Ce este holterul de 24 de ore?

0 Shares
0
0
0

Ce este holterul de 24 de ore?Studiul Holter de 24 de ore este un studiu medical care consta in monitorizarea in ambulatoriu a electrocardiogramei pentru o perioada de 24 pana la 48 de ore, in timpul activitatii zilnice obisnuite a pacientului.

Se utilizeaza la pacientii cu aritmie cardiaca suspectata sau pentru a diagnostica ischemia silentioasa, in mai multe canale simultane (de obicei 10), permitand o mai buna vizualizare a evenimentelor. Nu confundati numele HARTII presiunii de 24 de ore cu cel al holterului de aritmie de 24 de ore:

  • Harta presiunii de 24 de ore este pentru a face diagnosticul de hipertensiune arteriala
  • Holterul de 24 de ore este pentru a face diagnosticul de aritmii cardiace

Holter TA aparat de monitorizarea tensiune arteriala 24 ore este unul dintre cele mai des utilizate aparate.

Cum se efectueaza monitorizarea holterului

Monitorul are intre 7 si 10 cabluri. Cablurile sunt conectate la electrozi, care sunt plasati pe piept, acestia sunt conectati la un Holter de dimensiunea unui telefon mobil.

Electrozii sunt foarte sensibili si pot ridica impulsuri electrice de la inima. Studiul Holter inregistreaza impulsurile, oferind medicului o evidenta a activitatii electrice a inimii timp de 24 de ore.

Dupa momentul inregistrarii, dispozitivul este conectat la un computer unde datele inregistrate sunt descarcate, prelucrate si se obtin informatiile necesare despre ritmul cardiac si posibilele modificari ale ritmului cardiac.

Recomandari pentru pacienti

In cele 24 de ore de monitorizare activitatea trebuie sa fie absolut normala. Trebuie sa eviti exercitiile intense. Pentru a evalua activitatea electrica in timpul exercitiilor fizice trebuie sa efectuati un test de stres Nu umeziti monitorul Holter.

Nu puteti sa va scaldati, sa inotati sau sa faceti exercitii fizice in timpul studiului Holter. Pacientul trebuie sa-si continue activitatile zilnice zilnice, cu exceptia imbaierii si a exercitiilor fizice.

Vi se va da o foaie cu datele si ora de incepere a inregistrarii, acolo veti nota posibilele incidente pe care le percepeti (palpitatii, ameteli, dureri in piept etc.).

Este foarte important sa inregistrati cu precizie simptomele si activitatile pe care le-ati efectuat, astfel incat chirurgul cardiovascular sa le poata corela cu concluziile studiului Holter. Acest lucru va permite cardiologului sa analizeze inregistrarea electrocardiogramei in momentul in care a aparut disconfortul. La utilizarea dispozitivului, trebuie evitate urmatoarele: 1) Paturi electrice 2) Detectoare de metale 3) Magneti 4) Zone de inalta tensiune

La ce sa va asteptati in timpul studiului holterului de 24 de ore

Acest test nu provoaca nici o durere, unii pacienti pot avea nevoie sa rada parul din zona pieptului, astfel incat electrozii sa poata adera corect.

Este recomandat sa va spalati inainte de a merge la consultatie, deoarece nu veti putea face acest lucru dupa ce ati plasat monitorul nu ar trebui sa umeziti echipamentul.

Electrozii sunt atasati la piele cu un gel adeziv. Banda adeziva este utilizata pentru a atasa electrozii si cablul de by-pass la piept pentru a le impiedica sa se miste.

Monitorul trebuie tinut aproape de corp, acest lucru poate duce la dificultati in timpul somnului. Pacientul trebuie sa-si continue activitatile zilnice normale in timp ce utilizeaza monitorul jurnalului.

0 Shares
You May Also Like