Sudura sau mufa rapida gebo 3?

0 Shares
0
0
0

Ca in orice alt domeniu si cel al instalatiilor isi are propriile “lupte” in ceea ce priveste intrebarile utilizatorilor vis-a-vis de unele produse. Asa cum era de asteptat, nici cazul imbinarilor nu face exceptie, una dintre intrebarile pe buzele oricarui utilizator fiind aceasta: cum este mai bine sa se faca imbinarile? Prin sudura sau cu o mufa rapida gebo 3?

Ar trebui sa intelegem inainte de orice faptul ca desi vorbim despre lucrari similare, metodele sunt diferite si in consecinta folosesc procedee diferite. Astfel, daca ar fi sa facem o paralela intre cele doua tipurti de imbinari, am ajunge la concluzia ca fiecare in parte este speciala si fiecare in parte isi aduce aportul, acolo unde este nevoie.

Unul dintre punctele de plecare in discutie il constituie tipul imbinarii. In vreme ce sudarea foloseste procedee de imbinare la cald, prin folosirea unui material de lipire si a unei temperaturi ridicate care sa il topeasca, imbinarile cu o mufa rapida gebo 3 se realizeaza “la rece”, prin strangere.

Astfel, in cazul mufei rapide prinderea se face prin stranegerea elementelor pe suprafata tevii, de ambele parti (incluzand tevile) astfel incat produsul final sa constituie de fapt o teava semi- monolit care sa permita trecerea lichidului prin interior, fara probleme. Fireste suprafata tevilor trebuie sa fie in ambele cazuri curata si fara denivelari, astfel incat prinderea sa se faca in cele mai bune conditii.

O alta diferentiere intre cele doua procedee este aceea ca fiecare este potrivita unei anumite situatii. Din acest punct de vedere pare ca o mufa rapida gebo 3 are un mic avantaj, deoarece prinderile in acest caz se pot realiza indiferent de spatiul tehnologic.

In cazul suduri spre exemplu, este nevoie de un spatiu tehnologic mai mare, care sa permita operatorului care sudeaza sa se miste si o data cu el sa sa poata misca si dispozitivele folosite in vederea efectuarii lipiturii.

Este important sa stim ca ambele procedee se pot realiza pe majoritatea suprafetelor, conditionarile fiind destul de putine la numar. In general astfel de prinderi se realizeaza pe otel, insa din nou mufar rapida pare sa aiba un avantaj, prin prisma faptului ca poate conecta si alte materiale inafara de otel.

In definitiv fiecare procedeu in parte este distinct, chiar daca practic lucreaza in acelasi scop. Este important insa sa intelegem fiecare procedeu, iar aici intervin specialistii in domeniu care iti pot explica pe indelete cum trebuie efectuat fiecare procedeu in parte.

Aceeasi specialisti te pot indruma si catre magazinele specializate in care poti gasi aceste sisteme de prindere, unul dintre magazinele care ne vin acum in minte fiind www.shop-einstal.ro.

In acest spatiu virtual noi am putut gasi o multitudine de produse cu spectru larg, sau mai bine spus cu utilitate pentru intreaga gospodarie.

Tot ceea ce ai putea sa iti doresti, incepand de la simple apometre sau sifoane de pardoseala si pana la sisteme complexe de stocare si incalzire a apei, precum boilere sau centrale termice, toate acestea sunt disponibile in magazinul virtual anterior mentionat, la preturi mai mult decat accesibile oricarui buzunar.

0 Shares
You May Also Like