Construirea casei: pasi si sfaturi de care ar trebui sa tii cont

0 Shares
0
0
0

Pentru a construi o casa, logica va trimite mai intai la alegerea terenului. Cu toate acestea, exista unele informatii care trebuie luate in considerare inainte de decizia de a cumpara un teren, de a construi casa care va fi casa familiei timp de multi ani. Luand in considerare aceste informatii, este posibil sa se evite unele inconveniente, care pot aparea in cursul acelei perioade:

  1. Suprafata terenului si raportul larg si lung.Forma terenului care este cat se poate de regulata. Topografia si, daca este posibil, un studiu al solului pentru a-i cunoaste viabilitatea de a construi fara cheltuieli suplimentare, in sapaturi sau in furnizarea unui material mai bun, pentru bazele casei.
  2. Utilitati care pot fi accesate, cum ar fi apa, canalizare, gaz, electricitate, servicii ale companiilor care furnizeaza internet.
  3. Orientarea terenului.In cazul in care partea sa majora este orientata spre est-vest sau nord-sud. Este un detaliu important pentru proiectul de locuinte si cauta sa aflii daca orientarea este cea mai convenabila pentru proiect.
  4. Daca un canal sau o conducta trece prin pamant, chiar daca nu are apa in momentul vizitei. Amintiti-va ca, in sezoanele ploioase, apa ruleaza de obicei acolo unde a fost intotdeauna si poate insemna un moment rau atunci cand casa este in constructie sau deja este construita.
  5. Vizitati zona in perioade de ploaie torentialasi asigurati-va ca nu exista strazi inundate, ci suficiente canale de scurgere care sa permita traficul chiar si in perioade de ploaie torentiala.
  6. Amplasarea terenului in ceea ce priveste constructiile din jur, ceea ce poate cauza probleme de circulatie a vehiculelor la orele de varf. Ca are acces facil din mai multe puncte ale orasului. Analizati proximitatea fata de scoli, servicii de sanatate si magazine pentru ca acest lucru va avea o insemnatate foarte mare cand vei fi mutat acolo.
  7. Si cel mai important: costul,care trebuie comparat cu serviciile furnizate de locatia terenului.

Deja  stim cum sa ne  alegem terenul,  asa ca vom continua cu cativa pasi ai constructiei unei case.

Vrei sa iti izolezi casa ?  Iata aici vata bazaltica.

Inarmeaza-te cu rabdare

Dintre toate sfaturile pentru construirea unei case, indraznim  sa afirmam ca va fi cea mai importanta dintre toate.

Vrem sa fim sinceri  in asta:

  • Lucrarile dureaza intotdeauna mai mult decat si-ar dori oricine
  • Munca perfecta este o utopie(mai ales in aceasta breasla)
  • Relatiile interumane sunt complicate

Aceste realitati vor face ca acele energii cu care ati inceput lucrarea sa nu fie aceleasi cu trecerea ei. Cu siguranta vei fi tentat sa “trimiti pe toata lumea acasa” din timp. Intr-adevar, ni s-a intamplat tuturor si este absolut normal.

Vestea buna este ca, in ciuda acestei panorame, totul va fi uitat cand iti vei vedea casa gata.

Mai mult decat atat, cunoastem nenumarati “recidivisti”, pe care i-am auzit spunand ca “aceasta este ultima mea lucrare”. Si nimeni nu l-a fortat sa-si repete recidiva.

Cum au aparut hidroizolatiile?

Cautarea tehnicilor de hidroizolatie dateaza de acum 13000 de ani, cand oamenii au simtit nevoia si dorinta de a-si proteja adaposturile de elemente, cum ar fi furtunile, ploile, vanturile, incercand astfel sa-si sporeasca capacitatea de a supravietui de elementele naturii. Cu cautarea innascuta de protectie a lui insusi, a cladirilor si bunurilor sale, Omul simte nevoia sa-si aiba cladirile si casele impermeabile .

Revolutia Agricola

Preocuparea constanta a protectiei, a dus la dezvoltarea unor tehnici de impermeabilizare care se intorc pana la Revolutia Agricola, dupa epoca paleolitica. In aceasta etapa a civilizatiei, Omul a simtit nevoia unei locatii mai permanente, renuntand la stilul de viata vanator-culegator in favoarea unei mai mari sigurante si comoditate.

Odata cu Revolutia Agricola, omul a incercat sa gaseasca tehnici care sa permita protejarea surplusului agricol, deoarece surplusul de cereale din recolte trebuia depozitat si protejat de umiditate, prevenind stricarea productiei. In acest fel, era imperativ sa se gaseasca solutii de hidroizolatie pentru spatiile de depozitare, astfel incat sa fie posibil ca Omul sa se bucure de noul sau stil de viata. In aceasta perioada, paiele si argila au fost unele dintre primele materiale folosite pentru hidroizolatii.

Tot in aceasta epoca s-a dezvoltat ceramica si a fost acoperita cu bitum pentru a le face impermeabile si potrivite pentru drenarea si transportul lichidelor, ceea ce nu era posibil pana atunci. Aceasta procedura a permis omului sa se stabileasca intr-o anumita locatie.

Descoperirea metodelor de impermeabilizare i-a permis omului sa faca o imbunatatire substantiala in supravietuirea si bunastarea sa. Aceasta dezvoltare a fost considerata una dintre cele mai importante trei tehnici de pana atunci, alaturi de tamplarie si zidarie, aratand astfel, semnificatia tot mai mare a hidroizolatiei pe calea progresului uman.

Mii de ani mai tarziu, in timpul Revolutiei Neolitice, pe langa impermeabilizarea cladirilor , Omul a avut nevoia sa protejeze materialele barcilor primitive care au permis explorarea, pescuitul si comertul odata cu cresterea transportului pe apa. Aceste activitati au fost din nou de cea mai mare importanta in dezvoltarea si extinderea omenirii.

 

 

 

0 Shares
You May Also Like