Cand a aparut web hostingul?

0 Shares
0
0
0

Cand a aparut web hostingul?Web hostingul a luat nastere pe la inceputul anului 1969, atunci cand Thomas Merril si Lawrence Roberts au creat prima retea de calculatoare, care era alcatuita din trei calculatoare, care astazi sunt considerate a fi primele hosturi din lume.

Cele trei calculatoare inca exista si in zilele noastre, astfel ca unul dintre acestea se afla la Institutul de cercetare Stanford. Al doilea calculator se afla la Universitatea din California, in timp ce ultimul calculator se afla la Universitatea din Utah.

Anul 1991 a venit cu o schimbare majora, astfel ca au fost eliminate restrictiile comerciale la nivelul internetului, libertatea utilizatorilor a crescut, iar astfel a aparut si nevoia de gazduire pentru site-uri.

Din acest moment, web hostingul s-a dezvoltat foarte mult, pana la varianta actuala, iar in prezent, in lume exista peste un miliard de site-uri, care sunt gazduite de catre aceste servere.

De la inceputuri si pana in zilele noastre, aceasta industrie s-a dezvoltat foarte mult, iar acest lucru este dovedit de catre cele peste un miliard de site-uri existente la nivel mondial.

Un amanunt foarte interesant este acela ca din momentul in care s-au pus bazele web hostingului si pana in prezent, conditiile pentru a avea un site functional au ramas neschimbate.

Asadar, pentru a avea un site functional, in primul rand este nevoie de alegerea unui nume de domeniu de internet, precum google.com sau blogulmeu.ro.

Deasemenea, pentru ca site-ul sa fie unul functional, mai este nevoie de alegerea unui serviciu de gazduire web, care poate fi achizitionat si de pe Gazduireenterprise.ro, acolo unde se pot gasi diferite pachete de web hosting, la diferite preturi.

Pentru ca totul sa fie in ordine, trebuie creat si site-ul propriu zis, trebuie optat pentru un design al site-ului, trebuie adaugat continut (text, poze, clipuri video, etc.).

Despre numele de domeniu de internet este foarte important de amintit faptul ca acesta este unic, si cel mai important, odata ce este ales, nu mai poate fi schimbat. Numele de domeniu trebuie sa fie unul scurt, si usor de memorat.

Despre web hosting, este important de mentionat faptul ca se pot gasi diferite pachete de hosting, astfel ca se poate opta pentru gazduire shared de exemplu. Acest pachet de hosting este cel mai ieftin, si este ideal pentru cei care detin un site de prezentare, sau un blog personal.

Partea neplacuta in cazul acestui pachet de hosting este aceea ca site-ul care este gazduit de un astfel de server are resurse limitate, iar serverul este impartit cu o multime de alte site-uri.

Cei care nu sunt multumiti de resursele alocate, pot alege sa beneficieze de un alt pachet de hosting, precum un server VPS, sau pot opta pentru gazduirea dedicata.

Despre furnizorul de web hosting este important de amintit ca acesta poate sa fie schimbat fara probleme de catre client, in comparatie cu numele de domeniu care nu se mai poate schimba.

Cat despre site, dupa cum am mai spus, acesta trebuie sa aiba un design atragator, si sa fie plin de continut relevant, pentru a atrage vizitatorii.

0 Shares
You May Also Like