Masca de sudura automata cu tehnologie avansata

0 Shares
0
0
0

Masca de sudur? automat? cu tehnologie avansat?

La masca de sudura automata, estomparea este efectuata de un filtru special de cristale lichide (LCD), care reactioneaza la lumina arcului electric si trece de la o stare de lumina la una estompata.

De îndata ce arcul este stins, acesta devine din nou stralucitor. Sudorul nu trebuie sa-si scoata masca, ochelarii si filtrul LCD prin care priveste sunt transparente. Primul cristal lichid cu filtre de culoare a aparut la începutul anilor 1980. 

În 1981, producatorul suedez Hornell a introdus primele casti de sudura Speedglas cu afisaj LCD si senzori pentru atenuare automata. La început, productia lor era foarte scumpa, dar odata cu dezvoltarea tehnologiei, costul acestor filtre a scazut treptat.

Astazi în magazinul online poti gasi cu usurinta o masca de sudura automata, cu un înalt nivel de calitate, care ajuta la rezolvarea mai rapida si mai usoara a lucrarilor de sudura.

Cum functioneaza un filtru cu cristale lichide?

Este realizat pe principiul unui “tort multistrat” ??în care mai multe straturi de cristale lichide sunt situate între straturile unui film polarizant. Functionarea acestui filtru se bazeaza pe polarizarea cristalelor lichide, daca se aplica o tensiune cristalelor lichide.

Moleculele sunt structurate în asa fel încât sa se „alinieze” într-o anumita directie, adica îsi schimba orientarea spatiala, blocând astfel lumina emisa. Stratul superior este acoperit cu sticla cu un ingredient special care blocheaza razele UV si IR.

Functioneaza continuu, independent de straturile LCD. Astfel, chiar si atunci când filtrul este oprit, masca ofera o protectie minima ochilor, deoarece, cea mai periculoasa pentru ochi este lumina din spectrul ultraviolet si infrarosu. Masca de sudura automata SPW Alpin Polonia, prezinta protectie UV si anti radiatii IR.

Control de întunecare  

Controlul de întunecare este un parametru important pentru functionare, prezent în aproape toate modelele. În functie de munca efectuata si de puterea curenta, arcul are o luminozitate diferita.

La modelul de masca de sudura automata SPW Alpin gradul de protectie UV/IR este pâna la gradul de înnegrire DIN16 activ tot timpul. În stare dezactivata, gradul de înnegrire este DIN 4 si de înnegrirea variabila de la DIN 9 la DIN 13. Sursa de energie sunt celulele fotovoltaice, iar gradul de întunecare se produce automat atunci când se produce si arcul de sudura.

Timpul de întârziere este necesar pentru a evita ruperea prematura a arcului la sfârsitul sudarii, când arcul a fost oprit, dar lumina fierbinte a metalului este înca foarte stralucitoare si pentru a împiedica filtrul sa clipeasca în timpul pauzelor scurte. Exista mai multe setari exotice si automate, cum ar fi  schimbarea unghiului de vedere al arcului, senzori care exclud includerea unui filtru de la scântei care zboara din lateral sau „modul de interceptare”, util pentru sudarea rapida a punctelor.

Cu toate acestea, majoritatea filtrelor nu utilizeaza astfel de parametri, deoarece sunt rareori necesare.

Avantaje sunt urmatoarele: înainte de aprinderea arcului si dupa stingerea acestuia, lucratorul are o vizibilitate excelenta la locul de sudura, adica muncitorul nu trebuie sa scoata deloc casca de pe cap, deoarece, mastile cu filtre automate cresc eficienta si productivitatea.

0 Shares
You May Also Like