Cand ar trebui sa schimb sau sa repar parbrizul masinii mele?

0 Shares
0
0
0

Repararea sau schimbarea parbrizuluiIntr-o masina exista lucruri esentiale, cum ar fi rotile sau motorul. Dar uneori neglijam multe alte aspecte, cum ar fi parbrizul si sunt multi care se intreaba cand sa schimbe parbrizul masinii.

Schimbarea sau repararea parbrizului este oarecum costisitoare, de aceea este recomandat ca acesta sa poata fi inclus in asigurarea noastra.

Dar nu trebuie sa il neglijam pentru ca este o parte importanta a masinii, fara de care nu putem conduce corect. Poate fi schimbat atat daca este ruptpentru ca este zgarieturi, etc. Adica pentru o varietate de cauze.

Ce daune poate suferi un parbriz pentru a fi schimbat sau reparat?

Deoarece parbrizul este un element fundamental in asigurarea sigurantei soferilor si pasagerilor unei masini, legislatia este deosebit de stricta in ceea ce priveste starea acestuia si daunele care obliga proprietarul sa schimbe parbrizul din fata sau sa-l repare.

Parbrizul protejeaza membrii vehiculului de vantul in miscare, cu cat viteza atinsa este mai mare, cu atat va exercita mai multa presiune asupra sticlei. Deci, chiar si o piatra mica la o viteza mare poate provoca un marcaj permanent pe sticla care trebuie reparat.

De asemenea, praful care se acumuleaza poate insemna o pierdere a vederii.

O alta deteriorare comuna a parbrizelor din fata si din spate este zgarieturile cauzate de un stergator rupt sau uzat.

Ce avarii ale parbrizului frontal pot fi remediate si care nu pot fi remediate?

In primul rand, trebuie sa avem in vedere faptul ca parbrizul unei masini este format din trei straturi:

O sticla superioara intarita, un strat de adeziv din plastic si un cristal interior.

Ca regula generala, numai stratul superior este de obicei deteriorat, iar in aceste cazuri repararea este posibila si simpla. Aceste zone deteriorate ale parbrizului pot fi tratate cu o injectie de rasina sintetica, cu care este posibil ca ruperea sa dispara fara a lasa un semn.

Cu toate acestea, in orice caz, mecanicul expert va fi cel care evalueaza daca daunele pot fi reparate sau nu. Poti gasi servicii de montaj la domiciliu client 7 Zile/7 Zile.

Repararea sau schimbarea parbrizului

Unele defecte vazute mai sus pot fi reparate, dar multe altele vor costa putin. Este atunci cand este convenabil sa schimbam parbrizul, chiar daca este ceva scump, pentru ca este necesar pentru integritatea noastra fizica. In cele din urma, daca nu o schimbam, se poate rupe si rezultatul este mult mai rau.

Trucuri de casa pentru a curata parbrizul

Pentru a obtine o curatare optima este recomandabil sa se utilizeze produse specifice, special concepute pentru sistemul de stergatoare de parbriz, deoarece, pe langa faptul ca sunt eficiente in curatare, acestea au un punct de congelare scazut.

Potrivit lantului de ateliere Rodi Motor Service, “pot fi utilizate si amestecuri de casa, atata timp cat elementul detergent nu contine produse care genereaza spuma sau contin agenti corozivi, cum ar fi amoniacul”. De asemenea, este recomandabil ca apa utilizata sa fie distilata, deoarece apa de la robinet contine impuritati multiple.

Procesul de fabricare a parbrizului

Cea mai mare parte a sticlei de parbriz este realizata folosind „Metoda flotant”, numita astfel, deoarece sticla „pluteste” literalmente in interiorul unei camere in timpul unuia dintre etapele de fabricatie.

In prima etapa, ingredientele si apa sunt amestecate intr-un rezervor refractar unde sunt supuse la temperaturi foarte ridicate si topite. Amestecul topit rezultat este apoi trecut printr-o deschidere foarte scurta, dar larga, intr-un al doilea rezervor, „camera de plutire”. Aceasta camera are un strat subtire de staniu topit pe care pluteste amestecul, de unde si denumirea procesului si a camerei.

Din aceasta camera, foaia lunga de sticla topita este transportata pe role intr-o alta camera,  care este un cuptor special in care sticla este recoapta – racita treptat. Aceasta este sticla „bruta”  care va fi acum folosita pentru a face parbrize.

Aceasta sticla recoapta este acum taiata la dimensiunile necesare folosind o unealta de taiere cu diamant. Apoi, este modelata si temperata, desi acesta nu este ultimul pas.

Foaia de sticla este plasata pe sau intr-o matrita cu curbura si forma dorite si apoi este incalzita pana la punctul in care devine moale, dar nu se topeste si, ca rezultat, se lasa pe sau in matrita. Apoi se raceste extrem de rapid cu jeturi de aer rece. Acest proces de temperare intareste foarte mult sticla.

Ultimul pas pentru realizarea unui parbriz are loc atunci cand doua foi de sticla calita sunt puse pe fiecare parte a unui strat foarte subtire de polivinil butiral (PVB). Acest sandvis este incalzit intr-o autoclava si presat intre role.

Acest pas face PVB transparent si fuzioneaza foile de sticla si PVB intr-o singura placa de sticla securizata laminata. PVB ofera protectie impotriva spargerii, deoarece, in caz de coliziune, stratul PVB impiedica cioburile de sticla sa se deplaseze la viteze mari.

0 Shares
You May Also Like