Ce face un avocat?

0 Shares
0
0
0

Ce face un avocat?Un avocat are mai multe atributii care depasesc procesul judecatoresc de baza. Cercetarea informatiilor, redactarea documentelor, medierea litigiilor si oferirea de consiliere clientilor cu privire la drepturile lor legale sunt doar cateva responsabilitati implicate in functie de domeniul de drept.

Legea este atat de larga si extinsa incat este imposibil pentru un singur avocat sa activeze cu succes in fiecare domeniu de drept. Poate fi asemanat cu un medic care se concentreaza pe o anumita zona a corpului sau un tip specific de afectiune sau boala – avocatii se specializeaza, de asemenea, intr-unul sau doua domenii conexe ale dreptului.

Pentru a intelege mai bine, veti descoperi mai multe tipuri de avocati Romania in urmatoarele randuri, iar astfel veti stii cum sa cautati cel mai bun avocat pentru problemele dvs.

Avocatul divortului

Avocatii divortului se specializeaza in numeroasele aspecte juridice care trebuie abordate la incheierea casatoriei. Unele dintre aceste detalii pot include custodia copilului, inregistrari legale si impartirea bunurilor si datoriilor intre soti.

In cazul separarilor legale, un avocat divort va acorda separarea sub forma unei ordonante judecatoresti (separarea legala este un proces prin care un cuplu casatorit poate formaliza o separare in timp ce ramane casatorit legal). Atunci cand exista copii implicati, un avocat de divort va ajuta la stabilirea conditiilor pentru asistenta copilului si custodia copilului.

Avocat de familie

Un avocat de familie se ocupa de orice legatura cu problemele directe ale familiei, cum ar fi adoptia, surogatul, abuzul copilului, rapirea copilului, abuzul de sotie, planificarea imobiliara sau familiala, divortul, luptele de custodie, determinarile paternitatii, delincventa juvenila, emanciparea copilului, prenuptiala acorduri si modificari de nume. Avocatii care practica dreptul familiei isi reprezinta clientii in procedurile de judecata de familie sau in negocieri si, de asemenea, redacteaza orice documente legale necesare.

In timp ce unii avocati de familie se concentreaza doar pe divort, majoritatea acopera toate domeniile dreptului familiei. Legea divortului si dreptul familiei sunt uneori gandite ca una din acelasi lucru, cu toate acestea, legea divortului este doar una dintre numeroasele probleme cu care se ocupa un avocat de familie. Este interesant de mentionat ca un avocat de familie se poate ocupa de un divort, dar un avocat de divort, de obicei, nu are expertiza pentru a reprezenta clientii in alte chestiuni de drept familial.

Avocatul in domeniul imigratiei

Avocatii din domeniul imigratiei determina drepturile, obligatiile si indatoririle legale ale persoanelor considerate straine si se specializeaza in a-i ajuta sa obtina cetatenia legala intr-o anumita tara. De asemenea, acestia vor ajuta testele de cetatenie, vor reprezenta persoane in instanta pentru a le impiedica sa fie deportate si vor ajuta la obtinerea accesului imediat la cetatenie la cei aflati in situatii de urgenta.

Avocat in accidente si vatamari personale

Legea privind accidentele si vatamarile personale implica cazuri de drept civil care se concentreaza pe vatamari fizice si psihice din cauza unui accident. Acest tip de avocat tinde sa exercite in primul rand in domeniul dreptului cunoscut sub numele de legea delictuala si ofera servicii juridice celor care pretind ca au fost raniti ca urmare a neglijentei unei alte persoane sau entitati.

Acestia ii ajuta pe cei care au suferit leziuni sa obtina rambursarea costurilor pe care le-au suportat – aceasta compensatie este adesea necesara pentru plata tratamentului medical si pentru compensarea salariilor pierdute. Exemple de cereri de vatamare corporala comuna includ coliziunile de trafic, accidentele de alunecare si cadere, leziuni la locul de munca, produse defecte si malpraxis profesional.

Majoritatea cererilor de accident si vatamare corporala sunt solutionate fara a merge la proces. Exista totusi momente in care singura cale prin care o victima poate obtine despagubiri este trecerea printr-un proces civil complet, in cazul in care compania de asigurari neaga creanta. Litigiile pot fi extrem de complexe si necesita respectarea stricta a procedurilor si regulilor specifice de proba.

Avocat de afaceri si corporatiste

Avocatii de afaceri si corporatiste pot trata o gama larga de probleme juridice pentru companiile publice si intreprinderile private si se pot specializa in consilierea si indrumarea clientilor lor prin procese juridice complexe. Se concentreaza pe legislatia agentiilor si ocuparea fortei de munca, contracte, vanzari, hartie comerciala, organizatii de afaceri si proprietate si garantie. Experienta lor poate varia de la a putea ajuta companiile noi de internet cu nevoile lor de pornire pana la negocierea achizitiilor complexe pentru companiile multimilionare.

Asadar, acestea sunt doar cateva exemple de domenii in care avocatii activeaza. In functie de problema pe care o aveti, puteti gasi un avocat care sa va reprezinte in fata legii.

0 Shares
You May Also Like