Cand merg oamenii la psiholog?

0 Shares
0
0
0

Cand merg oamenii la psiholog?De nenumarate ori, s-a crezut in general, ca numai cineva care era “nebun” sau cineva care avea o probleme si tulburari nervoase avea motive sa vada un psiholog.

Astazi, psihologii trateaza in continuare tulburari psihice grave, dar pot oferi si servicii din alte motive. Multi dintre noi se simt astazi pierduti sau singuri intr-o lume cu un accent cultural asupra superficialitatii si satisfactiei imediate. De fapt, o viata sanatoasa, semnificativa si spirituala ar trebui sa fie nucleul existentei umane. Oricine poate beneficia de servicii psihologice care sporesc si mentin sanatatea fizica si mentala si care promoveaza onestitatea si intimitatea in viata de zi cu zi.

Probleme si simptome

Chiar daca toata lumea ar putea beneficia de indrumare psihologica, nu toata lumea vrea sa vada un psiholog. Iata de ce unii oameni au nevoie de ajutor psihologic.

Probleme

Sa incepem prin definirea naturii unei probleme. Exista o problema atunci cand exista o discrepanta intre ceea ce faceti si ceea ce doriti sa faceti. Daca puteti pune lucrurile in termeni concreti atat de clare, atunci nu numai ca stiti ca aveti o problema, dar deja sunteti pe cale sa o rezolvati. Probabil ca nu aveti nevoie de ajutor profesional.

Uneori, cu toate acestea, pot exista complicatii care interfereaza cu capacitatea dvs. de a va rezolva propriile probleme:

S-ar putea sa se intample ca, in ciuda celor mai bune intentii de a schimba lucrurile, tot nu puteti face progrese. In limbajul psihologic, ati intalnit un blocaj inconstient pentru progresul dvs. Cu ajutorul unui psiholog puteti obtine eliberarea dintr-un blocaj ca acesta.

S-ar putea sa se intample, pur si simplu, sa simtiti va nemultumiti vag de viata voastra, dar nu puteti intelege clar ce este problema. In acest caz, puteti consulta un psiholog pentru a va ajuta sa definiti problema. Odata ce problema este definita in mod clar, s-ar putea sa aveti posibilitatea sa continuati cu dvs. sau sa descoperiti si un blocaj inconstient.

Vestea buna este ca, odata ce ati invatat aceasta strategie de baza pentru definirea si rezolvarea problemelor, probabil ca nu mai aveti nevoie de ajutor profesional.

Simptome

Daca o problema nu poate fi rezolvata cu claritate si pur si simplu, ea se poate transforma intr-un simptom. Un simptom este o iluzie creata de inconstientul tau sa te ascunzi de adevarul urat al vietii tale.

Multe persoane incearca sa se “scape” de simptome, inecandu-le cu munca, cu divertisment, cu sexualitate si cu substante (cum ar fi alimente, alcool sau droguri). Dar, ironic, aceste lucruri cauzeaza doar mai multe probleme care de obicei degenereaza in mai multe simptome. Singura solutie veritabila pentru un simptom este aceea de a face munca psihologica grea necesara pentru a va face fata adevarului vietii pe care vi-l temeti atat de disperat sa recunoasteti.

Iata alte cateva probleme care va pot determina sa va programati cat mai repede la Psihocab. Psihocab este un cabinet psihologic in Bucuresti, care va poate ajuta sa va rezolvati problemele de ordin psihic, si care va poate ajuta sa beneficiati de o calitate a vietii mult mai buna.

Asadar, anxietatea, fobiile, traumele, problemele spirituale, dependentele, depresia si mania, problemele de sanatate, problemele de familie, sporirea performantei, sau gandurile negative sunt doar cateva dintre motivele care va pot determina sa obtineti cat mai repede posibil o programare la Psihocab.

Mentionam ca nu este nici ceva rusinos, si nici de ascuns faptul ca optati pentru consiliere psihologica. Chiar daca in trecut dupa cum am spus si in introducere, se considera ca doar oamenii nebuni si cei cu probleme psihice grave mergeau la psiholog, lucrurile nu stau chiar asa.

Cateva sedinte de consiliere psihologica va pot fi de mare ajutor, pentru a obtine o calitate mult mai buna a vietii. In acest fel veti scapa de gandurile negative si veti deveni o persoana cu mentalitate pozitiva si cu zambetul mereu pe buze.

In plus, pana si sportivii de performanta trec periodic pe la Psihocab si pe la alte cabinete psihologice, mai ales inainte de a participa la competitii foarte importante, sau dupa ce se intorc de la competitii, iar rezultatele obtinute sunt mult sub asteptari. Consilierea psihologica joaca joaca de fiecare data un rol deosebit de important in cariera acestora.

0 Shares
You May Also Like