Cum se aleg castile fara fir?

0 Shares
0
0
0

Cum se aleg castile fara fir?Cele mai importante gadgeturi pe care le folosim in viata de zi cu zi, sunt fara doar si poate, telefoanele mobile inteligente. Aceste dispozitive pot fi folosite de catre fiecare persoana in foarte multe situatii, pentru ca sunt capabile sa indeplineasca o multime de sarcini cu succes.

Cei care cauta sa isi cumpere un smartphone, cu siguranta isi vor indrepta atentia si spre diferite accesorii compatibile cu acesta (accesorii care nu vin la pachet cu dispozitivul), iar casca fara fir este fara doar si poate, unul dintre cele mai utile accesorii pentru smartphone.

De ce? Pentru ca utilizatorii pot folosi casca fara fir sau castile fara fir pentru a asculta muzica, dar si pentru a vorbi la telefon atunci cand nu isi pot tine dispozitivul in mana pentru ca au de facut diferite alte lucruri.

Alegerea castilor fara fir insa nu este o misiune atat de simpla precum pare, dat fiind faptul ca exista mai multi factori importanti care trebuie sa fie analizati cu mare atentie. Vom vedea care sunt acestia, si vom discuta putin despre ei, pentru a va asigura ca intelegeti ceea ce trebuie sa cautati la o casca fara fir, sau la un set de casti fara fir.

Calitatea sunetului

Calitatea sunetului este un punct major de luat in considerare in ceea ce priveste procesul de cumparare a unui set de casti fara fir. Acest lucru se datoreaza in mare masura modului in care sunetul este transmis wireless de la o sursa audio la casti.

Spre deosebire de castile cu fir, semnalul audio digital trebuie sa fie comprimat la sursa si apoi se transmite la casti prin intermediul unor tehnologii fara fir, cum ar fi Bluetooth.

Castile vor primi transmisia si vor despacheta semnalul digital inapoi la analog. Pe parcurs, compresia si transmisia fara fir pot cauza scaderea calitatii sunetului.

Trebuie sa stiti ca, calitatea sunetului poate fi afectata de distanta dintre casti si sursa, numarul de obstructii (pereti etc.) dintre sursa si casti, dar si codecuri audio Bluetooth pe care le accepta castile si sursa.

Durata de viata a bateriei

Durata de viata a bateriei este unul dintre cei mai importanti factori de luat in considerare in momentul in care aveti de gand sa va cumparati o casca fara fir sau un set de casti wireless. De mentionat este faptul ca exista casti wireless care pot rezista incarcate pana la 11 ore, insa cele mai noi casti wireless de pe piata sunt capabile sa reziste si mai mult timp.

Totusi, nu va lasati inselati de ceea ce vedeti pe fisele tehnice ale producatorilor. Exista o multime de dinamici care trebuie luate in considerare pentru a evalua modul in care durata de viata a bateriei adevaratelor casti wireless se epuizeaza. De exemplu, volumul poate afecta consumul duratei de viata a bateriei. Cu cat sunetul este mai puternic, cu atat este mai mare consumul de energie.

Gama wireless

Este un mit ca Bluetooth nu poate face o acoperire la distanta.  Clasele Bluetooth care ruleaza de la 2.4 la 2.485 GHz, variaza in functie de capacitati.

  • Bluetooth de clasa 1 acopera pana la 100 m.
  • Clasa 2 Bluetooth acopera pana la 10 metri.
  • Clasa 3 Bluetooth acopera pana la 5 metri.

Confort si design

Absenta cablurilor in casti ofera un strat suplimentar de confort si ar putea fi ci siguranta cel mai important motiv datorita caruia numarul de vanzari a castilor fara fir a crescut semnificativ in ultimii doi ani.

Atunci cand alegeti cele mai bune casti wireless, ar trebui sa tineti cont de nivelul de confort si functionalitate pe care vi le vor oferi. In caz contrar, veti pierde scopul inerent de a obtine o pereche de casti fara cablu, libertatea de miscare si confort.

Uneori, pentru a obtine o durata mai mare de viata a bateriei din adevaratele casti fara fir, producatorul va introduce o baterie mai mare in carcasa. Acest lucru le poate face sa devina voluminoase si chiar inestetice.

O pereche confortabila de casti wireless se potriveste perfect in canalul urechii, suficient pentru a ramane asezate castile chiar si atunci cand va deplasati constant, si au comenzi si butoane bine amplasate.

In afara acestor detalii, cu siguranta pretul si garantia castilor sunt alti doi factori foarte importanti, pe care trebuie sa ii aveti in vedere.

0 Shares
You May Also Like