Manusi: tot ce trebuie sa stiti pentru protectia mainilor

0 Shares
0
0
0

Manusi: tot ce trebuie sa stiti pentru protectia mainilorPentru a vorbi despre manusile de siguranta trebuie sa intelegem ca functia lor principala este de a proteja mana persoanei. De asemenea, ofera protectie antebratelor impotriva oricarei amenintari la adresa integritatii lor, cum ar fi abraziuni, arsuri, taieturi, socuri electrice, substante chimice corozive, printre altele.

Cu toate acestea, este important sa se evalueze daca purtarea manusilor este adecvata in functie de munca pe care o faceti. Exista unele locuri de munca care nu necesita manusi, deoarece, desi suna ironic, in anumite situatii manusile pot fi periculoase.

Prin urmare, este esential sa ne asumam adevarata nevoie de astfel de implementari. De exemplu, manusile nu trebuie purtate niciodata atunci cand se lucreaza cu utilaje in miscare, cum ar fi puntile in miscare, frezele, strungurile sau arborii sistemului de actionare, deoarece pot provoca prinderea manusii in echipament.

Acest lucru ar putea duce la tragerea mainii utilizatorului, provocand leziuni si amputarea mainii. Nu uitati ca exista multe companii care sunt dedicate vanzarii de manusi de siguranta industriala,. Este foarte important sa aveti manusi de siguranta si acasa, luati in considerare acest lucru!

 In functie de sectorul de lucru in care activezi, poti avea nevoie de multiple tipuri de manusi. Poti avea nevoie de exemplu de un set manusi din nitril nepudrate. 

Utilitatea manusilor de siguranta

Este de o importanta vitala utilizarea manusilor pentru protectia colaboratorului in diferite tipuri de riscuri. Accidentele pot fi cauzate de materiale ascutite, aschii metalice, precum si de anumite lovituri si alte pericole fizice. Astfel, adoptarea igienei si securitatii la locul de munca este necesara nu numai pentru ingrijirea angajatilor, ci si pentru ca acestea sunt reguli de siguranta in general.

Locuri de utilizare

Manusile de siguranta ca politica generala a companiei ar trebui sa fie utilizate, de preferinta, de catre tot personalul companiei.

Manusi personalizate

Manusile de siguranta trebuie sa aiba o dimensiune adecvata, deoarece a avea manusi disproportionate poate provoca disconfort la lansarea activitatilor si, de asemenea, riscul de accident din cauza dificultatii de utilizare. Acum, manusile trebuie pastrate in stare buna si nu uitati sa nu fiti utilizate pe masinile rotative. Manusile care sunt in stare proasta, rupte, impregnate cu substante chimice nu trebuie utilizate.

Tipuri de manusi

Dupa cum s-a explicat deja, manusile de siguranta trebuie selectate in functie de activitatea care urmeaza sa fie desfasurata. De exemplu, manipularea materialelor brute sau cu margini ascutite este adecvata pentru a utiliza manusi din panza sau piele. In acelasi mod, in functie de utilizarea specifica si de materialul de elaborare exista mai multe tipuri:

  • Manusi de cauciuc. Au un strat dublu de cauciuc natural cu o textura aspra, pe langa o captuseala din panza de bumbac.
  • Manusi de sudura. Aceste tipuri de manusi sunt potrivite pentru sudare, oferind astfel rezistenta la caldura.
  • Manusi de ulei. Aceste manusi sunt realizate cu armare din piele pe partea palmei si unghiilor.
  • Manusi din bumbac tesute. Ele au o aplicatie industriala larga.
  • Manusi de nitril. Aceste manusi au un strat dublu de nitril care ofera rezistenta la abraziune, taieturi si perforatii.
  • Manusi anti-taiere. Acestea sunt realizate din bumbac si acoperite cu latex, ceea ce genereaza protectie si confort pentru utilizator.

 

0 Shares
You May Also Like