Ce sunt serviciile funerare si cat costa acestea?

0 Shares
0
0
0

Care sunt serviciile funerare si cat costa acestea?n serviciu funerar de catre o casa funerara este un serviciu de asistenta conceput pentru a oferi familiei si celor dragi ale unei persoane decedate posibilitatea de a se reuni, de a se sprijini reciproc si de a-i spijini pentru a face fata durerii pierderii lor intr-un mod mai bun.

Un serviciu funerar presupune organizarea unei inmormantari si face mai usoara depasirea durerii mortii unei persoane dragi. In general, serviciile funerare sunt alcatuite din cel putin trei momente, care sunt considerate parte a unei inmormantari traditionale. Spre final iti vom explica si care sunt traditiile turcesti pentru a vedea de ce multi apeleaza la repatrieri. In ansamblu, raspunsul sta in diferentele culturale si traditionale dintre tari.

Ce include un serviciu funerar?

Cele trei momente care sunt de obicei acoperite de un serviciu funerar sunt preluarea decedatului, transportul si inmormantarea. Adesea, aceste trei evenimente sunt numite un serviciu de inmormantare sau serviciu funerar, dar ele pot fi diferite de la un tat la altul, in functie de religii si obiceiurile zonei. Toate dintre ele implica, de asemenea, costuri diferite de inmormantare.

Intra pe https://www.07funerare.ro pentru mai multe detalii.

Priveghi

Locul unui priveghi este, de obicei, casa persoanei care a murit sau, daca se angajeaza un serviciu funerar, in casa funerara in sine.

In prezent, priveghiul nu poate fi efectuat intr-un mod traditional si poate fi efectuat chiar si fara nici o forma de rugaciune. Este obisnuit ca oamenii, inainte de moartea lor, sa specifice tipul de ritual, rugaciune sau chiar activitate cu care ar dori sa fie onorati si amintiti, astfel incat, de asemenea, multe servicii funerare au inceput deja sa se adapteze la aceste schimbari, deoarece functia priveghiului si inmormantarii, dincolo de ritualul specific, este de a servi ca un moment de reunire a celor dragi in care durerea pierderii lor incepe sa se vindece.

 TRansportul si Inmormantarea

In cele din urma, inmormantarea este momentul in care, daca rudele doresc acest lucru, managerii serviciilor funerare transporta cadavrul de la locul de priveghi la locul de inmormantare (de obicei un cimitir).

Inmormantarea este de obicei alcatuita dintr-o calatorie cu masina mortuara catre cimintir, unde se afla sicriul decedatului. La acest drum participa cei dragi, rude si alti participanti. Din acest moment si practica deriva cuvantul roman inmormantare deoarece din cele mai vechi timpuri s-au practicat acest tip de onoruri funerare.

Este important ca, daca va planificati cheltuielile finale, sa includeti in plan plata costurilor de inmormantare. De la gropar, cumpararea sicriului, locul din cimitir, pana la terenul pe care se afla locul de veci. Aceste aranjamente finale pot insemna o cheltuiala semnificativa pentru tine sau familia ta.

Incinerare

In multe cazuri, un serviciu funerar nu se incheie intr-o inmormantare, ci mai degraba intr-o incinerare. Multi oameni aleg incinerarea in locul inmormantarii, deoarece implica adesea un cost mai mic, deoarece omite achizitionarea unui sicriu, procesul de inmormantare si achizitionarea terenului intr-un cimitir.

Altii dupa incinerarea corpului decedatului, aleg sa elimine ramasitele in moduri diferite. Unii oameni ingroapa urna cu ramasitele, altii le tin undeva semnificative (in casa lor sau intr-un loc special amenajat) sau chiar le arunca in mare. Totul depinde intotdeauna de dorintele rudelor si ale defunctului.

Ce fac turcii dupa inmormantari?

Te poti astepta ca femeile si copiii sa stea in spatele moscheii si, daca esti femeie, s-ar putea sa nu fii invitata la ceremonia de inmormantare. Este cea mai buna practica sa verificati cu familia defunctului preferintele acestora.

Musulmanii turci se imbraca pentru a se considera pe ei insisi si pe ceilalti cu respect, in special in timpul funeraliilor. Puteti alege imbracaminte modesta care sa acopere picioarele si gatul.

Pentru femei, aceasta poate fi o bluza cu guler inalt, cu o fusta pana la glezne. Pentru barbati, asteptati-va sa poarte o camasa si pantaloni lungi. Amintiti-va ca pantofii sunt scosi pentru rugaciune, asa ca si sosetele lungi si curate sunt o idee buna. Cand decizi ce sa porti, modestia este esentiala.

Un gest atent precum trimiterea de flori este intotdeauna apreciat, dar mai putin in cultura musulmana. Cel mai probabil, familia nu va avea timp sau energie sa gateasca, asa ca cadourile cu mancare sunt o alegere mai buna.

Musulmanii trebuie sa doneze saracilor, asa ca donarea unei organizatii de caritate in numele defunctului este, de asemenea, o alegere buna. Consultati-va cu membrii familiei pentru a decide unde sa donati sau ce sa dati inainte de a participa la inmormantare.

Inmormantarile turcesti sunt o perioada linistita si respecta legea Coranului. Dumnezeu interzice incinerarile, asa ca familiile ingroapa musulmanii turci in cimitire numai pentru musulmani. Recent, a existat o crestere a numarului de incineratii din cauza lipsei de spatiu in Turcia. Mica tara se lupta in prezent sa gaseasca spatiu pentru a-si ingropa oamenii.

Moartea este inceputul vietii eterne pentru musulmanii turci. Va puteti astepta la o inmormantare sumbra si simpla, care sarbatoreste viata decedatului. Amintiti-va, obiceiurile variaza in regiune si tara. Turcia are un amestec de drept secular si islamic. Capitala cosmopolita Istanbul va fi mai ingaduitoare cu strainii decat zonele mai indepartate ale Turciei.

0 Shares
You May Also Like