Cum se dreneaza limfa?

0 Shares
0
0
0

cum-se-dreneaza-limfaDaca veti merge intr-un salon de remodelare corporala sau un cabinet medical in care se practica presoterapie cu infrarosu, trebuie sa stiti ce inseamna drenajul limfatic. Va vom explica in continuare.

Limfa este un lichid transparent care circula prin ganglionii limfatici si prin vase, hraneste celulele si tesuturile, iar sistemul limfatic este asemanator cu sistemul circulator. Vasele limfatice sunt tesute intr-o plasa si transporta substantele nutritive, aduna celulele moarte, bacteriile, virusii, apa si grasimile.

Vasele limfatice ajung la ganglionii limfatici care sunt fie mici, fie mari, in numar de 400 – 600, localizati in abdomen si la nivelul gatului. Ganglionii se maresc cand anumite organe nu functioneaza, marirea volumului acestora inseamna ca se lupta impotriva bacteriilor. Dintre factorii care tulbura circulatia limfei: stresul, sendentarismul, depuneri celulitice, tulburari de circulatie periferica, afectiuni renale, pulmonare, cardiace si endocrine.

Limfa dreneaza astfel: prin valvele pe care le au vasele limfatice, limfa trece de o valva, exista o valva pentru fiecare loc de varsare a conductelor limfatice mari pentru ca sangele sa nu patrunda in sistemul limfatic. Medicii recomanda miscarea pentru a fi prevenite edemele membrelor inferioare.

La fel de important este masajul in cresterea drenajului limfatic si sedintele de presoterapie cu infrarosu. Prin acestea se imbunatateste circulatia de intoarcere venoasa. Tratamentul deblocheaza ganglionii limfatici si normalizeaza circulatia limfatica si venoasa.

Cele mai importante beneficii ale tratamentului de presoterapie sunt: eliminarea toxinelor, reactivarea circulatiei sanguine si limfatice, tratarea retentiei de lichide si edemelor limfatice, eliminarea celulitei si acumularilor adipoase, etc. Exista insa si cateva contraindicatii: tromboza venoasa profunda, insuficienta cardiaca, dermatita, tromboflebita, ocluzia arteriala, neoplazia maligna.

Rolul limfei este extrem de important pentru un corp sanatos, deci foarte important este ca drenajul limfatic sa nu fie blocat, sau ingreunat, daca s-a intamplat acest lucru, atunci organismul va suferi, dar se poate regla intr-un cabinet sau salon cu aparate de presoterapie. Rolul presoterapiei este major, prin mai multe sedinte se vor obtine cele mai bune rezultate, adica limfa isi va relua mult mai usor functiile, se vor debloca ganglionii limfatici si se va normaliza circulatia limfatica si venoasa.

Poate nu stiti de un astfel de aparat si un astfel de tratament de presoterapie cu infrarosu, dar trebuie sa aflati cat mai repede si sa beneficiati de tratamentele inovatoare, pentru ca sunt minim invazive, nu veti lua medicamente care au si reactii adverse, si nu pot avea un efect imediat asa cum veti observa chiar dupa prima sedinta de presoterapie.

In concluzie, apelati cu incredere la aparatele profesioniste din cabinete sau saloane, faceti cate sedinte sunt recomandate, pentru a avea un corp cat mai sanatos, pentru reglarea oricaror procese care s-au deteriorat, si cu siguranta, daca ati ajuns o data, veti ramane dependent de astfel de tratamente, sub indrumarea medicului, si sub atenta supraveghere a specialistului din respectivul salon sau cabinet medical.

Limfa va drena mult mai bine daca esta ajutata, isi va relua functiile mai usor, iar drenajul limfatic va deveni iar benefic pentru organismul celor care nu au fost foarte atenti cu sanatatea lor.

0 Shares
You May Also Like