Avantaje si dezavantaje ale calculatoarelor second hand

0 Shares
0
0
0

Avantaje si dezavantaje ale calculatoarelor second handFiecare utilizator care se afla in cautarea unui calculator, cu siguranta va trebui sa treaca pe o hartie anumite aspecte, de care va trebui mai apoi sa tina cont pentru a alege un echipament perfect pentru el.

Mai intai de toate trebuie stabilit foarte clar motivul pentru care utilizatorul are nevoie de calculator, iar apoi vor trebui stabilite cu exactitate sarcinile pe care acesta le va avea de indeplinit.

Deasemenea, trebuie cunoscute in mare parte programele care vor rula pe calculator, pentru ca acestea au un rol foarte important in buna functionare a echipamentului.

Nu in ultimul rand, trebuie stabilit un buget de achizitie, pentru ca utilizatorii sa stie exact spre ce calculatoare trebuie sa isi indrepte atentia, si pentru a-si alege calculatoare care sa se incadreze in suma de bani pe care o au la dispozitie.

Ei bine, tinand cont de toate aceste aspecte, utilizatorii care au de gand sa foloseasca echipamentul in cele mai simple scopuri, si care nu sunt dispusi nici sa investeasca foarte multi bani in achizitionarea unui calculator nou, mai mult ca sigur isi vor indrepta atentia spre calculatoare second hand.

Despre aceste echipamente, trebuie mentionat la fel ca si despre orice alte produse care se gasesc pe piata, ca au atat o serie importanta de avantaje, cat si o serie importanta de dezavantaje, despre care vom discuta in cele ce urmeaza in acest articol.

Un prim avantaj pe care il au calculatoarele second hand spre deosebire de cele noi sau spre deosebire de calculatoarele refurbished, este pretul. Un calculator second hand poate sa fie achizitionat la jumatate din pretul unui calculator nou.

Pe langa faptul ca este mult mai ieftin decat celelalte doua tipuri de calculatoare, un echipament second hand poate fi foarte util, mai ales daca nu este folosit in interes profesional, asa ca nu se merita achizitionarea unui calculator scump.

Un alt avantaj este acela ca acum si calculatoarele second hand vin cu o perioada de garantie, precum cele noi, asta daca discutam in cazul in care se cumpara calculatoare second hand de la un magazin de specialitate.

Alegand un calculator second hand, acesta poate fi achizitionat alaturi de periferice, si sa nu aiba un pret mai mare decat un calculator refurbished de exemplu, pe cand alegerea unui calculator refurbished sau a unui calculator nou plus periferice, poate insemna o investitie mare.

Ei bine, trebuie insa mentionat faptul ca si aceste calculatoare au o serie de dezavantaje, iar primul este faptul ca ele au mai fost folosite inainte, asa ca sunt sanse mari ca ele sa prezinte semne vizibile de uzura.

Un alt dezavantaj este acela ca deja componentele lor au foarte multe ore de utilizare, ceea ce inseamna ca aceste echipamente se pot defecta mai repede decat cele noi.

Insa asta nu mai trebuie sa fie o problema, dat fiind faptul ca echipamentele second hand cumparate de la magazin, dupa cum am mai spus, vin cu certificat de garantie.

Asadar, se poate observa foarte clar faptul ca alegerea unui calculator second hand vine cu o serie importanta de avantaje, dar si cu o serie importanta de dezavantaje.

0 Shares
You May Also Like