Cum se poate divorta atunci cand unul dintre soti este plecat din tara?

0 Shares
0
0
0

Cum se poate divorta atunci cand unul dintre soti este plecat din tara?O multime de romani au ales sa plece la munca in strainatate, pentru ca au sperat ca daca vor pleca printre straini, vor reusi sa castige suficient de multi bani pentru a-si deschide propriile firme in tara.

Ei bine, multi dintre acestia au reusit sa isi indeplineasca visele, iar acum detin afaceri impresionante in tara.

Au existat si situatii nu tocmai placute, in care muti romani au plecat la munca in strainatate, lasand familii frumoase in urma, iar in scurt timp au ajuns sa divorteze.

Nu putine au fost cazurile in care barbatii plecati la munca in strainatate si-au gasit acolo alte partenere de viata, si au renuntat la familiile frumoase pe care le aveau acasa. Nu putine au fost cazurile in care cei plecati la munca in strainatate au renuntat la frumosii lor copilasi, doar pentru ca aveau nevoie de cineva aproape, pentru a scapa de singuratate.

Au existat si situatii in care sotii au plecat la munca in strainatate, in timp ce sotiile lor in tara si-au facut de cap, asa ca din acest motiv s-a ajuns la divort.

Ei bine, trebuie precizat ca exista multe exemple de familii care s-au destramat atunci cand unul dintre soti a plecat in strainatate. Tocmai de aceea, multi romani aleg fie sa plece in strainatate alaturi de intreaga familie, ori aleg sa ramana in tara.

Revenind la familiile destramate, trebuie precizat ca toti cei care se afla in strainatate, si care intentioneaza sa divorteze de partenerii sau de partenerele lor de viata care se afla in Romania, au posibilitatea de a opta pentru divort romani strainatate, asa ca nici nu mai trebuie sa se prezinte in tara pentru pronuntarea divortului.

In aceste conditii, cetateanul roman care se afla in strainatate si care isi doreste sa divorteze, poate sa fie reprezentat de catre un avocat mandatat special pentru aceasta operatiune.

Se poate realiza procesul de divort in Romania, atunci cand cel care intenteaza cererea de divort se afla in strainatate si este cetatean roman.

Cererea de divort poate fi inaintata si atunci cand unul dintre soti este plecat in strainatate iar celalalt se afla in Romania.

Deasemenea, trebuie mentionat faptul ca toate cererile de divort se pot depune atunci cand sotii sunt cetateni romani amandoi, indiferent ca locuiesc in Romania sau in afara granitelor tarii.

De precizat este faptul ca dosarul de divort trebuie depus la Judecatoria din raza careia se afla domiciliul si face parte celalalt sot, daca unul dintre soti este in Romania.

In schimb, daca amandoi soti locuiesc in afara tarii, atunci instana decide ca avocatul sa depuna cererea de divort la Judecatoria Sectorului 5.

De precizat este faptul ca pentru incheierea casatoriei este necesar certificatul de casatorie in original, iar durata de desfasurare a intregului proces poate dura intre 5 luni si 8 luni, in functie de situatie.

Asadar, cel mai important aspect este acela ca se poate divorta in Romania, chiar si daca unul dintre soti este plecat in strainatate.

0 Shares
You May Also Like