Cum alegeti un excavator?

0 Shares
0
0
0

Cum alegeti un excavator?Un excavator este un utilaj de sapat pamant si de extragere a balastului, nisipului, pietrei sparte sau altor materiale din cariere sau locuri greu accesibile. Excavatorul poate efectua secundar sau implicit si operatia de incarcare a materialului excavat sau extras.

Alegerea echipamentului potrivit pentru un proiect in care este necesar sa efectuati sapaturi, cu siguranta poate fi o sarcina care necesita mult timp, mai ales ca este atat de important sa faceti alegerea corecta.

Chiar si dupa ce ati decis sa folositi un excavator, trebuie sa va asigurati ca alegeti dimensiunea potrivita. Alegeti o dimensiune a utilajului care este prea mica sau nu are functionalitatea corecta si nu veti putea sa finalizati treaba corect.

Alegeti un utilaj care este prea mare si nu numai ca poate sansele ca acesta sa nu se potriveasca muncii sunt deosebit de mari, dar va poate afecta si bugetul o alegere neimspirata. Deci, cum decideti ce dimensiune a excavatorului este potrivita pentru dvs.?

Exista multe tipuri diferite de excavatoare, dupa cum puteti vedea si accesand https://www.retutilaje.ro/utilaje-mare-mecanizare/excavatoare, dar toate se incadreaza in patru categorii principale de dimensiuni: mini, midi, standard si mari. Pentru a alege dimensiunea potrivita a excavatorului, trebuie sa stiti care sunt optiunile dvs.

Excavator mini sau compact

Un utilaj poate fi clasificat in aceasta categorie doar daca are o greutate mai mica de 6 tone (13.227 lbs). Aceasta este cea mai mica clasa de excavatoare, si sunt deosebit de utile pentru amenajarea in spatii mici.

Un alt beneficiu este ca excavatoarele compacte sunt suficient de mici pentru a fi transportate folosind camioane. Acest nivel de transportabilitate le face preferate in randul persoanelor care lucreaza in mai multe locatii.

Mini excavatoare sunt de-asemenea excelente pentru proiecte interioare, iar pentru a prezenta cateva exemple amintim: reparatii de canalizare, instalatii de conducte de apa si alte proiecte care nu necesita dimensiunea si puterea unei masini mai mari.

Excavator Midi

Pentru a putea spune despre un excavator ca face parte din categoria Midi, este obligatoriu ca greutatea acestuia sa fie cuprinsa intre 6 si 10 tone. In ceea ce priveste aceste excavatoare de dimensiuni medii sau mijlocii, facem precizarea ca ele sunt o alegere buna pentru cei care lucreaza in spatii mici, dar au nevoie de mai multa putere decat poate oferi un mini excavator.

Midi excavatoarele pot fi folosite si pentru proiecte mai standardizate, cum ar fi de exemplu constructia si amenajarea cladirilor; oferind totusi avantajul unei manevrabilitati sporite datorita dimensiunilor lor mai mici.

Excavator standard

Pentru ca un excavator sa poata fi cuprins in aceasta categorie, este important ca greutatea lui sa fie cuprinsa intre 10 si 45 de tone. Excavatoarele standard sau cu dimensiuni complete, numite uneori excavatoare „pe senile”, constituie cel mai mare volum de excavatoare de pe piata.

Crawler-urile cele mai populare se incadreaza in intervalul 19 – 24 de tone, iar aceasta clasa este cea mai frecventa in constructiile comerciale. Excavatoarele standard nu numai ca ofera mai multa putere si atingere, dar sistemele hidraulice le fac capabile sa manipuleze mai multe accesorii pentru scule.

Excavator mare

Pentru a putea spune ca un excavator este mare, este necesar ca greutatea acestuia sa depaseasca 45 de tone. Cea mai mare clasa de excavatoare este utila pentru proiecte majore de constructie si demolare care necesita maxima putere si capacitate.

Desi excavatoarele mari nu sunt depasite pentru putere, dimensiunea lor are neajunsuri majore. Unul dintre aceste neajunsuri este legat de faptul ca necesita deplasarea in camioane si remorci supradimensionate.

Deci, dimensiune a excavatorului este potrivita pentru dvs.?

Cel mai bun mod de a alege dimensiunea unui excavator este de a evalua nevoile proiectului dvs. intr-o varietate de categorii cheie. Iata care sunt principalele lucruri care trebuie luate in considerare atunci cand alegeti un excavator:

Adancimea sapaturilor

Este important sa va asigurati ca excavatorul pe care il alegeti are acoperirea necesara pentru a atinge adancimea proiectului. Daca majoritatea proiectelor dvs. se incadreaza intr-o categorie de adancime si aveti ocazional doar proiecte care necesita mai multa acoperire, poate merita sa cumparati masina pe care o utilizati cel mai mult si sa inchiriati un echipament mai mare de la caz la caz.

Capacitate de ridicare

Excavatoarele mai mari sunt capabile sa ridice materiale mai mari si mai grele. Pentru cele mai grele ascensoare, excavatoarele standard si mari sunt alimentate de hidraulica.

Buget

Excavatoarele mai mari sunt mai scumpe, insa alegerea unui echipament prea mic poate fi o greseala costisitoare daca nu sunteti in stare sa efectuati corespunzator sapaturile. Daca utilizati numai echipamente de sapat sporadic, poate doriti sa inchiriati in loc sa cumparati un excavator pentru a evita cheltuielile de intretinere si depozitare.

Conditii de lucru

Luati in considerare cat de strans este spatiul din jurul punctului de lucru. Exista instalatii permanente precum fantani sau trotuare in apropiere? Locul de lucru este mare sau trebuie sa sapati in mai multe locatii? Daca aveti nevoie de puterea unui excavator mare, aveti capacitatea de a-l depozita si transporta?

Optiuni contragreutate

Capacitatea de ridicare are legatura cu mai mult decat simpla putere. Excavatorul are de asemenea nevoie de o contragreutate adecvata pentru a-l ancora impotriva incordarii ascensorului. Asigurati-va ca masina pe care o alegeti are un contragreutate care se potriveste cu greutatea cerintelor dvs. de ridicare.

Capacitatea cupei

Dimensiunile excavatoarelor sunt determinate in primul rand de dimensiunea totala a masinii, dar este esential ca obiectele pe care le ridicati sa se incadreze in cupa excavatorului.

Accesorii hidraulice

Pentru proiecte mai grele sau proiecte care necesita mai multe accesorii de scule, un excavator cu sistem hidraulic poate fi mai potrivit. Ce instrumente necesita proiectele dvs.? Asigurati-va ca excavatorul pe care il alegeti este compatibil cu atasamentele corecte.

0 Shares
You May Also Like