Ce alimente contin probiotice?

0 Shares
0
0
0

Ce alimente contin probiotice?Descoperirea beneficiilor probioticelor a inceput cu laptele acru. Astazi avem multe alte optiuni pentru a obtine diverse bacterii din alimentele noastre, desi nu este la fel de simplu ca doar sa le adaugam la alimente.

Pentru a exista beneficii pentru sanatate, microorganismul trebuie sa poata supravietui trecerii prin tractul gastrointestinal, sa supravietuiasca procesului de fabricatie a alimentelor si sa creasca si sa supravietuiasca in perioada de maturare sau de pastrare. De asemenea, bacteriile nu trebuie sa afecteze negativ calitatea produsului si sa fie incluse pe lista GRAS (General recunoscuta ca sigura); iar daca optati pentru probioticul cel mai bun Megaspore, atunci cu siguranta aceste conditii vor fi indeplinite.

Majoritatea bacteriilor sunt incluse prin procesul de fermentare. Fermentarea ajuta la prelungirea duratei de valabilitate a alimentelor perisabile. Este un proces lent de descompunere a substantelor organice induse de microorganisme sau enzime care transforma in esenta carbohidratii in alcooli sau acizi organici.

Acidul lactic furnizeaza bacteriilor care apoi adauga beneficiile pentru sanatate alimentelor. Puteti achizitiona alimente fermentate sau fermentati-le singuri.

Kefir: Acesta ar putea fi cel mai ideal produs lactat probiotic, deoarece contine atat bacterii cat si drojdie care lucreaza impreuna pentru a oferi numeroase beneficii pentru sanatate. Intr-un studiu recent de opt saptamani, persoanelor cu diabet au primit lapte de kefir continand Lactobacillus casei, Lactobacillus acidophilus si bifidobacterii fata de laptele fermentat conventional. Cele hemoglobinei A1C niveluri au fost semnificativ mai mici in consumarea chefir grupului.

Kimchi: Aceasta leguma fermentata este obtinuta din varza chineza (beachu), ridiche, ceapa verde, praf de ardei rosu, usturoi, ghimbir si fructe de mare fermentate (jeotgal). S-a descoperit ca multe bacterii sunt prezente si pot include oricare dintre urmatoarele: Leuconostoc mesenteroides si Lactobacillus plantarum, L. mesenteroides, L. citreum, L. gasicomitatum, L. brevis, L. curvatus, L. plantarum, L. sakei, L. lactis, Pediococcus pentosaceus , Weissella confusa si W. koreensis. O recenzie recenta a legat beneficiile pentru sanatate ale kimchiului cu anticancerul, antiobezitatea, anticonstipatia, promovarea sanatatii colonului, reducerea colesterolului, proprietatile antioxidante si antiaging, promovarea sanatatii creierului, promovarea imunitatii si promovarea sanatatii pielii.

Iaurt: Poate contine Streptococcus thermophilus, Lactobacillus bulgaricus, L. acidophilus si Bifidobacterium bifidum. Cercetarile au aratat legaturi cu iaurtul pentru a avea efecte pozitive asupra microbiotei intestinale si este asociat cu un risc redus de boala gastrointestinala si imbunatatirea intolerantei la lactoza (in special in randul copiilor), diabet de tip 2  boli cardiovasculare , alergii si boli respiratorii, precum si imbunatatirea sanatatii dentare si osoase.

Lapte dulce acidophilus: L. acidophilus si L. acidophilus plus bifidobacterii sunt adaugate pentru a face acest lapte.

Alte alimente fara cercetare substantiala: miso (pasta de soia fermentata); tempeh; varza acra; branza moale imbatranita; paine cu maia; muraturi acre; gundruk (produs nealimentat, fermentat si acid vegetal); sinki (hrana radacina de radacina fermentata indigena); khalpi (castraveti fermentati); inziangsang (produs vegetal traditional cu frunze fermentate, preparat din frunze de mustar); soidonis (produs fermentat larg raspandit din varful lastarilor de bambus maturi).

Asadar, acestea sunt cateva dintre cele mai interesante lucruri pe care ar trebui sa le cunoasteti despre probiotice, inainte de a va alege suplimentele

0 Shares
You May Also Like