Cum procedati cand se infunda chiuvetele si tevile de scurgere?

0 Shares
0
0
0

Indiferent ca discutam despre chiuvetele de la baie sau despre cele de la bucatarie, in mod evident ne-am infruntat cel putin o data in viata cu problema infundarii acestora.

Atunci cand se intampla astfel de evenimente, cauzele care au dus la aparitia lor sunt cunoscute dar, cu toate acestea, cei mai multi oamni prefera sa nu ia masuri de precautie care pot sa-i scuteasca de acest gen de probleme.

Chiuvetele se infunda de cele mai multe ori datorita alimentelor sau a resturilor menajere care au fost/sunt aruncate in mod iresponsabil de catre utilizatori.

La bucatarie in majoritatea cazurilor se produce un amestec din resturile de mancare, ulei si detergenti. Dati-va seama ca acest amestec mai devreme sau mai tarziu se lipeste de tevile de scurgere, si impiedica apa sa se scurga la un debit normal.

Chiar si in conditiile in care scurgerea pare rezistenta si are un diametru suficient de mare pentru a face fata catorva firimituri de paine sa se scurga, sau unor boabe de orez sau zatului de cafea, tot nu trebuie sa aruncati nimic in chiuveta, dat fiind faptul ca amalgamul de resturi alimentare se lipesc intre datorita subtantelor uleioase folosite la gatit.

Acestea ajung in scurt timp sa fie daunatoare pentru chiuveta si scurgerea acesteia.

La baie chiuveta se infunda in cele mai multe cazuri atunci cand in scurgere ajung resturi de sapun, pasta de dinti sau tot felul de alte produse de curatat. In plus, trebuie sa stiti ca parul rezultat din activitati precum barbieritul sau pieptanatul, contribuie eficient la infundarea chiuvetei.

De-asemenea, este foarte important de mentionat faptul ca uleiul alimentar folosit pentru gatit, este foarte daunator pentru chiuveta din bucatarie, mai ales atunci cand este combinat cu diferite resturi de alimente.

In plus, acesta are un efect negativ si asupra mediului inconjurator, acesta fiind un alt motiv pentru care nu se recomanda aruncarea lui in chiuveta, in afara ca va poate infunda tevile.

Atunci cand uleiul si grasimile se depun pe peretii sistemului de canalizare, chiar daca initial nu va dati seama, daunele pe care le provoaca, sunt mult mai mari decat v-ati putea imagina.

Resturi de mancare ramase in chiuveta

Chiuveta este fara doar si poate, cel mai folosit lucru dintr-o bucatarie. La chiuveta sunt spalate alimentele, la chiuveta va spalati pe maini cand va aflati in bucatarie, inainte de a gati, deci este firesc sa aveti grija de chiuveta.

Sa nu procedati insa ca alte persoane care arunca resturi de mancare in chiuveta. Acesta este si unul din motivele datorita caruia, din scurgerea de la bucataria dvs. vine un miros greu de suportat.

In plus, daca aruncati resturi de mancare in chiuveta, alaturi de uleiurile aruncate, care NU trebuie sa fie aruncate acolo, si datorita contactului cu solutiile de curatare, creaza un miros intepator, dar se poate infunda chiuveta.

Cum procedati cand se infunda chiuvetele?

Exista un mic produs, pe care il puteti cumpara dintr-un magazin de specialitate, si care se numeste sita de chiuveta. Aceasta va poate fi de mare ajutor, pentru ca nu permite ca firele de par sau resturile de mancare sa patrunda in tevile chiuvetei, deci sansele de infundare a acestora sunt minime.

Daca nu folositi o sita pentru chiuveta, si chiuveta sau tevile se infunda, cu siguranta doriti sa gasiti cea mai buna solutie pentru desfundare. In acest sens, puteti incerca sa utilizati diferite solutii profesionale, pe care le puteti gasi in magazinele de specialitate, sau chiar si in supermarket-uri.

Puteti sa va creati acasa de-asemenea solutii care sa contina zeama de lamaie, otet, sau bicarbonat de sodiu. Puteti crea de-asemenea diferite alte solutii, pe care sa le folositi in acest sens.

De-asemenea, cel mai probabil va fi nevoie sa utilizati si unele instrumente. Un sarpe de desfundat se va dovedi a fi instrumentul util in multe situatii, pentru desfundarea chiuvetei.

Pentru a obtine un rezultat pe masura asteptarilor, va trebui indepartat racordul chivetei din teava de scurgere, si introdus sarpele prin miscari rotative, care va ajunge la dopul creat in scurgere, si-l va afata, permitand indepartarea lui.

Puteti utiliza de-asemenea si pompa pentru desfundat chiuveta, pe care o puteti folosi daca nu reusiti cu solutia speciala pentru desfundat chiuveta, sau daca nu aveti la dispozitie un sarpe pentru desfundat.

In cazul in care incercati toate aceste solutii, dar fara succes, cu siguranta aveti nevoie de serviciile specialistilor in desfundare tevi si curatare tevi. Luati legatura cu expertii de la Calypsomono.ro, care in mod evident se vor ocupa de rezolvarea problemei dvs.

Dupa ce expertii de la Calypsomono vor reusi sa remedieze problema, cu siguranta va trebui sa aveti grija, sa nu mai repetati greselile de pana acum, care au dus la infundarea chiuvetelor si a tevilor; insa ori de cate ori veti avea probleme, personalul companiei va va ajuta.

0 Shares
You May Also Like