Ce beneficii va pot oferi cunostintele de limba engleza?

0 Shares
0
0
0

Ce beneficii va pot oferi cunostintele de limba engleza?Un studiu recent intitulat „Contributia multilingvismului la creativitate”, a dovedit ca exista multe beneficii pentru creierul obtinut prin invatarea unui limbaj suplimentar. Persoanele care participa la cursuri engleza, se pot bucura de o multime de beneficii mentale si nu numai, datorita faptului ca pot comunica in aceasta limba.

In urmatoarele randuri ale acestui articol vom prezenta cateva dintre cele mai importante beneficii ale invatarii limbii engleze, iar la final veti fi convinsi ca trebuie sa participati la cursuri engleza, fie ca sunteti incepatori, fie ca doriti sa va perfectionati cunostintele in aceasta limba.

  1. Capacitatea de a comunica intr-o limba noua

Principalul beneficiu pe care il obtine o persoana atunci cand se angajeaza sa invete engleza (sau orice alta limba) este capacitatea de a comunica cu limba in sine si de a crea conexiuni cu o gama mai larga a populatiei lumii.

Este foarte important sa va puteti bucura de acest beneficiu al invatarii limbii engleze pentru ca nu se stie niciodata ce aduce ziua de maine. Poate veti gasi un loc de munca prin intermediul unei agentii de recrutare, care sa fie perfect pentru dvs. intr-o tara straina, si din pacate nu veti avea sanse de angajare pentru ca nu comunicati in aceasta limba.

Aceata abilitate este de-asemenea foarte importanta pentru ca in cazul in care aveti de gand sa plecati in vacanta intr-o tara straina, veti avea nevoie de cunostinte in limba engleza pentru a putea comunica cu localnicii. Aveti nevoie sa vorbiti aceasta limba si la hotel cand va cazati, si cand circulati cu mijloace de transport in comun, cand inchiriati o masina sau la restaurant cand luati masa.

  1. Creierul sufera o modificare a activitatii electrice

Inainte de acest studiu, se credea ca aceasta schimbare a functionarii creierului a avut loc numai atunci cand studentii au obtinut un nivel ridicat de abilitati de limba in noua limba, dar acest studiu a relevat ca aceasta schimbare poate aparea la cele mai timpurii etape ale invatarii limbilor straine.

  1. „Functie de memorie superioara”

Invatarea limbii a aratat o crestere a capacitatilor de memorie, aceasta fiind deosebit de puternica in memoria pe termen scurt. Acesta este un beneficiu urias, deoarece permite creierului sa pastreze informatiile in creier pentru durate mai lungi in timp ce procesele de gandire sunt activate.

  1. Flexibilitate psihica crescuta

Articolul explica acest lucru mentine caile mentale „deschise” ceea ce permite unei persoane sa foloseasca „diferite cai pentru gandire”. Invatarea limbajului ajuta la „exercitarea” creierului pentru a-l mentine flexibil si agil.

  1. Abilitati sporite de rezolvare a problemelor

De asemenea, o persoana beneficiaza de invatarea limbilor straine prin obtinerea abilitatilor sporite de rezolvare a problemelor in toate domeniile urmatoare: abilitati de gandire abstracta, formare de concepte, formulare de ipoteze creative, capacitate consolidata de identificare, intelegere si solutionare a problemelor; capacitatea de a se concentra pe o sarcina prin filtrarea distragerilor si a informatiilor straine si o crestere a capacitatii de multi-tasking.

  1. O mai buna intelegere a modului in care functioneaza si se foloseste limba

Achizitia de limbi straine beneficiaza de asemenea o persoana prin crearea unei mai bune intelegeri a modului in care functioneaza si este folosita limba. Studiul a descoperit ca persoanele cu comunicare multilingva au fost capabile sa citeasca si sa interpreteze mai bine situatiile sociale, ceea ce le-a imbunatatit performanta in mediile sociale.

  1. Previne deteriorarea functionarii creierului in timp

Studiul raporteaza ca persoanele care erau multilingve au avut o rata scazuta de 2 pana la 4 ani in dezvoltarea problemelor cognitive legate de varsta, cum ar fi dementa.

  1. Abilitate sporita in alfabetizarea digitala

Culmea tuturor acestor avantaje are ca rezultat un ultim beneficiu: o abilitate sporita in educatia digitala. Datorita acestor abilitati mentale accelerate, persoanele multilingve au o capacitate vizibila de a fi la curent cu tehnologiile moderne.

Ei bine, se poate vedea foarte clar faptul ca limba engleza este deosebit de importanta si va puteti bucura de o serie foarte mare de beneficii in cazul in care comunicati in aceasta limba straina. Tocmai de aceea, puteti participa la cursuri engleza.

Exista cursuri de limba engleza pentru incepatori, pentru cei care vorbesc aceasta limba la un nivel mediu, dar si pentru vorbitorii avansati; asa ca in functie de cunostintele dvs. va puteti inscrie la unul dintre cursuri.

0 Shares
You May Also Like