Cum se albesc dintii?

0 Shares
0
0
0

Cum se albesc dintii?Se spune ca zambetul este accesoriul cel mai important pentru fiecare persoana. De multe ori insa, oamenii nu mai zambesc datorita faptului ca dintii lor sunt ingalbeniti si nu arata estetic.

Cei care se afla in aceasta situatie, in mod evident trebuie sa caute cea mai eficienta solutie pentru albirea dintilor. Exista mai multe metode de albrire dentara, iar in continuare vom vedea despre ce este vorba.

Benzi de albire

Benzile de albire sunt benzi subtiri de plastic care sunt lipite pe dinti, in fata si albesc usor dintii cu ingredientele lor active. In functie de producator, benzile cu partea de gel sunt presate ferm pe dintii curati si trebuie sa actioneze aproximativ o ora. Rezultatul dintilor mai albi poate fi obtinut dupa doua saptamani de utilizare zilnica.

Produse de albire din farmacie

Set de albire

Pe langa albirea dintilor profesionala, despre care vom discuta mai tarziu in articol, exista si seturi de albire din farmacie. Aceste kituri de albire sunt comparabile cu albirea la domiciliu a stomatologului, dar concentratia agentului de albire este mult mai mica pentru a preveni ranirile.

Setul de albire contine doua suruburi din plastic pentru maxilarul superior si inferior, care nu au fost reglate individual si s-ar putea sa nu se potriveasca corect. Cand o folositi, asigurati-va ca suruburile se inchid corect si evitati ca gingiile sa intre in contact cu inalbitorul.

Pasta de dinti de albire

Pastele de dinti de albire sunt ca nisipul langa mare, dar functioneaza cu adevarat sau este doar o buna strategie de marketing? Spre deosebire de alte produse de albire, o pasta de dinti de albire nu contine inalbitor, ci mai multe mici particule de curatare care freaca stratul superior al decolorarii. Din pacate, este adesea problematic faptul ca microparticulele din unele paste de dinti sunt prea mari si nu numai ca indeparteaza decolorarea, ci si smaltul dintilor. Acest lucru face ca stratul de smalt sa fie mai subtire si dintii mai sensibili.

Pentru a evita aceasta problema, ar trebui sa acordati atentie valorii RDA (Abraziune relativa a dentinei) atunci cand cumparati pasta de dinti de albire. Pasta de dinti cu o valoare RDA peste 60 este puternic descurajata.

O valoare RDA de la 0 la 40 este considerata a fi usor ablativa si poate fi utilizata fara probleme majore. Cu o valoare cuprinsa intre 40 si 60, pasta de dinti este moderat abraziva si nu trebuie utilizata mai mult de o data pe saptamana. Pasta de dinti pentru albire nu este recomandata cu adevarat pentru utilizare permanenta. De altfel, abraziunea este de asemenea, o problema atunci cand se folosesc pastele de dinti in prezent cu carbon activat.

Stiloul de albire

Stiloul de albire este o alternativa compacta la gelul de albire si este foarte usor de utilizat. Peroxidul de carbamida se aplica pe dinti folosind peria mica. Aplicatia variaza de la stilou la stilou. Cu majoritatea stilourilor de albire, gelul se aplica o data pe zi si se clateste dupa aproximativ 10-15 minute. Dupa aceea, nu mancati, nu beti sau nu fumati aproximativ 30 de minute.

Albire profesionala la stomatolog

La stomatolog, se folosesc inaltatori cu peroxid de hidrogen sau peroxid de carbamida intr-o doza de pana la 35%. Concentratia produselor pentru albirea de acasa este semnificativ mai mica, la maximum 15%.

Ce trebuie luat in considerare inainte de albirea dintilor?

Cea mai importanta regula este: Numai dintii sanatosi trebuie albiti! Prin urmare, vizita la dentist nu poate fi evitata. El ar trebui sa verifice daca dintii nu au carii si daca gingiile nu sunt inflamate sau afectate de parodontita. Dupa verificarea starii de sanatate, se recomanda curatarea profesionala a dintilor. Abia atunci poate incepe albirea.

Apropo: curatarea profesionala a dintilor este o alternativa buna la albire. O usoara decolorare si tartru pot fi indepartate; chiar si mici fisuri pot fi slefuite cu o pasta blanda. Deci, daca nu doriti neaparat dinti mai albi, ci mai degraba dinti curati si sanatosi, curatarea profesionala a dintilor este buna pentru dvs.

De asemenea, la dentist sunt oferite diverse metode de albire. In albirea la cabinetul stomatologic, dintii sunt albiti cu peroxid de hidrogen de pana la 35%. La concentratii cuprinse intre 10 si 35 la suta, gingiile trebuie protejati astfel incat sa nu intre in contact cu agentul de albire.

Dupa acoperirea gingiilor cu o pasta de protectie, profesionistul activeaza inalbitorul cu raze moi sau cu laser. Drept urmare, peroxidul se dezintegreaza si oxigenul activ rezultat inalbeste dintii. Datorita concentratiei mai mari de peroxid de hidrogen utilizat in practicile stomatologice, albirea se poate face de obicei intr-o singura sesiune.

Odata cu albirea la domiciliu, inalbitorul este umplut intr-o palnie de plastic. Imbinarea dentara trebuie facuta mai intai in cabinetul medicului, facand o impresie. Versiunea casnica nu utilizeaza peroxid de hidrogen, ci peroxid de carbamida, care este mai bland si mai putin riscant. Dupa instructiunea de la dentist, vi se vor oferi materialele de care aveti nevoie pentru albire. Odata cu albirea la domiciliu, dintii pot fi albiti cu maximum doua nuante de dinti.

Asadar, exista mai multe modalitati de albire a dintilor, insa fara doar si poate, cea mai utila solutie este aceea de a accesa https://www.mydental.clinic/estetica-dentara-si-albire-dinti/, pentru a lua legatura cu profesionistii care va pot efectua albirea profesionala a dintilor.

0 Shares
You May Also Like