Transferul si repatrierea cadavrelor. Aflati care este procesul

0 Shares
0
0
0

Transferul si repatrierea cadavrelor. Aflati care este procesulAici veti gasi toate informatiile corespunzatoare transferului de cadavre in caz de deces. Este foarte important sa stiti care sunt aceste proceduri, astfel incat sa fiti in permanenta informat cu privire la aceasta procedura.

Ce este un transfer de corp?

Un transfer de cadavre are loc atunci cand moartea are loc intr-un loc care este diferit de locul in care va fi ingropat corpul. Adica, atunci cand un corp trebuie mutat intr-un alt loc pentru inmormantare.

Este important sa spunem ca legea interzice in mod expres transferul unui decedat intr-un vehicul privat. Nici macar o ambulanta nu poate face un transfer.

Doar o casa funerara poate muta un cadavru, deoarece acestea sunt singurele care au infrastructura si personalul necesar pentru a efectua acest transfer.

Ce trebuie sa faceti in aceasta situatie? Cat costa?

Atunci cand mutati un cadavru dintr-un oras in altul in tara, pot aparea urmatoarele situatii:

  • Transfer in cadrul aceleiasi comunitati.Pentru a putea face un transfer, veti avea nevoie de certificatul de deces si sa fi trecut cel putin 24 de ore.
  • Transferul unei persoane decedate dintr-o Comunitate in alta.Vor fi necesare doua certificate, unul pentru inregistrare si unul pentru sanatate. Odata ce inmormantarea sau incinerarea este autorizata, transferul poate continua, dar aveti grija, deoarece pot exista cerinte speciale in fiecare comunitate si casa funerara va trebui sa le respecte. Toate companiile funerare cunosc diferitele cazuri, astfel incat in aceste situatii totul se intampla de obicei fara incidente. Notificarea primirii cadavrului va trebui sa fie data comunitatii in care va fi transferat corpul, iar procedurile vor trebui efectuate acolo pentru inmormantarea acestuia.

Fiecare tip de transfer are un pret diferit, deoarece masina, soferul si kilometrajul variaza in fiecare situatie.

In cazul in care aveti nevoie de un pret exact pentru acest serviciu va recomandam sa contactati direct casa funerara si in acest fel sa va dea un buget inchis.

Repatriere decedati este un serviciu care te va ajuta mult in acest sens.

Repatrierea cadavrelor in alta tara

Daca vorbim despre mutarea unui corp dintr-o tara in alta, atunci vorbim despre o repatriere a cadavrelor.

In acest caz, multe tari din UE are acorduri cu diferite tari proceda pentru a sti cum se procedeaza atunci cand un om decedat trebuie sa fie returnat in tara de inmormantare. De obicei, costurile de transport al corpului, cu exceptia cazurilor exceptionale, sunt suportate de familie.

In cazuri speciale, Ministerul Afacerilor Externe si Cooperarii este cel care acorda ajutor familiei defunctului pentru inmormantare sau incinerare de origine.

In ceea ce priveste birocratia in repatrierea cadavrelor, trebuie depusa la Consulat o scrisoare prin care se solicita autorizatia de transfer a trupului care detaliaza mijlocul de transport care trebuie utilizat impreuna cu documentatia relevanta privind defunctul.

Trebuie sa se furnizeze certificatul medical de deces al tarii de transfer si al tarii de origine, precum si cel al imbalsamarii efectuate, care detaliaza metoda utilizata Si, in cele din urma, un document de la autoritatile sanitare care autorizeaza plecarea ramasitelor din tara.

Oricum, va trebui sa va informati la ambasada cu privire la procedurile care trebuie efectuate, deoarece fiecare tara are legile si aplicatiile sale.

Traditii si obiceiuri funerare in Turcia

Pentru a intelege de ce tot mai multe persoane vor sa isi aduca decedatii acasa, iti prezentam cat de diferite sunt traditiile in alte tari si azi vorbim de Turcia.

Peste 99% dintre oamenii din Turcia sunt musulmani. Religia lor – islamul – influenteaza ce si cand mananca, cum se imbraca si ritualurile din jurul mortii.  Stim ca indiferent de religia, traditiile sau obiceiurile pe care le practica o familie, moartea este grea pentru toata lumea.

Inmormantarile au loc rapid in Turcia (de obicei, la 24 de ore dupa moarte). Acest ghid simplu va va pregati pentru o inmormantare turceasca, indiferent daca planificati sau participati. Vom trece peste traditiile, obiceiurile si eticheta turceasca specifice islamului.

In primul rand, sa aruncam o privire la credintele turcesti si la obiceiurile inainte de inmormantare. Musulmanii turci cred ca aceasta viata este o incercare pentru viata de apoi. In functie de cat de bine a respectat decedatul legile islamice vor dicta daca merg la Jannah („gradina”) sau la Jahannam (iad). Sufletul raposatului va locui in gradina pana in ziua Judecatii, unde se afla inaintea lui Dumnezeu.

Momentele dupa moartea unei persoane sunt o dovada a legaturilor puternice din comunitatile turcesti. Vestea mortii se raspandeste imediat de catre hodja, un lider al satului, de acasa in casa. Veti vedea prietenii, familia si vecinii adunandu-se in fata casei decedatului in cateva minute de la moarte.

Dupa ce vestea mortii s-a raspandit, familia urmeaza legea Sharia (intelepciunea divina a lui Dumnezeu) atunci cand pregateste trupul pentru inmormantare. Doi ingeri pun la teste sufletul decedatului la scurt timp dupa moarte, astfel incat familia sa nu amane pregatirile pentru inmormantare.

0 Shares
You May Also Like