Ce diferente exista intre imprimanta laser si imprimanta cu jet de cerneala?

0 Shares
0
0
0

Ce diferente exista intre imprimanta laser si imprimanta cu jet de cerneala?In prezent, exista mai multe modele de imprimante diferite de la mai multi producatori. Pe langa imprimantele obisnuite cu jet de cerneala, totusi, tot mai multe imprimante laser color sunt la moda.

Multi utilizatori care decid sa cumpere o imprimanta noua astazi acorda o atentie deosebita costurilor scazute de imprimare si intretinere, precum si calitatii foarte bune a imprimarilor lor.

Utilizatorul are acum posibilitatea de a alege intre o imprimanta cu jet de cerneala conventionala cu cartuse de imprimanta, care este de obicei oferita sub forma unui dispozitiv multifunctional 3 in 1 (copiator, scaner si fax) sau o imprimanta laser cu utilizarea tonerului, care astazi este folosita ca o imprimanta laser color cu o unitate duplex incorporata (imprimarea pe doua fete a documentelor) este oferita.

Imprimantele sau dispozitivele multifunctionale bazate pe tehnologia cu jet de cerneala sunt oferite astazi foarte ieftin, dar nu sunt potrivite pentru fiecare utilizator. Daca nu utilizati imprimanta cu jet de cerneala timp de cateva saptamani, veti fi enervat de dungile sau culorile decolorate pe urmatoarele tipariri.

Acest lucru se datoreaza faptului ca cerneala din cartusele de imprimare s-a uscat. Adesea ajuta doar curatarea capului de imprimare oferit de imprimanta.

Aceasta problema nu exista cu o imprimanta laser color, deoarece, spre deosebire de o imprimanta cu jet de cerneala, nu foloseste cerneala pentru imprimanta, ci tonerbunuri care nu se pot usca.

Cu toate acestea, imprimantele cu laser nu au o reputatie foarte buna in randul utilizatorilor, deoarece o anumita cantitate de particule de toner sunt eliberate in aer de ventilatorul incorporat (care serveste la racirea dispozitivului) in timpul fiecarui proces de imprimare.

Unele modele chiar elibereaza substante care sunt periculoase pentru sanatate. Pentru a reduce la minimum aceasta poluare fina a prafului, exista multi producatori care ofera unitati speciale de filtrare pentru toate imprimantele laser obisnuite.

Aceste unitati de filtrare sunt montate pe partea laterala a imprimantei cu laser (unde se afla ventilatorul) si s-au dovedit ca ajuta la minimizarea poluarii fine a prafului pe termen lung.

Care sunt avantajele imprimantelor laser color in comparatie cu imprimantele cu jet de cerneala?

Viteza de imprimare rapida

Spre deosebire de o simpla imprimanta cu jet de cerneala, imprimantele laser color nu imprima documente color, cum ar fi fotografii, linie cu linie, ci la un pas.

Durabilitate mare a tipariturilor

Documentele tiparite cu o imprimanta laser color sunt mult mai putin sensibile la lumina soarelui, spray-ul cu apa, transpiratie si saliva decat documentele tiparite cu o imprimanta cu jet de cerneala. Acest lucru se datoreaza faptului ca pulberea de toner este fixata (arsa) pe hartie la imprimarea cu o imprimanta cu laser.

Intotdeauna fiabil

O imprimanta cu laser imprima, chiar si dupa luni de inactivitate, imprimari de aceeasi calitate ca inainte. Deoarece tonerul nu este lichid, nu se usuca. Cu o imprimanta cu jet de cerneala, situatia este foarte diferita, deoarece cerneala se usuca dupa un anumit timp si astfel infunda duzele fine ale imprimantei cu jet de cerneala.

Acest lucru poate fi observat in cazul aparitiei unor dungi sau a culorilor lipsa in printuri. Desi fiecare imprimanta cu jet de cerneala ofera un program integrat de curatare, care este cunoscut si sub denumirea de curatarea capului de imprimare, cerneala noua este pompata prin duzele fine ale imprimantei si astfel, cerneala imprimanta este irosita, iar acest lucru costa bani.

Costuri reduse ale hartiei

Imprimantele cu laser nu necesita hartie speciala pentru printuri speciale, dar ofera deja un rezultat optim pe hartie normala. Imprimantele bazate pe tehnologia cu jet de cerneala imprima de asemenea, scrisori sau site-uri web pe hartie normala, la o calitate decenta, dar daca doriti sa imprimati grafica sau imagini, aveti nevoie de hartie speciala sau foto scumpa pentru asta.

Multe imprimante laser sunt de asemenea, oferite cu o unitate duplex integrata. Acest lucru face posibila tiparirea automata a documentelor de ambele parti si astfel puteti economisi din nou multi bani.

Care sunt dezavantajele imprimantelor laser color in comparatie cu imprimantele cu jet de cerneala?

Costuri mari de achizitie pentru imprimantele laser color:

Daca doriti sa cumparati astazi o imprimanta laser color, trebuie sa investiti mai multi bani. Chiar si cele mai ieftine imprimante laser color costa intre 100 si 150 €. Acest lucru le face cel putin de doua ori mai scumpe decat imprimantele simple bazate pe tehnologia cu jet de cerneala.

Pentru aceeasi suma, exista deja dispozitive multifunctionale (copiere, scanare, fax) care se bazeaza si pe tehnologia cu jet de cerneala.

Calitate de imprimare slaba pentru fotografii

Spre deosebire de imprimarea cu jet de cerneala, imprimantele laser color nu ofera o buna calitate a graficelor sau fotografiilor complexe. Cu hartia de copiere normala, cu toate acestea, imprimantele laser color ofera o calitate mult mai buna a imprimarilor color decat imprimantele cu jet de cerneala simple.

Consum foarte mare de energie:

In comparatie cu imprimantele cu jet de cerneala, consumul de energie al imprimantelor cu laser este semnificativ mai mare. Imprimantele laser color necesita intre 100 si 460 wati extrem de ridicate in procesul de imprimare.

Pentru comparatie: o imprimanta cu jet de cerneala necesita maximum 20 de wati in timpul procesului de imprimare.

Zgomot mai puternic

O imprimanta laser genereaza mult zgomot in timpul procesului de imprimare (datorita ventilatorului incorporat). Acest lucru poate fi foarte enervant atunci cand imprimanta cu laser se afla chiar langa utilizatorul pe birou. O imprimanta cu jet de cerneala este greu observabila in tipografie.

Exista alternative mai ieftine pentru imprimantele laser color si imprimantele cu jet de cerneala?

Da sunt. Exista cartuse si toneruri ieftine de la furnizori terti pentru imprimante cu jet de cerneala si imprimante laser.

Aruncati o privire pe https://www.cartushop.ro/produse/categorie/cartuse-compatibile-laser/, pentru a alege cartuse compatibile laser la cele mai atractive preturi.

0 Shares
You May Also Like