Cum identificam daca bateria telefonului nostru este originala sau contrafacuta?

0 Shares
0
0
0

Cum identificam daca bateria telefonului nostru este originala sau contrafacuta?Indiferent de cat de mult si de rapid ar evolua tehnologia, utilizatorii de telefoane mobile Nokia vor avea intotdeauna nevoie de acumulatori Nokia originali. Cei interesati de achizitionarea de acumulatori Nokia originali sunt rugati sa acceseze Magazingsm.ro.

Smartphone-urile cu caracteristici speciale au atras o multime de clienti. Cu toate acestea, aceste caracteristici fac ca bateria sa se epuizeze rapid, ceea ce duce la numeroase plangeri din partea consumatorilor cu privire la performantele slabe ale bateriei.

Problema bateriei poate fi rezolvata prin detinerea unei baterie de rezerva, in cazul in care aveti un telefon cu baterie detasabila. Ce e si mai ingrijorator este faptul ca rapoartele despre bateriile care explodeaza sunt si ele in continua crestere, in ultima vreme. Aceste probleme au devenit principala preocupare in randul utilizatorilor de smartphone.

Exploziile pot fi cauzate de catre bateriile defecte. Este esential sa achizitionam o baterie originala pentru a garanta siguranta. Prin urmare, este necesar sa dobandim cunostintele identificarii unei baterii originale atunci cand trebuie sa inlocuim o baterie veche sau sa achizitionam una de rezerva. In cele ce urmeaza, va vom arata cum puteti invata sa identificati daca o baterie este originala sau contrafacuta. Iata pasii ce trebuie urmati.

[adsenseyu1]

1. Verificati caseta bateriei

Cutia de ambalar a unei baterii originale este de buna calitate si poate proteja mai bine bateria. Culorile, precum si literele de pe caseta sunt naturale.

2. Verificati data de fabricatie

Comparati data de fabricatie inscrisa pe caseta cu cea care se afla inscrisa pe corpul bateriei. In cazul unui acumulator original, data de fabricatie imprimata pe corpul bateriei este aceeasi cu data de pe caseta.

3. Verificati conectorul NFC

Puteti vedea conectorul NFC dupa ce rupeti hartia bateriei. Dupa ce ati facut acest lucru, puteti vedea ca cip-ul NFC al unei baterii originale este infasurat foarte bine. Suprafata bateriei se simte plana la atingere. Cipul NFC al unei baterii defecte nu este acoperita cu lipici de imprimare. Aceasta prezinta o suprafata care iese in evidenta si este departe de a fi plana. De asemenea, unele baterii contrafacute nu prezinta deloc cip NFC.

4. Verificati cu atentie corpul bateriei si diferenta de carton

Ambalarea unei baterii contrafacute arata neautentic, prezentand margini de carton neregulate si proeminente, in timp ce suprafata unei baterii originale este egala si neteda. Decalajul de carton al unei baterii originale este foarte mic si pare a fi simplu si taiat, fiind rezultatul lucrului unui mester. In cazul unei baterii contrafacute acest decalaj este destul de mare fiind destul de dezordonat.

[adsenseyu1]

5. Verificati fonturile bateriei

Fonturile bateriei OEM sunt imprimate bine cu litere negre boldate. Literele de pe o baterie contrafacuta arata indistinct cu imprimare subtire si slaba.

6. Verificati coltul din partea inferioara a bateriei

In cazul bateriilor originale, acest colt prezinta margini mici, pe cand la bateriile contrafacute acestea sunt mai mari si mai dure.

Pentru mai multe detalii cu privire la achizitionarea diferitelor tipuri de acumulatori Nokia originali nu ezitati sa accesati www.magazingsm.ro.

0 Shares
You May Also Like