Cum influenteaza sarcina la adolescente educatia acestora?

0 Shares
0
0
0

O adolescenta cunoscuta tie, poate chiar fiica ta iubita, marturiseste: „Sunt insarcinata”. Cuvintele iti rasuna  in minte. Cum reactionezi si cum o ajuti in aceasta situatie delicata. Conform sexedu.ro, se pare ca lipsa de informare in ceea ce priveste sexul la o varsta frageda, ce presupune acesta si care sunt riscurile, constituie factori determinanti ai numarului mare de sarcini la minore.

Scoala a fost, in mod necesar, principalul ei scop pana in prezent, iar educatia sau lipsa ei vor avea impact asupra restului vietii. Ce se va intampla cu acea educatie de acum? Stiti cum afecteaza sarcina la adolescente educatia?

Conform unui articol al National Conference of State Legislatures, aproximativ treizeci la suta din toate fetele adolescente care abandoneaza scoala citeaza sarcina si parintii drept principalul motiv. Tot aici se spune ca sarcina este primul motiv pentru care fetele renunta la liceu.

Motivele pentru care adolescentele insarcinate abandoneaza scoala:

  • Unele mamici adolescente trebuie sa munceasca si nu au suficient timp sa si mearga la liceu.
  • Unele adolescente insarcinate pot fi pur si simplu jenate, sau le e teama de judecata colegilor si profesorilor
  • Sarcina poate implica probleme de sanatate. O nastere dificila poate duce la o sedere mai lunga in spital pentru vindecare. Depresia postpartum este foarte frecventa la mamele adolescente. Un copil poate avea probleme de sanatate care interfereaza cu capacitatea noii mame de a se concentra la scoala.
  • Îngrijirea copilului devine o problema. Poate ca parintii adolescentei nu sunt dispusi sa stea acasa, sau nu au suficient timp liber pentru a avea grija de copil in timp ce mama lui merge la scoala si face teme.
  • O adolescenta insarcinata are nevoie de sprijin mai mult decat oricand si este posibil sa nu obtina acest sprijin de la scoala. Sprijinul acordat de prieteni, membrii familiei, profesori si alti adulti importanti este esential pentru succesul adolescentei ca parinte.
  • Multe adolescente insarcinate nu stiu despre optiunile lor.
  • Sarcina si nasterea vin cu posibile probleme ceea ce o lasa pe adolescenta in urma cu studiul. S-ar putea sa se simta prea coplesita, prea in urma, pentru a incerca sa revina la scoala si sa o termine.
  • Pentru o mama adolescenta, terminarea scolii nu mai reprezinta o prioritate.

Ramai la scoala!

Liceul ii va permite, probabil, sa continue sa participe la ore fara nicio schimbare daca doreste sa faca asta. Pentru unele adolescente, aceasta este cea mai buna alegere. Un consilier de orientare sau asistentul social al scolii poate fi cel mai bun aliat.

Daca este prea greu sa-si infrunte intreaga scoala cu o burtica in crestere sau daca crede ca unii oameni ii pot ingreuna viata acolo, trebuie sa stie ca exista alte modalitati pentru a termina scoala.

Scoala acasa

Orice parinte, oricand, poate alege pentru copil invatamantul la domiciliu, din orice motiv. Daca parintele unei adolescente insarcinate are timp si energie pentru a face acest lucru, scoala la domiciliu poate fi un timp minunat de a petrece mai mult timp impreuna.

Educatia online

Astazi, exista atat de multe colegii si alte institutii care ofera atat de multe cursuri online acreditate pentru adolescente, incat o viitoare mama cu greu se va decide ce sa aleaga.

Aceasta varianta poate fi buna pentru o adolescenta bine motivata, care vrea sa termine scoala fara sa mearga efectiv la ea.

Daca o adolescenta insarcinata ar dori sau ar trebui sa lucreze pentru a castiga bani in timp ce termina scoala, scolile online pot oferi un program mai flexibil decat orice alt tip de scolarizare.

Daca exista o mama adolescenta in viata ta, ajuta-o sa realizeze ca terminarea scolii este cel mai bun lucru pe care il poate face pentru ea si pentru copilul ei. Încheierea studiilor preuniversitare ii va construi increderea in sine si aceasta diploma va fi la nesfarsit utila in viata de adult. Puteti sa o ajutati sa faca cea mai buna alegere educationala pentru situatia ei, sa va asigurati ca este inca o persoana demna si sa o ajutati in orice fel de moduri practice care sa ii ofere sprijinul necesar pentru a continua.

0 Shares
You May Also Like