Motive pentru care putem merge la dentist

0 Shares
0
0
0

Motive pentru care putem merge la dentistIn Romania, cele mai multe persoane sunt oarecum ingrozite cand trebuie sa mearga la dentist, pentru ca se gandesc la durere, se gandesc la extractii ale dintilor si ale maselelor, sau la diferite lucruri negative.

In cele ce urmeaza, vom discuta despre motivele pentru care putem merge la dentist, si cu siguranta vom vedea ca o vizita la dentist nu este tocmai un motiv care sa ne sperie.

Asadar, indicat ar fi ca toata lumea sa treaca pragul unui cabinet stomatologic de cateva ori pe an, pentru ca medicul dentist sa observe care este starea de sanatate a danturii.

Exista situatii in care dantura nu este tocmai perfecta, insa se poate corecta prin aplicarea unui aparat dentar. Exista posibilitatea aplicarii unui aparat dentar ieftin, sau exista posibilitatea aplicarii unui aparat dentar scump, insa dentistul este cel care stabileste care aparat dentar trebuie aplicat.

Apoi, exista si situatii in care anumite persoane nu sunt tocmai multumite de dantura lor, si anume de faptul ca dintii lor nu sunt tocmai albi. In cazul de fata, o vizita la dentist poate fi utila, pentru ca acesta le poate recomanda persoanelor respective produse de albire a dintilor, sau le poate aplica un tratament de albire profesionala a dintilor. Asadar, aceasta este o alta vizita la dentist care nu necesita motiv de ingrijorare.

Exista insa si situatii in care oamenii uita sa mai viziteze medicul dentist si cabinetul stomatologic al acestuia, asa ca atunci cand isi amintesc sa faca o vizita la stomatologie, dentistul constata aparitia uneia sau a mai multor carii.

Acesta se va putea ocupa de tratarea cariilor, iar tratarea cariilor la timp cu siguranta nu este o problema complicata, asa ca nici acesta nu reprezinta un motiv de ingrijorare.

Exista insa si situatii in care anumite persoane trec foarte – foarte rar pragul unui cabinet stomatologic. Multe persoane merg la dentist doar atunci cand simt durere in zona dintilor, sau atunci cand simt o puternica durere in zona maselelor.

Aici deja lucrurile se pot complica, pentru ca in functie de ceea ce constata dentistul, se poate ca singurele solutii sa fie extractia sau interventia chirurgicala. In oricare dintre aceste doua situatii, pacientul va incepe sa stranga din dinti si la propriu si la figurat, pentru ca fie extractia unui dinte sau a unei masele, cat si o posibila interventie chirurgicala, vor procova durere.

In aceste cazuri va fi nevoie de anestezie locala, iar in timpul in care dentistul lucreaza nu se va simti decat o usoara senzatie de disconfort, insa dupa ce anestezia isi va pierde efectul, se va simti o durere mai puternica sau mai putin puternica, de la caz la caz, si cel mai probabil va fi nevoie si de tratament.

Asadar, dupa cum se poate vedea, o vizita la dentist poate fi placuta in cazul in care este efectuata la timp, iar problemele sunt rezolvate la timp. In schimb, pentru cei care uita sa treaca pragul unui cabinet stomatologic, si care au o dantura dezastruoasa, o vizita la dentist poate fi una foarte neplacuta.

Totul depinde de fiecare persoana si de modul in care are grija de dantura sa.

0 Shares
You May Also Like