Beneficiile afisajelor digitale pentru publicitate

0 Shares
0
0
0

Beneficiile afisajelor digitale pentru publicitateIndustria de publicitate a beneficiat mult de tehnologiile digitale. Luati afisaje digitale, de exemplu. Publicitatea digitala si publicitatea Billboard LED (cunoscuta si sub denumirea de digital-out-of-home, sau dooh) sunt folosite de mai multi agenti de publicitate si detinatori de marci ca niciodata, iar popularitatea lor este in crestere. Sa luam in considerare ce este in spatele acestei tendinte:

 • Veniturile publicitare pentru reviste de presa si ziare au scazut si nu exista semne de vanzari de reclame tiparite care sa revina in curand. Cea mai mare parte a veniturilor pierdute se adreseaza publicitatii digitale (reclame online, dooh etc.)
 • Acelasi lucru se poate spune despre veniturile din publicitatea TV difuzata. Numerele de audienta TV continua sa scada pe masura ce tot mai multe canale de specialitate lovesc in aer. Acest lucru se datoreaza partial popularitatii surselor de continut de streaming precum Netflix, Amazon si alte surse similare.

Intre timp, veniturile digitale din afara SUA au ajuns la aproape 3 miliarde de dolari SUA in 2015. Aceasta reprezinta aproape 41% din totalul cheltuielilor din afara casei pentru perioada respectiva si se prevede ca acest numar va creste la 53%, sau 4 miliarde de dolari SUA pana in 2018.

Cresterea veniturilor publicitare ajuta la cresterea vanzarilor de panouri afisare digitale, motiv pentru care va puteti astepta sa vedeti mai multe ecrane aparute in aeroporturi; statii de metrou, tren si autobuz; centre comerciale si centre de conventii; oficii guvernamentale, biblioteci si alte spatii publice.

Exista si alti factori in joc.

 • Costul panourilor LED utilizate in panourile exterioare a scazut constant in timp, ceea ce face ca aceste panouri afisare sa fie mai rentabile. In timp ce multe panouri publicitare traditionale si afise montate pe peretii exteriori au fost deja inlocuite de panouri LED, majoritatea sunt inca pe baza de imprimare, astfel incat exista o multime de oportunitati de crestere.
 • Panourile cu LED pot fi utilizate in spatii interioare.
 • Panourile LED au acum o serie de densitati de pixeli. Cu cat numarul de pixeli este mai dens, cu atat rezolutia este mai mare. Panourile de inalta rezolutie sunt ideale pentru aplicatiile interioare in care spectatorii sunt mai aproape de afisaj. Panourile cu rezolutie joasa sunt utilizate mai ales in aplicatii exterioare, cum ar fi panourile publicitare laterale.
 • Exista mai multe modalitati de a conecta playerele media la Internet. Proliferarea punctelor de acces Wi-Fi si a datelor wireless 4G inseamna ca afisoarele au nevoie doar de acces la o sursa de alimentare fiabila.

Ecranele digitale vin cu multe functii:

 • Lunele subtiri si ultra-subtiri (mai putine goluri intre afisaje pentru construirea peretilor video).
 • gama larga de dimensiuni pentru majoritatea tipurilor de aplicatii. Unele afisaje de specialitate sunt disponibile in dimensiuni „non-standard”.
 • Ecrane inteligente care folosesc tehnologia System on Chip (SoC). Nu este necesar un player media extern.

Avantajele publicitatii digitale pe afisaj

Publicitatea pe afisaj digital ofera avantaje semnificative fata de publicitatea traditionala bazata pe tiparire, iar aceste avantaje au fost dovedite in multe studii independente. Iata cele mai importante avantaje ale publicitatii digitale obtinuta datorita utilizarii de panouri afisare:

 • Anunturile afisajelor digitale sunt observate, iar rata de rechemare este masurabil mai mare decat in ??cazul suporturilor de imprimare.
 • Vizualizatorii petrec mai mult timp uitandu-se la afisaje digitale decat la semnele tiparite. Prin urmare, este important sa pastrati continutul proaspat si interesant.
 • Anunturile livrate pe afisele digitale primesc mai multe afisari decat anunturile livrate prin semne tiparite. Anunturile de tiparire primesc o multime de impresii in ziua in care sunt afisate, apoi numerele scad rapid, in timp ce afisajele digitale genereaza impresii consistente pe o perioada mai lunga.
 • Publicitatea pe afisaj digital se evidentiaza mai mult decat reclame tiparite.
 • Publicitatea pe afisaj digital este mai buna in promovarea achizitiilor cu impulsuri decat in ??metodele de publicitate traditionale. Rata de rechemare mai mare face aceste anunturi mai eficiente.
 • Ecranele digitale genereaza mai multe ascensiuni de vanzari decat metodele traditionale de achizitie. Diferenta este semnificativa si a fost dovedita din nou.

Cum sa obtii rezultate optime

Publicitatea pe afisaj digital merita investitia, dar anunturile trebuie sa fie bine concepute pentru a fi eficiente. Este important sa investiti intotdeauna in continut bun si sa rotiti continutul periodic. In caz contrar, rezultatele campaniei nu vor corespunde asteptarilor agentilor de publicitate.

Luati in considerare locul in care vor fi afisate anunturile. Nu reciclati doar reclame TV vechi in campaniile dvs. de iesire din casa digitala. Clipurile de cincisprezece si treizeci de secunde nu vor fi eficiente in zonele cu trafic ridicat, de aceea este important sa adaptati continutul, sau mai bine, sa creati continut original care este conceput special pentru a produce rezultate optime.

Continutul care dureaza mai mult de sapte secunde nu va fi eficient in zonele cu trafic ridicat, de aceea poate fi de preferat sa afisam o animatie scurta sau chiar continut static si sa rotim mesajul des. Acest lucru va creste numarul de afisari.

In cazul in care doriti sa va faceti publicitate de exemplu in spatii precum sala de asteptare a medicului, sau intr-o sala de asteptare a unei companii de asigurari, atunci clipurile de 15 secunde pot fi mai eficiente decat cele scurte, deoarece spectatorii au mai mult timp pentru a absorbi continutul. In aceste cazuri, un numar mai mic de afisari este acceptabil.

0 Shares
You May Also Like