Importanta copywriting-ului pentru optimizarea seo

0 Shares
0
0
0

Importanta copywriting-ului pentru optimizarea seo

Copywritingul este un univers vast si complex care actioneaza pe mai multe domenii: notorietate, reputatia ta si referinte naturale. Continutul este foarte important pentru site-ul tau web.

Dovada a acestui fapt este ca, in 2019, toti profesionistii din SEO au plasat continutul ca si criteriu numarul 1, inaintea linkurilor de retea, a expresiilor si a consistentei cuvintelor cheie, a autoritatii domeniului si a compatibilitatii mobile.

Acest lucru este normal, continutul actioneaza asupra SEO si mai precis asupra optimizarii semantice. Ce este optimizarea semantica si modul in care a face copywriting este fundamentul comunicarii tale digitale?

Ce este SEO?

SEO include toate actiunile care permit tintei tale sa te gaseasca pe Internet atunci cand au nevoie de serviciile tale sau de produsele tale. Poti imparti referentierea in doua ramuri complementare: referentierea tehnica si referinta semantica.

O mica explicatie privind referentierea tehnica

Referintele tehnice permit asigurarea faptului ca toate paginile relevante ale site-ului tau sunt bine accesate cu crawlere de roboti pentru a fi indexate.

Apoi, este necesar sa le facilitezi munca oferindu-le informatiile corecte in mod direct.

Exista elemente esentiale, cum ar fi numele domeniului, fisierul robot.txt si sitemap-ul XML, structura adreselor URL, precum si structura site-ului tau web sau timpul de incarcare a paginilor.

O mica explicatie privind referentierea semantica

Referintarea semantica face posibila lucrul la continutul intern al fiecarei pagini si crearea de punti coerente pentru a le lega intre ele, pentru a consolida temele majore.

Copywritingul trebuie, prin urmare, sa fie proiectat si realizat intr-un set predefinit pentru a servi unei strategii SEO.

Prin urmare, obiectivul este ca utilizatorul sa ajunga la site-ul tau web dintr-un context global si nu numai cu ideea conceptului de „cuvinte cheie”, care este, in realitate, foarte putin inteles si utilizat.

SEO este esential. Intr-adevar, nu are rost sa vanda cel mai bun produs sau cel mai bun serviciu daca nu este vazut.

Nu faceti referinte platite in detrimentul referentierii tale naturale!

In plus, referentierea naturala este o referinta durabila, spre deosebire de referintele platite. Referintele platite produc statistici excelente, iti permit sa iti atingi obiectivele si KPI-urile. Intre timp, SEO este un loc de munca durabil care continua pe tot parcursul vietii site-ului tau web.

Daca iti reduci bugetul AdWords si traficul tau depinde de acesta sau cifra de afaceri depinde de acesta fara sa fi lucrat la SEO, atunci… de unde va veni traficul tau? Cum iti vei retine clientii dintr-o simpla reclama?

De ce sa lucrezi la referentierea semantica (pe pagina)?

Ai o pozitie buna in rezultatele motorului de cautare

A fi pozitionat in SERP (pagina de rezultate a motorului de cautare) este foarte important pentru un site web, asa isi obtine vizibilitatea.

Cu toate acestea, astazi, cu cerinta criteriilor algoritmilor si a concurentei, este din ce in ce mai dificil sa se realizeze acest lucru.

Pentru a realiza acest lucru, trebuie sa urmezi obiectivul principal al motorului de cautare, care este urmatorul: „Raspunde cat mai bine la solicitarea utilizatorului”.

Astfel, utilizatorul poate folosi diferite mijloace la dispozitia sa: scris si voce.

Din aceasta solicitare, motorul de cautare va incerca sa raspunda cat mai bine posibil. Odata ce motorul a gasit raspunsurile pe care le considera relevante, va afisa adresele corespunzatoare.

0 Shares
You May Also Like