Care sunt beneficiile acidului hialuronic?

0 Shares
0
0
0

Care sunt beneficiile acidului hialuronic?Este foarte important sa stii cum sa apelezi la acid hialuronic intr-un mod profesional si de durata, pentru ca daca folosesti acidul hialuronic intr-un mod inteligent, poti avea parte de foarte multe beneficii. Continua sa citesti, pentru a afla cat mai multe lucruri interesante despre acidul hialuronic si cum iti poate fi acesta de folos.

Acidul hialuronic este un ingredient obisnuit in produsele pentru ten. Se foloseste in principal in creme, lotiuni si seruri hidratante, datorita capacitatii sale de a hidrata si a pielii pielea. Acidul hialuronic este utilizat si in materialele de umplere dermice injectabile pentru a ajuta la eliminarea ridurilor si la adaugarea volumului pe fata si buze.

Acidul hialuronic este un glicozaminoglican (GAG) care apare in mod natural la nivelul pielii, tesutului conjunctiv, ochilor si articulatiilor. Se mai numeste hialuronan sau HA. Aflati mai multe despre avantajele adaugarii acestui ingredient la rutina de ten.

Cea mai mare cantitate de acid hialuronic din organism se gaseste la nivelul pielii. Este o componenta majora a matricei extracelulare, care este materialul de tip gel care inconjoara celulele pielii tale. Cele mai cunoscute proteine ??colagen si elastina fac parte si din acest material, precum si alte glicozaminoglicane (o familie de polizaharide sau carbohidrati din care face parte acidul hialuronic).

Acidul hialuronic nu este doar o substanta care sa-ti incercuiasca celulele pielii. Este vital pentru pastrarea pielii hidratata. Acidul hialuronic atrage apa din interiorul dermului si o deplaseaza pe suprafata pielii, epiderma. Acidul hialuronic si alti glicozaminoglicani joaca, de asemenea, un rol in elasticitatea si tonul pielii, in metabolismul celular, in regenerare si in vindecare.

Odata cu inaintarea in varsta, nivelurile de acid hialuronic din piele se reduc in mod natural. Pielea ta nu o fabrica la fel de eficient pe cat o obisnuia. Tocmai de aceea, pielea devine mai subtire si mai uscata pe masura ce imbatranesti. Nivelurile de acid hialuronic la nivelul pielii incep o scadere abrupta dupa 40 de ani.

Beneficii

Acidul hialuronic este adesea credit ca anti-imbatranire, dar acest lucru nu este in intregime exact. Este descris mai precis ca hidratant al pielii.

Acidul hialuronic este o macromolecula, ceea ce inseamna ca moleculele HA sunt mari din punct de vedere al marimii moleculare. Moleculele sale sunt prea mari pentru a fi absorbite eficient in piele. Acidul hialuronic aplicat topic nu va creste depozitele naturale de HA ale pielii tale.

De fapt, acidul hialuronic nu va patrunde prea mult in piele – nu va avea un impact imens asupra imbatranirii. Asta nu inseamna ca nu are efect asupra pielii tale. Are o multime de beneficii, la fel ca si produsele de acid hialuronic top-over-the-counter (OTC).

Hidratarea finala

Afirmatia acidului hialuronic la faima este capacitatea sa de a imbunatati nivelurile de hidratare a pielii. Acidul hialuronic este un umectant, ceea ce inseamna ca atrage apa de el si ajuta pielea sa se tina de apa. Uimitor, acidul hialuronic poate tine de pana la 1.000 de ori greutatea proprie in apa.

Aplicati un produs de acid hialuronic topic si acesta va ajuta la tragerea umiditatii din straturile mai adanci ale pielii pentru a infuza straturile superioare ale pielii cu umiditate. Daca locuiti intr-o zona umeda, va poate ajuta de asemenea sa trageti apa din aer in piele.

Produsele cu acid hialuronic ajuta de asemenea la reducerea pierderilor de apa trans-epidermice. Acesta este un alt mod de a spune ca ajuta la pastrarea apei in piele, in loc sa-l lasi sa se evapore in aer.

Pielea neteda si radianta

Desi HA nu va sterge liniile fine si ridurile, umiditatea suplimentara ajuta la afectarea pielii, ceea ce face ca aceste linii sa para mai netede. De asemenea, acele linii fine cu aspect crud, comune in jurul ochilor si buzelor, sunt adesea semne ale pielii uscate sau deshidratate. Pielea puternic hidratata arata mai putin crud si mai roua.

Functioneaza pe toate tipurile de piele

Acidul hialuronic creste nivelul de umiditate la nivelul pielii fara a adauga ulei. Pe cont propriu, HA nu este un ingredient care simte uleiuri. Este destul de usor, astfel incat poate fi incorporat in produse non-grase, care se simt minunat pe pielea predispusa la ulei.

Protector de piele

Unele cercetari arata ca acidul hialuronic poate avea proprietati antioxidante si antiinflamatorii, chiar si atunci cand este aplicat topic. Acidul hialuronic poate promova regenerarea pielii si il poate ajuta sa se vindece. Hidratantele care contin HA sunt adesea recomandate dupa o coji chimica sau un tratament cu laser din aceasta cauza.

Intinereste fata

Acidul hialuronic topic nu poate inversa semnele superficiale ale imbatranirii, dar formele injectabile ale acidului hialuronic pot. Acidul hialuronic poate fi injectat direct in piele pentru a ajuta la umplerea liniilor adanci si a ridurilor. De asemenea, este folosit pentru a reconstitui fata, adaugand o plenitudine tinereasca inapoi pe obraji sau pentru a umple buzele.

Un alt beneficiu al injectarii acidului hialuronic este acela ca stimuleaza pielea sa produca mai mult colagen, astfel incat sa poata avea beneficii anti-imbatranire de durata.

0 Shares
You May Also Like