Ce este elastina si cat de importanta este aceasta?

0 Shares
0
0
0

Ce este elastina si cat de importanta este aceasta?Cand vine vorba de ingrijirea pielii, ati auzit de multe ori cuvantul colagen si ati aflat despre importanta colagenului pentru piele.

Cu toate acestea, multi dintre voi s-ar putea sa nu fi auzit prea multe despre elastina si de ce acest mic compus in dermul pielii dvs. ar putea fi legatura lipsa de a avea piele stransa. Dupa cum se dovedeste, colagenul si elastina sunt doua proteine ??cheie gasite in tesutul conjunctiv care lucreaza impreuna pentru a mentine pielea puternica si ferma.

Cu timpul, cu toate acestea, acest duo de proteine ??pentru tineri vede o scadere a productiei. In timp ce colagenul si Elastin sunt adesea mentionate impreuna, exista multe diferente intre aceste doua proteine, fiecare dintre ele servind o functie diferita.

Diferenta dintre colagen si elastina

Accentul in produsele de ingrijire a pielii si produsele anti-imbatranire este adesea colagenul, colagenul si colagenul. Cea mai abundenta proteina gasita in tesutul conjunctiv, colagenul este ca adezivul care pastreaza celulele impreuna. Acesta ii ofera pielii fermitate. In timp ce tratamentele cu laser, injectiile de umplutura si alte proceduri se concentreaza pe completarea colagenului, calitatile elastice si elastice vor fi lipsite daca declinul productiei de elastina nu este abordat.

Deci, nu ar trebui sa fie o surpriza atunci cand vine vorba de mentinerea pielii frumoase, tinere, sa aducem in discutie colagenul si elastina. Colagenul face ca pielea sa arate plina si ofera rigiditate, in timp ce elastina ii mentine elasticitatea si flexibilitatea. Daca doriti sa aveti piele ferma si ferma, nu puteti avea una si cealalta sa lipseasca.

Ce este Elastina?

Elastina este prezenta in multe tesuturi ale corpului, incluzand derma, plamanii si vasele de sange mari. Dar ce face elastina pentru pielea noastra, exact?

Desi elastina reprezinta numai aproximativ 2% din proteina totala din derma (spre deosebire de colagenul care reprezinta mai mult de 75%), este esentiala pentru asigurarea rezistentei pielii.

Cum functioneaza Elastina

Elastina este o proteina asemanatoare cauciucului care are proprietati elastice, asa cum sugereaza si numele. Elastina permite ca pielea sa se “intoarca” la forma sa initiala dupa ce a fost intinsa sau contractata. Pe masura ce pielea isi pierde elastina, nu mai este capabila sa se intoarca inapoi, asa ca daca pielea se intinde, ea va ramane intinsa.

O fibra de elastina este alcatuita dintr-un numar de fibre grupate impreuna si mentionam ca o fibra elastina este formata din mai multe molecule de elastina.

O fibra elastina poate fi intinsa pana la aproximativ 200% din lungimea initiala inainte de rupere. Spre deosebire de aceasta, fibra de colagen este mai asemanatoare cu cea a siretului, deoarece nu este extensibila, desi este puternica.

O fibra de colagen poate fi intinsa doar la aproximativ 110% din lungimea initiala. Deci, puteti vedea de ce elastina este legatura lipsa a pielii elastice.

Cum pierderea si lipsa de elastina influenteaza modul in care te uiti

Potrivit unui interviu cu editorul New Beauty Dr. Steven Fagien, in care descrie modul in care lipsa de elastina influenteaza modul in care aratam:

“Daca te uiti la pielea veche, este in mod evident increzata, sagita si slaba – asta e un semn ca lipseste colagenul”, spune Boca Raton, FL, chirurgul oculoplastic Steven Fagien, MD.

“O pierdere de elastina din piele este ca un scaun din piele vechi, care a stat de ani de zile. La un moment dat, pielea era stramta, plata si ferma, dar, in timp se indoaie si se prajeste. Acelasi fenomen se intampla cu pielea. “Fagien adauga ca, chiar daca laserele sunt folosite pentru a aborda imbatranirea pielii si a ridurilor, calitatea pielii si flexibilitatea acesteia pot fi imbunatatite doar putin datorita colagenului, nu este elastina, este abordata.”

Ce cauzeaza scaderea productiei de elastina?

Organismul dvs. produce elastina pe parcursul copilariei, dar nu mai produce elastina dupa pubertate. Aproximativ 10% din elastina din organism se pierde pe parcursul unei vieti, ducand la riduri si invelisul pielii. Pierderea de elastina in piele este cauzata de imbatranirea intrinseca si extrinseca.

Imbatranirea intrinseca are loc pe parcursul vietii tale. Indiferent de cat de bine iti pasa de pielea ta, pielea devine mai subtire si mai putin rezistenta in timp. In timp ce imbatranirea intrinseca duce in mod inevitabil la formarea ridurilor, atunci se produce o imbatranire extrinseca care mareste efectele imbatranirii pielii.

Extinderea imbatranirii este adesea rezultatul obiceiurilor de stil sarac si al daunelor aduse mediului. Nu numai ca biosinteza elastinei incetineste in timp ce imbatraniti, fibrele elastice existente in piele incep de asemenea sa degenereze si sa se acumuleze deteriorari in elastina existenta. Aceasta inseamna ca pielea isi pierde capacitatea de a se reimprospata.

De aceea, pielea imbatranita arata incremenita, sagita si slabita. Nu este diferita de vechile piese de mobilier din piele sau date exemplu.

Deteriorarea soarelui exacerbeaza degradarea elastinei, desi cele mai multe fibre de elastina din piele apar anormal in piele dupa ce ajungi la aproximativ 70 de ani, chiar daca pielea a fost bine protejata de soare de-a lungul anilor. Stilul de viata poate determina pierderea elasticitatii pielii inainte de a ajunge in anii 70.

Cu cat pielea pierde mai mult colagen si mai multa elastina, cu atat mai multe riduri si linii fine vor aparea pe piele. De aceea este atat de important sa va ajustati obiceiurile si regimul de ingrijire a pielii pentru a creste nivelul de colagen si elastina din piele.

0 Shares
You May Also Like