Care sunt cele mai bune produse naturiste pentru circulatie?

0 Shares
0
0
0

Care sunt cele mai bune produse naturiste pentru circulatie?Circulatia slaba este o problema comuna cauzata de o serie de conditii. Boala arteriala periferica (PAD), diabetul zaharat, obezitatea, fumatul si boala Raynaud sunt unele dintre numeroasele cauze ale circulatiei necorespunzatoare. Scaderea fluxului sanguin poate produce simptome neplacute, cum ar fi durerea, crampe musculare, amorteala, probleme digestive si raceala in maini sau picioare.

In plus fata de cei cu circulatie slaba, sportivii si persoanele active ar putea dori sa creasca fluxul de sange pentru a imbunatati performanta si recuperarea exercitiilor. Desi problemele circulatorii sunt adesea tratate cu medicamente, consumul anumitor produse naturiste circulatie, poate imbunatati de asemenea fluxul sanguin.

Tocmai din acest motiv, in urmatoarele randuri va vom prezenta o lista cu cele mai bune produse naturiste circulatie, care pot contribui la cresterea fluxului sanguin, si care evident,  pot imbunatati circulatia sangelui.

Cayenne Pepper

Ardeiul Cayenne isi obtine aroma picanta de la o substanta fitochimica denumita capsaicina. Capsaicina promoveaza fluxul sanguin in tesuturi prin scaderea tensiunii arteriale si stimularea eliberarii de oxid nitric si a altor vasodilatatoare – sau compusi care va ajuta sa va extindeti vasele de sange.

Vasodilatatorii permit sangelui sa curga mai usor prin venele si arterele dvs. prin relaxarea muschilor mici gasiti in peretii vaselor de sange. C

ercetarile arata ca ingerarea piperului de cayenne creste circulatia, imbunatateste rezistenta vaselor de sange si reduce umflarea placilor in arterele dumneavoastra. In plus, aceste ardei picanti sunt frecvent inclusi in cremele de ameliorare a durerii, deoarece pot incuraja fluxul sanguin in zona afectata.

Rodie

Rodii sunt fructe dulci si dulci, care sunt deosebit de bogate in antioxidanti polifenoli si nitrati, care sunt vasodilatatoare puternice. Consumul de rodii ca suc, fructe brute sau supliment, poate imbunatati fluxul sanguin si oxigenarea tesutului muscular, care ar putea ajuta mai ales persoanele active.

Un studiu efectuat la 19 persoane active a constatat ca ingerarea a 1000 mg de extract de rodie cu 30 de minute inainte de a lucra in afara a crescut fluxul de sange, diametrul vaselor sanguine si performanta exercitarii.

Un alt studiu a demonstrat ca consumul zilnic de 500 ml de suc de rodie in timpul sau inaintea antrenamentului de greutate a redus durerea, afectarea musculara si inflamatia in cazul halterofililor de elita.

Ceapa

Ceapa este o excelenta sursa de antioxidanti flavonoizi, care sunt utili pentru sanatatea inimii. Aceasta leguma imbunatateste circulatia, ajutand arterele si venele sa se largeasca atunci cand creste fluxul de sange.

Intr-un studiu de 30 de zile realizat pe 23 de barbati, administrarea a 4,3 grame de extract de ceapa zilnic a imbunatatit semnificativ fluxul sanguin si dilatarea arterei dupa mese.

Ceapa are, de asemenea, proprietati antiinflamatorii, care pot stimula fluxul sanguin si sanatatea inimii prin reducerea inflamatiei in vene si artere.

Scortisoara

Scortisoara este un condiment de incalzire care are multe beneficii pentru sanatate, inclusiv cresterea fluxului sanguin. In studiile pe animale, scortisoara imbunatateste dilatarea vaselor de sange si fluxul de sange in artera coronara, care furnizeaza sange inimii.

In plus, cercetarile arata ca scortisoara poate reduce in mod eficient tensiunea arteriala la om prin relaxarea vaselor de sange. Acest lucru imbunatateste circulatia si va pastreaza inima sanatoasa.

Intr-un studiu efectuat la 59 de persoane cu diabet zaharat de tip 2, 1200 mg de scortisoara pe zi au redus presiunea arteriala sistolica cu o medie de 3,4 mmHg dupa 12 saptamani.

Usturoiul

Usturoiul este bine cunoscut pentru impactul sau benefic asupra circulatiei si sanatatii inimii. Studiile sugereaza ca usturoiul, in special compusii sai de sulf care includ alicina, pot creste fluxul de sange din tesuturi si pot reduce tensiunea arteriala prin relaxarea vaselor de sange.

De fapt, dietele bogate in usturoi sunt asociate cu o vasodilatare mediata de fluxul de sange (FMD), un indicator al eficientei fluxului sanguin.

Intr-un studiu efectuat la 42 de persoane cu boala coronariana, cei care au consumat tablete de praf de usturoi care contineau 1200 mg de alicina de doua ori pe zi timp de trei luni au prezentat o imbunatatire de 50% a fluxului sanguin prin artera superioara a bratului comparativ cu un grup placebo.

Sfecla

Multi sportivi consuma ca supliment suc de sfecla sau pulbere de sfecla pentru a-i ajuta la imbunatatirea performantei. Acest lucru se datoreaza faptului ca sfecla este bogata in nitrati, pe care corpul dumneavoastra il transforma in oxid nitric. Oxidul de azot relaxeaza vasele de sange si creste fluxul de sange catre tesutul muscular.

Sucurile de suc de sfecla imbunatatesc fluxul de oxigen in tesutul muscular, stimuleaza fluxul sanguin si cresc nivelurile de oxid nitric – toate acestea pot spori performanta.

In afara de asistarea sportivilor, sfecla imbunatateste fluxul sanguin la adultii mai in varsta cu probleme circulatorii. Intr-un studiu efectuat la 12 adulti mai in varsta, cei care au baut suc de sfecla bogata in nitrati, pe zi au prezentat o scadere semnificativa a tensiunii arteriale, a timpului de coagulare si a inflamatiei vaselor sanguine decat cei care au consumat un placebo.

0 Shares
You May Also Like