Conform Vier Pfoten, animalele chinuite in timpul testarilor sunt: soareci, iepuri, porcusori de Guineea, porci, maimute, capre, sinsile, pisici sau chiar cai si vaci.

Testarea produselor cosmetice pe animale este o practica obisnuita in toata lumea. De exemplu in China, aceste testari sunt obligatorii, la fel si in SUA inca se mai practica aceste testari. Din fericire, din 2013, in Uniunea Europeana, testarile pe animale sunt interzise dar totusi, acest fenomen nu a fost stopat.

Industria produselor cosmetice este in continua dezvoltare. Acest lucru se intampla deoarece pe piata apar frecvent produse noi, care trebuie testate. Pana la urma, ar trebui sa ne intrebam la ce ne sunt folositoare atat de multe produse.

Producatorii mari de produse cosmetice ne influenteaza si ne creeaza permanent senzatia ca avem nevoie de din ce in ce mai multe produse, cand in realitate acestea nu sunt necesare.

[adsenseyu1]

sapu muraPentru a ne ingriji si a arata bine, am fi surprinsi de cat de putine produse avem nevoie. Chiar si pentru un banal machiaj, daca e sa ne luam dupa specialisti, ar trebui sa folosim o multime de produse, sa aplicam mai multe straturi de machiaj si multe altele.

Cand suntem pe punctul de a cumpara anumite produse din magazin ar trebui sa ne interesam mai intai daca acestea au fost testate pe animale. De obicei, marii producatori de produse de ingrijire, care sunt impotriva testarilor pe animale, au pe etichete semne care ne spun ca produsele nu au fost testate pe animale.

Pentru a stopa acest fenomen al testarilor pe animale, am putea incepe sa folosim produsele organice. Acestea sunt realizate din ingrediente naturale, nu au efecte adverse si, cel mai important, nu sunt testate pe animale.

Tocmai datorita compozitiei lor, nici nu trebuie testate. Astfel, putem alege un sapun natural iar in acest fel am putea spune ca am salvat un animal. Pe langa acest lucru, produsele de ingrijire naturale sunt recomandate, deoarece au grija de pielea noastra fara a o irita sau fara a ne umple organismul cu substante chimice nocive.

0 Shares
You May Also Like