Alternative la Google AdWords

0 Shares
0
0
0

Alternative la Google AdWords
Cand vine vorba despre inceperea unei campanii PPC, primul nume care iti vine in minte, este cu siguranta AdWords. Pentru optimizare seo Brasov, alege Smartseopack.com.

In timp ce aceasta optiune este cu siguranta una dintre cele mai bune, este si cea mai scumpa. Chiar daca iti vei alege cuvintele cheie cu foarte mare grija, vei plati cu siguranta mai mult folosind Google AdWords, decat daca ai folosi alte platforme, mai ieftine.

Exista chiar posibilitatea sa platesti mai mult pe campanie, decat totalul sumelor castigate din aceasta. Costul este motivul principal pentru a cauta si alte alternative.

Din fericire, exista in momentul de fata foarte multe solutii alternative la Google AdWords. Vom incerca sa detaliem cateva dintre ele in randurile de ma jos:

1.    Facebook Paid Ads.
Facebook Paid Ads reprezinta o alternativa foarte viabila la AdWords, mai ales daca ai ca target o audienta tanara (adolescenti, tineri pana in 35 de ani). Facebook ads ofera foarte multe optiuni pentru targetul audientei – poti alege varsta, locatia, sexul, hobbie-urile sau alte elemente.
Totusi, trebuie sa tii cont ca rata la click pe Facebook este ceva mai mica, deci nu te descuraja daca vei obtine mai putine click-uri cu Facebook Ads decat cu alte retele, este ceva normal.

2.    Yahoo! / Bing Ads (de la Microsoft)
Bing si Yahoo sunt competitorii majori ai Google, nu numai in zona motoarelor de cautare, dar si in add-urile online. Yahoo/Bing Ads formeaza in ziua de astazi Microsoft AdCenter, dupa momentul in care retelele celor de la Yahoo si Microsoft s-au unit, intr-o incercare de a concura cu succes gigantul Google.

Alternativa Yahoo/Bing Ads nu este una tocmai ieftina, dar este ceva mai ieftina decat Google AdWords. Aceste platforme ofera un search advertising de calitate si daca iti vei alege cuvintele cheie cu atentie, vei observa rezultate excelente.

3.    Amazon Product Ads.
Cea mai mare platforma de cumparaturi online – Amazon, este in acelasi timp si una de advertising. Amazon Product Ads iti plaseaza add-urile pe paginile produselor de pe Amazon, cunoscut fiind faptul ca pe acest website gigant, exista sute de milioane de produse.

Acest tip de advertising este unul dintre cele mai eficiente pe care le poti alege, deoarece targeting-ul este foarte precis. De vreme ce Amazon vinde aproape orice (in afara de nave spatiale), aici exista loc pentru toate nisele posibile, iar advertising-ul este excelent.

4.    Clicksor.
In plus fata de cei 3 mari giganti care pot fi luati in considerare ca si alternative la Google AdWords (Facebook, Yahoo/Bing si Amazon), mai exista si alti cativa, de dimensiuni mai mici, dar cu care iti poti rezolva treaba destul de eficient. Unul dintre acestia este Clicksor.

Nu este cea mai ieftina alternativa posibila, deoarece are un pret de 0.05 centi per click (pretul minim), dar este o optiune viabila pentru ca are niste conversii excelente. Daca pentru tine click-urile sunt destul de scumpe la acest pret, poti incerca si alte forme de add-uri oferite de Clicksor, asa cum ar fi pop-under-urile si interstitialele (bazate pe CPM) sau mixate – CPM + click-uri.

0 Shares
You May Also Like