Ce cursuri autorizate sunt recomandate in 2020?

0 Shares
0
0
0

Ce cursuri autorizate sunt recomandate in 2020?In prezent, exista o multime de persoane care se afla in cautarea unui loc de munca. Unele dintre aceste persoane si-au pierdut jobul din cauza pandemiei de Coronavirus, dat fiind faptul ca firmele pentru care lucrau au facut multe concedieri.

Alte persoane au ramas fara loc de munca dinainte de pandemie, si se afla si acum in cautarea unui job bine platit. Ei bine, pentru cei care sunt specializati in domenii de activitate diferite, sunt mai mari sansele sa obtina un job bine platit, decat pentru cei care nu au nici o specializare.

Cu toate acestea, fiecare poate avea o sansa. Exista o multime de cursuri autorizate la care va puteti inscrie chiar si fara a avea o oarecare profesie. De exemplu, persoanele care doresc un job placut si bine renumerat, se pot inscrie la un curs contabilitate primara.

Un asemenea curs este ideal pentru persoanele care nu au un loc de munca, si care considera ca ar face fata unei astfel de provocari. Cursul de contabilitate primara este util pentru antreprenorii care doresc sa isi tina singuri contabilitatea primara, sau pentru persoanele care lucreaza in cadrul unei forme, care tin deja contabilitatea primara, si care doresc o calificare in acest sens.

Persoanele care doresc sa urmeze acest curs de calificare trebuie sa aiba minim studii liceale, si trebuie sa aiba asupra lor pentru inscriere diploma de studii, certificatul de nastere, certificatul de casatorie/divort si cartea de identitate.

La curs, avestia vor invata o multime de lucruri foarte importante, cum ar fi:

 • Intocmirea si completarea documentelor primare.
 • Contarea operatiunilor operationale.
 • Efectuarea calculelor specifice.
 • Evaluarea patromoniala.
 • Gestionarea si arhivarea documentelor.
 • Intocmirea bilantului contabil.
 • Completarea registrelor contabile.
 • Transmiterea documentelor specifice.

Toti cei care vor lua parte la un astfel de curs, vor obtine in urma absolvirii un Certificat de Absolvire pentru ocupatia de “Contabil”. Alaturi de acest certificat, vor primi si suplimentele descriptive, care dovedesc competentele dobandite de cursanti.

Exista si persoane care nu se simt neaparat atrase de domeniul contabilitatii, si care se gandesc ca totusi, mai mult li si-ar potrivi un alt curs de calificare. Acestia pot alege de exemplu sa se inscrie la un curs autorizat formator.

La fel ca si cursul contabilitate primara, si acesta este un curs autorizat de catre Autoritatea Nationala pentru Calificari. Persoanele care vor participa la un astfel de curs vor invata cum trebuie sa gestioneze cat mai eficient situatiile care apar in timpul cursului.

In plus, cursantii vor invata de-asemenea cum vor putea sa vorbeasca fara emotii in fata publicului, si vor invata cum sa isi structureze si sa prezinte tema abordata in timpul cursului.

Pentru persoanele care au nevoie sa-si gaseasca un job, acesta poate fi un curs ideal. Cursul insa este potrivit si pentru cei care deja lucreaza in cadrul unei companii, si care practic ocupa acest post, dar fara a detine in schimb o diploma.

Ce se invata la un astfel de curs

Persoanele care vor lua parte la un curs autorizat formator, vor invata o multime de lucruri foarte importante, iar in continuare va prezentam cateva dintre ele:

 • Cursantii vor invata cum sa isi creeze structura si continutul cursului.
 • Vor invata cum sa descopere aplicatii practice pentru viitorii participanti la curs.
 • Vor invata de-asemenea sa isi gestioneze corect atat limbajul non verbal cat si limbajul para verbal.
 • Cursantii vor invata sa ofere un feedback corect.
 • Participantii la un curs autorizat formator, vor invata cum sa isi gestioneze in fata unui public emotiile.
 • Cei care participa la un asemenea curs, invata sa isi dezvolte abilitatile si competentele de formator necesare.
 • Nu in ultimul rand, cei care vor participa la un asemenea curs, vor invata sa comunice natural si sa isi adapteze limbajul in functie de cei carora le vor fi traineri.

La fel ca si cei care aleg sa participe la un curs contabilitate primara, si cei care se inscriu la un curs formator, primesc o diploma. In urma participarii la un astfel de curs, se ofera un Certificat de Absolvire pentru ocupatia de “Formator”. In plus, in afara suplimentelor descriptive, absolventii unui astfel de curs vor primi de-asemenea si suplimentele descriptive care arata care sunt competentele dobandite in urma absolvirii acestui curs.

Dupa cum se poate vedea asadar, exista cursuri precum cel de contabilitate primara sau cursul de formator, care sunt ideale pentru persoanele care doresc sa poata avea un job diferit fata de cel avut in trecut.

Acestea sunt cursuri autorizate de catre Autoritatea Nationala pentru Calificari, deci in baza acestor cursuri, absolventii se vor putea angaja fara probleme. Practic, se poate spune ca aceste cursuri reprezinta cea mai buna solutie pentru persoanele care au nevoie sa isi gaseasca un job, pentru ca doar participand la astfel de cursuri, se pot specializa in diferite profesii care sunt in clipa de fata foarte cautate pe piata muncii.

0 Shares
You May Also Like