Ce trebuie sa stii despre un laptop pentru gaming?

0 Shares
0
0
0

Ce trebuie sa stii despre un laptop pentru gaming?Atunci cand vine vorba despre alegerea unui laptop, fiecare utilizator va stii exact spre ce categorie de echipamente trebuie sa isi indrepte atentia, datorita faptului ca isi cunoaste atat nevoile, cat si suma de bani de care dispune pentru a cumpara un laptop.

Ei bine, in momentul in care vine vorba despre laptopuri pentru gamming, aici lucrurile se vor schimba foarte mult, pentru ca aceste echipamente vor avea preturi mult mai mari in comparatie cu laptopurile normale, insa va trebui sa stii si cum sa iti alegi un asemenea echipament.

Gammerii, mai mult ca sigur cunosc faptul ca undeva prin anul 2010, in momentul in care se vorbea despre echipamente pentru gamming, cei mai multi utilizatori optau pentru calculatoarele anume create in acest scop, care erau mult mai performante decat laptopurile.

Se pare insa ca, in doar doi ani, si anume in 2012, diferenta dintre performantele pe care le aveau laptopurile, si diferenta dintre performantele pe care le aveau calculatoarele, era una foarte mica, astfel ca in scurt timp, au inceput pe piata sa apara laptopuri pentru gamming mai performante decat calculatoarele.

Pentru a alege un laptop pentru gamming, trebuie ca mai intai de toate componentele, sa te intereseze placa grafica a dispozitivului, iar daca bugetul iti permite, poti sa iti indrepti atentia spre un model cu doua placi video Nvidia 980Ms.

Daca vei avea o astfel de putere grafica, in mod evident nu vei intampina probleme in ceea ce priveste rezolutia 4K. La un raport bun calitate – pret, se mai poate opta si pentru o placa grafica foarte populara in acest moment, si anume Nvidia GeForce 970M, care vine in doua versiuni, si anume cu 3 GB si cu 6GB.

Procesorul este o alta componenta foarte importanta, asa ca trebuie sa ai foarte mare grija ce alegi. Poti sa optezi cu incredere pentru generatia a sasea a procesoarelor de la Intel ( Skylake), care au performante imbunatatite spre deosebire de modelele anterioare.

Dupa ce vei opta si pentru procesorul dorit, cu siguranta mare atentie trebuie sa ai si asupra memoriei RAM, iar aici trebuie mentionat faptul ca daca ai optat pentru un procesor Skylake, va trebui sa alegi DDR4, si vei putea opta fie pentru 8GB RAM, fie pentru 16 GB RAM.

Unitatea de stocare este si ea foarte importanta, si vei putea opta atat pentru un SSD de 250 FB, cat si pentru un HDD de 1TB.

Pe langa toate aceste componente foarte importante, trebuie sa iti indrepti atentia si spre un ecran laptop de dimensiuni cat mai mari, pentru a te putea bucura mai mult de echipament.

Asadar, daca vei avea de gand in viitorul apropiat sa iti cumperi un laptop pentru gamming, cu siguranta va trebui sa tii cont de toate aceste detalii, si in mod evident, te vei bucura de un echipament de calitate superioara.

Ce mai este foarte important de amintit, este faptul ca aceste echipamente vor avea preturi ridicate, asa ca trebuie sa ai un buget mare pentru a putea cumpara un astfel de laptop.

0 Shares
You May Also Like