Cum sa ai propriul solar in curtea ta?

0 Shares
0
0
0

Cum sa ai propriul solar in curtea ta?Pentru a face o sera de casa, puteti utiliza tuburi metalice sau din aluminiu sau, de asemenea, lemn pentru a crea o structura pe care va trebui sa o acoperiti cu un plastic adecvat. Cumpara folie tip agril pentru gradina ta.

Daca va place gradinaritul, poate v-ati gandit ocazional, posibilitatea de a avea propria sera in care sa plantati tot felul de flori, plante sau culturi fara a fi nevoie sa depindeti de vreme. Sa vedem mai jos, un ghid in care explicam, cum sa facem o sera de casa.

Realizarea propriei sere va fi solutia ideala pentru a creste si proteja plantele, legumele direct in gradina sau pe terasa casei tale. In functie de nevoile personale si de spatiul disponibil, sera noastra va fi mai mult sau mai putin mare, asa ca faceti-o cu propriile maini, asa cum va explicam mai jos.

Pasi pentru a face o sera de casa

Exista mai multi pasi pentru a putea face o sera acasa, deci primul lucru este sa stiti ce tip de sera aveti nevoie.

Principalele caracteristici ale unei sere

  1. Pentru a garanta plantelor un mediu adecvat pentru dezvoltare chiar si in cele mai reci perioade, sera, indiferent de dimensiunea sa, produce ceea ce se numeste “efectul de sera”: lumina naturala trece prin acoperisul transparent, ajunge la sol si incalzeste solul, permitand plantelor fotosinteza, cresterea si dezvoltarea corecta.
  2. Caldura emanata de sol nu poate traversa din nou bariera transparenta si nu poate fi dispersata din cauza absentei curentilor: in consecinta, temperatura din interiorul serii poate creste considerabil: acest lucru explica senzatia de caldura care este intotdeauna perceputa in interiorul unei sere, chiar si in lunile de iarna.

Pentru a asigura un mediu adecvat pentru plante, este recomandabil sa verificati daca caldura nu este excesiva si sa ventilati periodic interiorul serii pentru a reduce umiditatea excesiv de ridicata. Cu toate acestea, rezultatul este excelent: nu este neobisnuit ca in lunile de iarna, chiar si in absenta incalzirii, sera sa atinga o temperatura mai mare de 30 ° C.

Constructia unei sere este simpla: elementele de baza sunt structura de sustinere, realizata din otel tubular sau aluminiu sau lemn tratat pentru a rezista la umiditate si un capac transparent din plastic, cum ar fi PVC, polietilena sau, mai bine folie tip agril.

Construiti o sera tip tunel

  1. Cea mai simpla metoda de a construi o sera de casa pentru o livada este de a crea o structura arcuita prin indoirea tuburilor de otel in asa fel incat sa se obtine un semicerc sau sa se utilizate elemente deja lucrate si cu aceasta forma.
  2. Arcadele din otel trebuie ingropate cincisprezece centimetri si acoperite cu tabla de plastic, pentru a fi fixate la capetele fiecarui arc cu carlige metalice sau de sarma.
  3. Lungimea tunelului este subiectiva, pentru a asigura o mai mare stabilitate, in special in zonele supuse vantului si zapezii, este recomandabil sa conectati arcadele cu sarma galvanizata pentru o mai buna sustinere.

Cum sa cresti salvie in propria gradina?

Fiecare gradinar ar trebui sa incerce salvia in crestere. Invatarea modului de crestere a salviei si a ingrijirii plantelor de salvie ofera gradinarului o gama larga de atractii si mirosuri, deoarece exista multe tipuri diferite de salvie. Aflati despre diferitele tipuri de plante salvia si alegeti-o pe cea care va atrage simturile pentru locul gol din gradina.

Florile majoritatii plantelor de salvie sunt de lunga durata si atrag fluturi si polenizatori, care sunt intotdeauna buni pentru gradina. Tipurile de plante Salvia pot fi anuale sau perene, majoritatea sunt cultivatori rapizi si tolereaza caldura verii cu infloriri mai gratioase si tepoase. Multe culori sunt disponibile din diferite tipuri de salvia si acestea includ albastru, violet, roz si rosu, precum si unele albe si galbene.

Unele salvii au chiar un aspect arbustiv, cum ar fi salvia trandafir (Salvia pachyphylla). Frunzele salvia in crestere raman atractive pentru sezon si sunt adesea sursa parfumului. In functie de tipurile de plante salvia pe care le alegeti, este posibil sa experimentati parfumul de ananas (Salvia elegans), fructe (Salvia dorisiana) sau salvie condimentara obisnuita (Salvia officinalis). In plus, recent popularele seminte de plante Chia provin de la planta Salvia hispanica. Salvia Salvia este, de asemenea, denumita salvie in multe tipuri diferite de plante.

Invatarea despre cum sa cresti salvia variaza si in functie de diferitele tipuri de salvie. Pot fi plantate din seminte, rasaduri sau butasi atunci cand solul s-a incalzit afara, dupa ultima data de inghet. Puteti planta salvia in sol mediu intr-o locatie insorita pana la partial umbra pentru majoritatea soiurilor. Unele plante de salvie in crestere, cu toate acestea, cum ar fi salvie galbena japoneza (Salvia koyamae), necesita conditii speciale cum ar fi umbra si solul bogat si umed.

Cand plantati diferite tipuri de salvie cu care nu sunteti familiarizati, cercetati fiecare planta pentru a gasi conditiile de crestere preferate. Ingrijirea plantelor de salvia este moderata. Cerintele cu udare, ca si cu cresterea, variaza intre diferitele salvii, dar majoritatea prefera sa se usuce intre udari la o adancime de ½ inch (1 cm). Fertilizarea cu o hrana vegetala cu eliberare de timp incurajeaza cresterea si mai multe varfuri de inflorire.

0 Shares
You May Also Like