Cum a ajuns sa fie limba engleza limba international?

0 Shares
0
0
0

Cum a ajuns sa fie limba engleza limba international?Este foarte cunoscut ca limba engleza e o limba de imprumut. Ea are toate mijloacele prin care sunt imprumtate ideile si notiunile din limba altor natiuni dar si le exprima in asa fel incat vorbitorii de engleza nu vor simti ca puritatea pe care o are limba lor este afectata sau amenintata intr-un fel.

Daca nu ai inceput inca noi iti spunem invata engleza si vei avea numai beneficii.

Pentru ca 80 de procente din vocabularul din limba engleza e imprumutat iar sursele sunt foarte variate provenind din celta, germana sau latina, si e de la sine inteles ca aceasta limba are mai multe cuvinte cu toate limbile din Europa.

Engleza e catalogata ca si limba germanica si apratine aceluiasi grup lingvistic cu germana, finlandeza, olandeza, daneza, suedeza ori norvegiana si sunt caracterizate prin mai multe structuri gramaticale si cuvinte asemanatoare.

[adsenseyu1]

Pe de alta parte o parte din vocabularul din limba engleza este scos din latina si prin urmare are un numar mare de cuvinte care seamana cu cele din limbile romanice precum franceza, spaniola, italiana si protugheza.

Vocabularul din limba engleza contine in general imprumuturi din mai multe limbi dar in mica masura si acesta este de fapt si motivul pentru care lingvistii discuta despre un caracter cosmopolitan al limbii engleze.

Din toate limbile lumii engleza are cel mai bogat vocabular. O carcacteristica a limbii engleze e simplitatea inflectionala. Pentru substantive vom discuta de exemplu doar despre utilizarea terminatiei s care indica un plural si de aprostrof si s pentru a exprima posesia.

Declinarea complicata de origine germanica pe care o avea adjectivul a fost scoasa complet excepand gradele de comparatie si gradul superlativ.

Verbul sufera si el mai multe schimbari foarte importante si pierde aproape toate terminatiile personale si se abandoneaza deosebirile dintre plural si singular iar modul subjonctiv dispare treptat.

Un nou avantaj pe care il are limba engleza este si flexibilitatea partilor de vorbire. Substantivele devin verbe intr-un mod care nu e posibil si in alte limbi.

[adsenseyu1]

Genul din limba engleza este natural si este determinat de inteles: toate substantivele ce definesc fiinte vii sunt la genul masculin sau feminin conform cu genul natural iar toate celelalte sunt neutre. Atributivul pentru momentul in care vorbim la feminim e o personificare si e o problema ce tine mai mult de retorica neavand sens gramatical.

Limba engleza are si o gramatica foarte simpla cu inflectiuni si terminatii sau cu cazuri putine la numar si se bazeaza in general pe ordinea pe care cuvintele o au in engleza.

Fonologia limbii din limba engleza este foarte simpla. Ritmul bazat pe accent nu este o problema pentru cei care vorbesc limbi germanice care au si un ritm similar cu limba materna.

Alfabetul limbii engleze este fonetic si are numai 26 de litere comparativ de exemplu cu alfabetul Cherokee de exemplu care are mai multe litere mai exact 85. Limba engleza poate sa fie redata fonetic in mod usor in timp ce ca japonezii sau chinezii sa faca asa ceva trebuie sa scrie in jur de 2000 de simboluri.

0 Shares
You May Also Like