Ce tip de centrala termica vi se potriveste?Exista mai multi factori care trebuie luati in considerare atunci cand decideti despre cea mai buna optiune de a va incalzi casa. Dimensiunea centralei de care aveti nevoie este direct legata de numarul de radiatoare si de utilizarea apei calde de acasa.

De exemplu, daca locuiesti singur intr-un apartament cu un dormitor, poate ca un cazan combi destul de modest de 12kW va face fata cu usurinta cerintelor tale de incalzire centrala. Alternativ, daca aveti o familie mare care locuieste intr-o casa de sapte dormitoare, este posibil sa aveti nevoie de un cazan cu puteri de peste 50kW pentru a furniza suficienta energie pentru incalzirea apei pentru toti si pentru radiatoare. Read More →

Ca in orice alt domeniu si cel al instalatiilor isi are propriile “lupte” in ceea ce priveste intrebarile utilizatorilor vis-a-vis de unele produse. Asa cum era de asteptat, nici cazul imbinarilor nu face exceptie, una dintre intrebarile pe buzele oricarui utilizator fiind aceasta: cum este mai bine sa se faca imbinarile? Prin sudura sau cu o mufa rapida gebo 3?

Ar trebui sa intelegem inainte de orice faptul ca desi vorbim despre lucrari similare, metodele sunt diferite si in consecinta folosesc procedee diferite. Astfel, daca ar fi sa facem o paralela intre cele doua tipurti de imbinari, am ajunge la concluzia ca fiecare in parte este speciala si fiecare in parte isi aduce aportul, acolo unde este nevoie.

Read More →

Cum instalam centralele termice?

Cum instalam centralele termice?Lista de afisare a intretinerii este probabil cosmarul cel mai de temut al oricarui roman. Ziua in care sunt afisate listele de plata, este una pe cat de asteptata, pe atat de neplacuta.

Costurile mari ale combustibilului necesar prepararii agentului termic determina migrari in masa ale romanilor spre utilizarea din ce in ce mai frecventa a centralelor individuale de apartament.

Si cum piata de profil este invadata de o multitudine de centrale ieftine, dupa obtinerea acordului de debransare de la reteaua comuna, si dupa obtinerea autorizatiei de instalare a centralei termice, orice individ porneste in cautarea produsului dorit, menit sa reduca pe cat posibil costurile alocate incalzirii.

Odata intrati in focul cautarilor, scopul primordial devine alegerea unei centrale ieftine , dar care sa ne  multumeasca si din punct de vedere tehnic, nu numai din punct de vedere financiar.

Unii dintre noi poate avem si cunostintele necesare instalarii unui astfel de produs, in vreme ce altii sunt  nevoiti sa astepte interventia personalului specializat in montarea acestor elemente. Totusi, nu strica sa cunoastem ideile de baza, cele care practic sunt definitorii in cazul instalarii unei centrale termice de apartament. Read More →

Sistemele de incalzire pe baza de abur – avantaje si dezavantaje

Cei mai multi oameni Sistemele de incalzire pe baza de abur – avantaje si dezavantajedin mediul urban prefera sa-si instaleze centrale termice si sa profite de avantajele pe care acestea le aduc. Exista, insa, mai multe tipuri de centrale termice, fiecare cu avantajele si dezavantajele lor.

In randurile urmatoare vom vorbi despre ce presupune un sistem de incalzire pe baza de abur si care sunt principalele avantaje si dezavantaje ale acestuia.

Sistemele de incalzire pe baza de abur reprezinta o alternativa de incalzire pe care proprietarii de locuinte o pot lua in calcul oricand. Daca va ganditi sa va instalati un sistem de incalzire pe baza de abur, trebuie sa va asigurati ca sunteti capabili sa intelegeti cum functioneaza. Mai jos sunt cateva dintre principalele avantaje si dezavantaje ale utilizarii unui sistem de incalzire pe baza de abur.

Sistemul de incalzire pe baza de abur

Un sistem de incalzire pe baza de abur foloseste un boiler pentru a crea aburul. Boilerul va pompa apoi aburul in conductele din peretii casei. Conductele vor pompa apoi aburul in radiatoarele care sunt plasate in intreaga casa. Aburul va emite caldura de la radiatoare in toata casa. Read More →