Cum sa alegi un UPS bun?

0 Shares
0
0
0

 Cum sa alegi un UPS bun?
In cazul in care iti doresti achizitionarea unui Ups nou sau a unui ups second hand, si nu prea ai cunostinte despre UPS-uri, si mai ales datorita faptului ca exista o gama larga de produse, de diferite firme si preturi, inainte de a-ti achizitiona un UPS ar trebui sa cunosti cateva detalii despre acestea, altfel alegerea ar fi destul de dificila.

In continuare, in acest articol vom vedea ce este un UPS, dar si intrebuintarile sale, si mai multe detalii ale acestor aparate.

Ei bine, UPS- urile sunt surse de putere neintreruptibile ( Uninterruptible Power Supply). Aceste tipuri de aparate sunt utilizate cu scopul de a oferi protectie aparaturii electronice in cazurile de perturbare a energiei electrice, care pot sa duca pana la deteriorarea sau defectarea aparatelor care sunt conectate reteteaua de energie electrica.

In caz ca nu aveati cunostinte despre modul de functionare al UPS-urilor, trebuie precizat faptul ca acestea contin baterii ( acumulatoare de energie) pentru ca in momentul in care se intrerupe alimentarea   cu energie electrica, aparatele conectate la curent sa nu sufere acele socuri care pot provoca daune. In momentul in care dispuneti de un UPS si il utilizati, acesta previne aceste daune, si in continuare poate sa ofere energie electrica pana la revenirea retelei sau pana se descarca bateriile.

Trebuie mentionat faptul ca puterea UPS-urilor este exprimata in volt-amperi (VA). Aceasta putere reprezinta puterea tuturor consumatorilor care pot sa fie alimentati prin intermediul UPS-ului.

Ei bine, in momentul in care va intereseaza achizitioarea unui UPS ar trebui si sa stiti faptul ca timpul de autonomie sau timpul de backup cum mai este cunoscut inseamna acea perioada de timp in care UPS-ul isi poate alimenta toti consumatorii care sunt conectati.

Timpul de autonomie se calculeaza la sarcina nominala, ceea ce inseamna puterea maxima pe care o poate avea UPS-ul. Trebuie stiut faptul ca in momentul in care se micsoreaza puterea totala a  consumatorilor conectati, atunci creste si timpul de autonomie.

Mai trebuie stiut despre UPS-uri ca ar fi de trei tipuri.

1. UPS-uri off-line, care redau tuturor consumatorilor pe iesire, tensiunea de intrare. Aceste ups-uri in momentul in care se intrerupe energia electrica, transfera energia pe baterie pana in momentul in care va reveni tensiunea electrica sau pana cand se vor descarca bateriile. Aceste Ups-uri au un cost redus insa nu ofera protectie in cazul flucuatiilor de tensiune electrica.

2. UPS- line interactive monitorizeaza tensiunea de intrare. In momentul in care tensiunea iese dintr-o plaja bine stabilita, UPS-ul creste sau scade tensiunea pe iesire.

3. UPS on-line, acestea sunt independente atat de tensiune cat si de frecventa si au o dubla conversie, iar din aceasta cauza dispar toate variatiile de tensiune sau perturbatiile. Acest tip de UPS are acumulatorii online astfel ca nu necesita timp de comutare. Cu siguranta autonomia este mult mai mare, iar gradul de protectie mult mai ridicat decat la celelalte tipuri de UPS-uri.

Este foarte important in momentul in care va ganditi la achizitionarea unui UPS, sa stiti cu exactitate ce aparate veti conecta la el, si ar fi indicat sa studiati cat mai multe produse inainte de a alege unul.

0 Shares
You May Also Like