Ce este degresarea?

0 Shares
0
0
0

Ce este degresarea?Daca utilizati o masina de degresare pentru a curata partile dintr-un mediu de productie, atunci aparatul de curatat utilizat pentru a elimina contaminantii este la fel de important ca masina in sine.

Masinile de degresat au mai multe forme pentru a oferi o gama eficienta de alegeri pentru eliminarea contaminantilor. Indiferent daca se foloseste o masina de spalat cu imersiune si o masina de spalat cu vapori, substantele chimice utilizate pentru a face treaba prezinta anumite riscuri, trebuie adresate pentru a proteja lucratorii si mediul.

Anumiti solventi nu sunt cea mai buna alegere, deoarece elibereaza compusi nocivi in timpul procesului de evaporare. In acelasi timp, un produs de curatare gresit va oferi rezultate mai putin decat de dorit.

Orice afacere care foloseste o masina de degresare are nevoie de un degresant utilaje, care este un produs de curatare adecvat pentru a elimina contaminantii nedorite, iar o optiune special formulata ofera sansa de a reduce expunerea la produsele secundare daunatoare ale procesului.

Intelegerea diferitelor abordari

Masinile de degresare pe baza de solvent au cel mai mare risc in timpul utilizarii, deoarece emit compusi organici volatili; cu toate acestea, acestea sunt adesea cele mai eficiente pentru mai multe aplicatii. Aceste masini utilizeaza de obicei un solvent pe baza de petrol, clor sau alcool pentru dizolvarea contaminantilor rezidenti. Solventul se aplica pe piesa fie prin pulverizare, periere sau stergere pentru a elimina contaminantii, cum ar fi:

 • Ulei;
 • Unsoare;
 • Murdarie;
 • Particule slabe;
 • Alti contaminanti.

Masinile de degresat sunt utilizate pentru a mentine curatarea suprafetelor in timpul proceselor de productie in numeroase industrii. Pulverizarea este o aplicatie obisnuita cu solventi la rece pentru lucrari de intretinere mici sau pentru a pregati o parte pentru curatarea ulterioara.

Imersia intr-un rezervor de agitatie este o alegere potrivita atunci cand este necesara eliminarea in masa a contaminantilor si obisnuita in numeroase instalatii de fabricatie.

Masinile de degresare fac pur si simplu mai posibil sa elimini contaminantii din multe parti simultan si sa sprijini procesul de fabricatie. Aceste metode produc mai putine emisii decat masinile cu vapori, necesita mai putin aerisire si sunt, in general, mai sigure.

De ce ati formulat un curat special?

Majoritatea instalatiilor necesita masini de degresare pentru a mentine calitatea, iar agentii folositi pentru acest proces sunt adesea extrem de nocivi. Chiar daca sunt disponibile optiuni sigure pentru mediu, uneori nu ofera rezultatele dorite.

Avand un solvent unic formulat pentru utilizarea in masinile actuale de degresare, asigura ca substantele chimice utilizate in timpul acestor procese sunt mai putin daunatoare si la fel de eficiente. Inlocuirea solventului este o optiune pentru reducerea emisiilor de COV, precum si pentru gasirea unei alternative la solventi pe punctul de a fi restrictionata sau chiar interzisa. Un solvent particular poate avea printre alte calitati:

 • Compusi organici volatili (VOC) putin;
 • Fara poluanti de aer periculosi (HAP);
 • Calitati de uscare rapida;
 • Neinflamabil;
 • Epuizarea nezonului.

Procedura de degresare

Pentru inceput, un agent de curatare este aplicat direct pe suprafata prin pulverizare, periaj, sablare sau stergere. Acest proces indeparteaza uleiul, grasimea, murdaria, particulele libere si orice alti contaminanti care pot exista pe suprafata materialului.

Caracteristicile includ: curata aproape toate ansamblurile electronice, componentele electrice si aproape toate metalele. Piesele sunt de obicei uscate la o temperatura ridicata, insa de obicei nu sunt sub temperatura camerei. Cu toate acestea, daca curatati prin gheata uscata obiectele sunt lasate uscate si curate. Aproape orice dimensiune sau forma a unei parti poate fi curatata.

Pulverizarea

Cea mai frecventa operatie de solvent rece, aceasta este de obicei folosita in degresante de intretinere mici, folosind un solvent de petrol sau mineral. De obicei, pentru a indeparta cea mai mare parte a materialului si pregatiti-l pentru rezervorul de curatare. Desi daca piesa nu trebuie sa fie perfect curata, operatia poate fi incheiata dupa pulverizare. Pulverizarea poate fi, de asemenea, utilizata ca prequel alte operatiuni de degresare, cum ar fi degresarea cu vapori, ceea ce da o curatare mai buna.

Imersiune

Partea este cufundata intr-un rezervor de solvent si, de obicei, agitata ca o masina de spalat pentru ca hainele sa poata elimina tot contaminantul. Apoi este agatat de un suport peste rezervor pentru a permite uscarea. Aceasta nu trebuie confundata cu decaparea , timp in care partea va fi inmuiata in baie pentru o perioada lunga de timp. Aceasta operatie acopera o perioada relativ scurta si nu curata la fel de profund ca decaparea.

Inmuierea este de obicei cea mai obisnuita aplicare a acestui proces. Materialul este lasat la macerat pana cand toate murdaria sau contaminantii sunt eliminate. Cu toate acestea, piesa de prelucrare poate fi, de asemenea, pulverizata sau poate fi biciuit direct cu solvent. Aceste doua aplicatii sunt utilizate de obicei pentru curatarea locului

Datorita capacitatii solventului de a ajunge in toate locurile, practic toate partile de orice forma sau dimensiune pot fi curatate folosind degresarea solventului. Singura restrictie consta in dimensiunea echipamentelor disponibile.

Echipamentele de degresare a solventului sunt disponibile intr-o mare varietate de dimensiuni si forme si constau in principal dintr-un rezervor de submersiune. Cu toate acestea, unele echipamente de degresare au un sistem de circulatie si filtrare sau un fel de mecanism de ridicare.

Beneficii ale degresarii

 • Emisiile sunt reduse in comparatie cu operatiile de degresare a vaporilor.
 • Nu este necesara atata evacuare, astfel incat este mai usor sa setati rapid o mica operatie de degresare.
 • Solventii lichizi sunt mai siguri de tratat decat agentii de degresare a vaporilor.

Provocari

 • Exista un pericol mare de incendiu atunci cand utilizati petrol si solventi minerali.
 • Emisiile de la acest tip de operatiuni, desi sunt mai mici decat cele ale altor operatiuni, sunt inca considerabile, iar degresarea cu solventi are un impact asupra mediului.
 • Solventii sunt dificil de eliminat si exista multe reglementari guvernamentale cu privire la acestea.
0 Shares
You May Also Like