Ce este un certificat ISO?

0 Shares
0
0
0

Un certificat este un text de tip juridic care este utilizat in principal pentru a verifica un fapt determinant, deoarece prin acest certificat se cunosc informatii importante despre o persoana sau despre faptul unei companii.! Afla mai multe despre certificarea calitatii!

De aceea, certificatele ISO sunt documente care permit sa dovedesti ca o anumita companie respecta pe deplin toate reglementarile si ca, prin urmare, este cu adevarat competenta si fiabila.

Certificarea sistemelor de management

Afla aici tot ce trebuie sa stii despre certficari de la siteul ISO 9001.  Prin aceasta poti vedea veridicitatea unui fapt, de asemenea, garanteaza ca respecta toate reglementarile ISO si ca, prin urmare, standardele sale sunt bine puse in aplicare.

Cu acest certificat anunti ca aceasta companie este competenta si de incredere. In mod similar, beneficiile acestui certificat este ca permite companiei sa genereze strategii competitive, astfel incat sa beneficieze de acest impuls.

Beneficiile certificarii

Beneficiile de a avea aceste certificate este ca:

 • Aceasta va imbunatati imaginea companiei fata de clientii sai si fata de societate.
 • Productivitatea lor este in crestere.
 • Acesta va produce mai multa incredere in clientii sai, furnizori, printre altele.
 • Achizitioneaza o imagine de a fi o companie de incredere
 • Va creste volumul afacerilor, datorita prestigiului pe care l-a dobandit.

Tipuri de certificate

Exista multe certificate din diferite domenii, cum ar fi:

 • Certificat de management al calitatii, certificat ISO 0001: care este responsabil pentru furnizarea standardelor pe care trebuie sa le indeplineasca un sistem de management al calitatii. De asemenea, se angajeaza sa stabileasca standarde de calitate care sunt legate de standard, ceea ce permite teste care sa certifice calitatea productiei.
 • Certificat ISO pentru managementul mediului, Certificat ISO 14001: acest lucru va asigura implementarea sistemului de management de mediu, toate acestea pentru a avea grija de mediu.
 • Certificat ISO 22301: se bazeaza pe faptul ca managementul continuitatii afacerii este implementat corect. Acest certificat garanteaza ca societatea a identificat posibilele amenintari la care este expusa si cum sa-si mareasca capacitatea proprie
 • Certificat ISO 39001: acestea sunt masurile de siguranta in ceea ce priveste traficul rutier, pentru reducerea mortalitatii pe sosea.
 • Certificat ISO 45001: acesta certifica conformitatea cu standardele sistemului de sanatate si securitate in munca
 • Sisteme de management integrat: este atunci cand compania pune certificarea diferitelor standarde ISO, acest lucru se face pentru a economisi costuri si timp.

Ce companii sunt certificate ISO?

Entitatile responsabile cu efectuarea procedurilor si auditurilor de acordare a certificatului ISO trebuie sa fie acreditate in mod corespunzator pentru exercitarea activitatii lor.

Ce companii pot fi certificate ISO?

Standardele ISO sunt deschise oricarui tip de companie, indiferent de sectorul, dimensiunea si capacitatile sale economice.

De ce aleg companiile sa fie certificate ISO?

Este clar ca in multe sectoare libertatea nu este atat de mare. Dar, in general, se poate spune ca companiile aleg sa fie certificate ISO pentru ca inteleg ca acest lucru este benefic pentru ei.

Ce este certificarea ISO eficienta?

Certificarea ISO eficienta este un ajutor nepretuit pentru consolidarea si imbunatatirea proceselor strategice ale afacerii dvs. Procesele de management care sunt integrate in organizatia dumneavoastra pentru a imbunatati calitatea, mediul etc. Vor oferi o baza solida, ceea ce va duce la cresterea productivitatii si a profiturilor.

Ce este standardul ISO 9000

Standardele ISO 9000 pentru asigurarea calitatii si managementul calitatii au fost publicate in 1987 de Comitetul Tehnic ISO 176. Aceasta serie de standarde a avut un impact dramatic datorita sferei si ratei lor de acceptare. Aceasta serie de standarde se aplica tuturor dimensiunilor si tipurilor de companii de productie si servicii si acopera aproape totul in functiile de afaceri ale unei companii, cu accent principal pe procese, proceduri si practici. Dupa cum afirma Hall, „Accentul a fost sa facem lucrurile corect, in primul rand, mai degraba decat o doctrina retrospectiva si mai costisitoare a inspectiei pentru defectiuni dupa eveniment”.

Istoria din spatele acestei serii de standarde poate fi urmarita pana in SUA in timpul celui de-al Doilea Razboi Mondial. Din SUA, conceptul de asigurare a calitatii s-a raspandit in Europa prin NATO, unde a evoluat in Publicatia Aliata de Asigurare a Calitatii (AQAP). Aceasta serie de documente a discutat totul, de la eficienta productiei pana la selectia furnizorilor.

Seria AQAP a fost adoptata de Ministerul Apararii din Marea Britanie pentru fortele armate britanice. Aceasta serie a avut un efect de scurgere, deoarece organizatiile au inceput sa solicite de la furnizorii lor programe de asigurare a calitatii. Problema a fost ca a existat o mare diversitate in cerintele pentru diferite organizatii

Problema diversitatii a fost abordata de standardul britanic BS 5750 care s-a bazat pe seria AQAP si a fost introdus in 1979. Standardul BS 5750 a fost considerat atat de eficient incat a fost adoptat aproape fara modificare de catre ISO in 1987 ca ISO 9000. F ormatia a Uniunii Europene si perceptia ca este necesar pentru a face afaceri cu Europa a dus la acceptarea pe scara larga a seriei ISO 9000.

Principalele documente din aceasta serie sunt:

 • ISO 9000 – Ghid de selectie si utilizare.
 • ISO 9002 – Model de sisteme de calitate pentru asigurarea calitatii in proiectare, dezvoltare, productie si service.
 • ISO 9003 – Model de sisteme de calitate pentru asigurarea calitatii in inspectia si testarea finala.
 • ISO 10011 – Ghid pentru auditarea sistemelor de calitate.
 • ISO 10012 – Cerinte de asigurare a calitatii pentru echipamentele de masurare.
 • ISO 10013 – Ghid pentru elaborarea manualelor de calitate.

Valoarea principala a seriei 9000 este ca analizele proceselor cerute de standard conduc la imbunatatirea sau reproiectarea proceselor. Se spune ca beneficiile pentru o companie care urmeaza practicile standardului sunt noi piete pentru bunurile si serviciile sale, cresterea eficientei costurilor, imbunatatirea moralului angajatilor si cresterea satisfactiei clientilor.

0 Shares
You May Also Like