4 motive pentru care sa alegi usile din lemn

0 Shares
0
0
0

4-motive-pentru-care-sa-alegi-usile-din-lemnCe ne facem daca suntem in situatia de a schimba o usa care nu mai arata bine sau care ne face probleme? Cum alegem, ce alegem si de unde pornim?

Ce anume ne garanteaza ca usa aleasa va trece atat testul timpului, prin rezistenta sa, cat si testul bunului gust, ea potrivindu-se decorului locuintei indiferent de renovarile pe care le vom face de-a lungul vietii?

Raspunsul dat de specialistii in domeniu vizeaza clasicele usi din lemn. Desigur, acestea poti fi mai mult sau mai putin clasice, in functie de designul fiecareia. De asemenea, dincolo de varietatea de modele disponibile pe piata, lemnul reprezinta, in ciuda aparantelor un garant al rezistentei si bunului gust.

[adsenseyu1]

 

De ce sa alegi lemnul?
Si, totusi, de ce sa nu alegi usile din termopan sau pe cele din metal, pana la urma? Cum se face ca in noua era a tehnologiei, care abunda in materiale de tot felul, lemnul ramane pe pozitie fiind preferat inaintea celorlalte variante?
Iata intrebarile care stau pe buzele tuturor celor care se afla in fata deciziei asumate de a-si achizitiona cat mai repede o usa pentru propria locuinta. Drept urmare, iti prezentam mai jos cele mai importante 4 motive pentru care sa alegi usile din lemn:

[adsenseyu1]

1. Calitatea
Este limpede ca, din punctul de vedere al calitatii, usile din lemn sunt mai rezistente si durabile decat cele din materiale precum PAL sau MDF – materiale care pot, intr-adevar, imita lemnul, insa nu si calitatile pentru care este atat de apreciat. Inainte e a fi produse usile ca atare, lemnul folosit este prelucrat in prealabil, el fiind uscat in asa fel incat umiditatea sa atinga o valoare optima si, prin urmare, un nivel calitativ mai inalt.
2. Versatilitatea
Lemnul nu este doar un simplu material clasic, folosit pentru décor. El este, de asemenea, si unul versatil. Ceea ce inseamna ca putem interveni oricand asupra aspectului unei usi din lemn, schimbandu-i culoarea dupa preferinte si in conformitate cu eventualele modificari pe care le-am adus casei. Astfel, o usa din lemn nu va prezenta niciodata aspectul unei usi invechite, intrunind in acest punct criteriile durabilitatii in timp.

3. Design-ul
Din punctul de vedere al designului, lemnul ofera, spre deosebire de alte materiale, un aspect impunator si elegant, punand in evidenta, prin aceasta, detaliile arhitecturale ale casei atat la exterior, cat si la interior. De altfel, el ramane materialul de referinta si in privinta rezistentei si a sigurantei, avand proprietati termoizolante superioare altor materiale.

4. Siguranta
Cand vorbim de siguranta (mai ales in cazul usilor de exterior), imaginea care ne vine in minte este cea a unei usi masive, metalice, care ne creeaza senzatia de securitate.

Totusi, o usa de lemn masiv din mahon lucrata speciala pentru exterior (poti vizualiza mai multe astfel de exemple pe TGG – usi din lemn) ne ofera la randul ei, un grad destul de mare de siguranta, egaland, prin proprietatile sale, usile metalice.

In plus, o usa trebuie sa fie rezistenta la socuri, umiditate, foc – lemnul castigand teren, spre deosebire de PAL care are o foarte mica rezistenta la socuri.

Ei bine, ce poate fi mai convingator decat cele 4 motive tocmai expuse. In fond, a opta pentru o usa din lemn inseamna a subscribe sigurantei si bunului gust deopotriva.

0 Shares
You May Also Like