Care este intentia utilizatorului in strategia SEO

0 Shares
0
0
0

Intentia utilizatorului in strategia SEOStiati ca intentia utilizatorului sau intentia de cautare indica ce scop sau intentie are un utilizator de internet atunci cand introduce un termen de cautare intr-un motor de cautare; dar stiati ca intentia utilizatorului in strategia SEO este acum un factor central in optimizarea continutului si a motorului de cautare si eclipseaza cuvintele cheie individuale ca factor dominant de clasare.

Intentia utilizatorului poate fi informativa, tranzactionala sau de navigatie. Daca un cuvant cheie este de obicei cautat cu intentia de a afla mai multe despre acesta, atunci aceasta cautare este informativa.

Daca utilizatorul doreste sa fie condus la un anumit site, cum ar fi cu nume de marca, cautarea acestuia este de navigare. Daca intentia utilizatorului este de a cumpara ceva in spatele unui termen de cautare, atunci cautarea este tranzactionala.

Google recunoaste intentia utilizatorului

Google se straduieste sa afiseze cele mai relevante informatii pentru utilizator in rezultatele cautarii sale. Motoarele de cautare se concentreaza din ce in ce mai mult pe aflarea intentiei utilizatorului si imbunatatirea cautarii semantice.

In loc de cuvantul cheie individual, motorul de cautare inspecteaza legatura dintre toate cuvintele unui termen de cautare. Google poate recunoaste acum semnificatia semantica, contextul si intentia utilizatorului unei interogari de cautare.

Continutul bun satisface intentia utilizatorului

Aceasta dezvoltare muta continutul bun, holistic, care satisface intentia utilizatorului, in centrul optimizarii motoarelor de cautare. Continutul de inalta calitate, coordonat cu asteptarile utilizatorilor, influenteaza masurabil factorii de clasare si permite o clasare buna in rezultatele Google. Aceasta inseamna ca cunoasterea cerintelor utilizatorilor este o conditie de baza pentru un continut bun, care este considerat relevant de Google.

Companiile si editorii trebuie sa analizeze daca continutul lor indeplineste cerintele cititorilor lor. Trebuie sa isi orienteze continutul in jurul cuvintelor cheie care corespund intentiei utilizatorului pe care doresc sa le difuzeze. Optimizarea tehnica trebuie sa fie asociata cu continutul relevant, care este context si centrat pe utilizator.

Stiinta datelor si dezvoltarea de continut agil

Din aceasta necesitate s-a dezvoltat dezvoltarea agila a continutului: o metoda sustinuta de tehnologie pentru dezvoltarea si optimizarea continua a continutului competitiv. Dezvoltarea agila a continutului face posibila continutul superior, care indeplineste mai precis nevoile consumatorilor.

Prin urmare, stiinta datelor inlocuieste presupunerile anterioare privind ceea ce doreste utilizatorul cu cunostinte reale. Modelul procedurii se bazeaza pe tehnologia de invatare profunda, bazat pe milioane de bucati de date colectate si analizate; aceasta determina intentia exacta a utilizatorului din spatele termenilor de cautare.

Intentia utilizatorului in Searchmetrics Content Experience (SCE)

Experienta continutului Searchmetrics (SCE) combinele date masurate cu procesul creativ de scriere. Aici software-ul arata calea catre povestirea eficienta care indeplineste asteptarile utilizatorilor dvs.

Topic Explorer, instrumentul SCE pentru cercetarea subiectelor, afiseaza subiecte legate semantic si le descrie, printre altele, ca intentii de cautare. O alta forma de reprezentare este oferita de palnia de vanzari.

Acest lucru imparte subiectele in cele patru etape prin care trece un potential cumparator in timpul achizitiei: perceptie, evaluare, cumparare si loialitatea clientilor. SCE ofera o indicatie la ce intrebari trebuie sa raspunda textul pentru a servi intentiei utilizatorului si motorului de cautare.

De ce este importanta intentia de cautare?

Simplu spus: satisfacerea intentiei de cautare este in cele din urma obiectivul # 1 al Google. Deci, daca doriti sa reusiti astazi cu SEO si marketingul de continut, Search Intent trebuie sa fie o parte importanta a abordarii dvs.

S-ar putea sa va intrebati: Cum stie Google ca o pagina este potrivita pentru intentia de cautare? Se uita la modul in care oamenii interactioneaza cu SERP-urile.

Cu alte cuvinte: Poate intelege daca oamenii nu iubesc un anumit rezultat al cautarii. Si daca observa ca un rezultat al cautarii nu este potrivit pentru un cuvant cheie, il vor reduce.

0 Shares
You May Also Like