Ce este ISO 27001?

0 Shares
0
0
0

ISO 27001, este un cadru pentru sistemele de gestionare a securitatii informatiilor (ISMS). Un ISMS este menit sa gestioneze informatiile companiei sensibile pentru a se asigura ca acestea raman in siguranta.

Acestea sunt destinate sa includa toate politicile referitoare la controale legale, tehnice si fizice din cadrul proceselor de gestionare a riscurilor informationale ale companiei.

Dezvoltat pentru a „ oferi un model pentru stabilirea, implementarea, operarea, monitorizarea, revizuirea, mentinerea si imbunatatirea unui sistem de management al securitatii informatiilor ”, ISO 27001 face acest lucru folosind o abordare extinsa a 6 parti sau un proces de planificare.

Intrucat caietul de sarcini se refera la o serie de sectiuni, precum documentatia, nevoia de audituri interne, actiuni corective, precum si accentul pe idealul universal de imbunatatire continua, inspira necesitatea unui efort de cooperare in cadrul unei organizatii.

Care sunt cerintele ISO 27001?

Cu siguramta, inainte de a obtine rapid un Certificat ISO 27001 la Cel Mai Mic Pret Posibil, veti dori sa aflati care sunt cerintele ISO 27001. Potrivit IT Governance, cele mai importante doua activitati la implementarea ISO 27001 sunt:

Accesarea ISMS (clauza 4.3), in care definiti ce informatii trebuie protejate;

Efectuarea unei evaluari a riscurilor si definirea unei metodologii de tratare a riscurilor (clauza 6.1.3), in care identificati amenintarile la informatiile dvs.

De asemenea, organizatiile trebuie sa completeze urmatoarele clauze obligatorii:

 • Politica si obiectivele privind securitatea informatiilor (clauzele 5.2 si 6.2);
 • Procesul de tratare a riscului informational (clauza 6.1.3);
 • Planul de tratare a riscurilor (clauzele 6.1.3 e si 6.2);
 • Raport de evaluare a riscurilor (clauza 8.2);
 • Inregistrari ale instruirii, competentelor, experientei si calificarilor (clauza 7.2);
 • Monitorizarea si masurarea rezultatelor (clauza 9.1);
 • Programul de audit intern (clauza 9.2);
 • Rezultatele auditurilor interne (clauza 9.2);
 • Rezultatele revizuirii managementului (clauza 9.3);
 • Rezultatele actiunilor corective (clauza 10.1).

Care sunt avantajele ISO 27001?

Implementarea unui sistem eficient de gestionare a securitatii informatiilor, asa cum este prezentat in standard, protejeaza organizatia dvs. si reduce la minimum orice riscuri potentiale ale incalcarilor de securitate care ar putea avea implicatii la scara larga prin implementarea unui sistem de politici care sa asigure securitatea indiferent de format.

Beneficiile acestui lucru includ o crestere a increderii clientilor si a afacerilor, imbunatatirea proceselor de gestionare a informatiilor si rezistenta crescuta in afaceri.

Formatul oricarui standard ISO si accentul pe imbunatatirea continua functioneaza, de asemenea, pentru a asigura actualizarea si imbunatatirea constanta a proceselor de securitate, astfel incat sa se respinga posibilitatea unor masuri de securitate depasite.

Daca ati luat decizia de a implementa ISO 27001 in organizatia dvs. si ati obtinut recompensele unui sistem robust de management al securitatii informatiilor, este nevoie sa incepeti sa luati in considerare certificarea.

Certificarea este o dovada pentru partile interesate de conformitatea dvs. cu standardul si ofera o terta parte, o evaluare impartiala a organizatiei dvs. care este menita sa fie un mijloc de imbunatatire a sistemului dvs. intern pentru a va asigura ca functioneaza la capacitatea sa maxima.

Certificarea este de asemenea, o modalitate excelenta de a motiva echipa dvs. sa lucreze pentru a atinge un obiectiv si pentru a stabili termene stricte pentru realizare si perfectionare si ofera organizatiei dvs. un scop final pentru gestionarea securitatii informatiilor.

Deoarece certificarea necesita implementarea stricta a procedurilor prezentate in standard, precum si producerea tuturor documentelor si inregistrarilor obligatorii, procesul poate fi simplificat prin utilizarea unui ghid detaliat de urmat sau a unei liste de verificare la referinta.

Referinte recomandate pentru ISMS

 • ISO / IEC 27001: 2013 Sisteme de gestionare a securitatii informatiilor – Cerinte;
 • ISO / IEC 27002: 2013 Cod de practica pentru gestionarea securitatii informatiilor;
 • ISO / IEC 27004: 2016 Managementul securitatii informatiilor – Masurare;
 • ISO / IEC 27005: 2018 Managementul riscului pentru securitatea informatiilor.

Implementarea ISO 27001 va permite sa beneficiati de numeroase avantaje, dar pentru a evalua daca certificarea are sens pentru organizatia dvs.

Trebuie sa investigati care sunt obiectivele dvs. de securitate si daca integrarea ISO 27001 va permite sa le acoperiti. Alti factori de luat in considerare sunt experienta si calificarile echipei dvs. si daca vor putea sa implementeze standardul in mod corespunzator.

Daca nu credeti ca echipa dvs. este capabila, ar trebui sa luati in considerare sa optati pentru ajutorul unui consultant extern.

O evaluare detaliata a obiectivelor dvs. si cat de stransa este alinierea cu cele ale ISO 27001 va va ajuta echipa sau consultantul sa va ajute sa implementati corect standardul si sa il utilizati eficient pentru a asigura certificarea an de an si siguranta sistemului dvs. pentru viitorul companiei dvs.

Daca acestea sunt realiste si sunteti siguri ca puteti incorpora standardul cu eforturi rezonabile, merita resursele si sa lucrati pentru a cauta certificarea ISO 27001.

In mare parte, cam acestea sunt cele mai importante informatii pe care trebuie sa le cunoasteti in ceea ce priveste certificarea ISO 27001. Puteti afla insa si mai multe amanunte, cand veti lua legatura cu specialistii care va pot fi de folos in obtinerea certificarii.

0 Shares
You May Also Like