Depozitarea produselor intr-o fabrica

0 Shares
0
0
0

Depozitarea produselor intr-o fabricaIn ultimii ani de zile, Romania a atras foarte multi investitori straini, care si-au deschis fabrici in tara noastra, si care le-au oferit romanilor locuri de munca bine platite.

Exista de exemplu fabrici care fabrica diferite tipuri de suruburi sau holsuruburi, pe care mai apoi le distribuie clientilor din strainatate. Ei bine, aceste suruburi sau holsuruburi dupa ce sunt verificate de catre personalul care se ocupa de calitatea pieselor, vor fi depozitate in cutii din plastic, iar cand va sosi momentul, ele vor fi livrate.

Trebuie precizat ca in tara noastra isi desfasoara activitatea si firme straine care produc tot felul de piese auto. Exista de exemplu firme care produc piese auto pe baza de tub. Mai exact, tuburile sunt taiate si prelucrate prin diferite procese de lucru, pana in momentul in care ajung produse finite.

Din astfel de tuburi se pot realiza de exemplu conducte de frana pentru diferite autoturisme, sau chiar conducte transportatoare pentru ulei.

Ei bine, materia prima care va ajunge pe mana angajatilor va trebui depozitata, asa ca este nevoie ca in aceste fabrici sa existe cat mai multe lazi din plastic si navete stivuibile.

In primul rand, in interiorul acestora se depoziteaza materia prima, insa apoi, intr-un rako container vor putea fi depozitate produsele finite, pana in momentul in care ele vor trece prin procesul de control al calitatii.

In fiecare firma exista personal care se ocupa de controlul calitatii pieselor, asa ca toate produsele finite trebuie sa fie verificate de catre personalul calificat. Dupa ce piesele trec si prin procesul de verificare, ele vor putea fi depuse din nou in rako containere sau in diferite alte lazi din plastic sau navete stivuibile.

Administratorii fabricilor isi indreapta de fiecare data atentia spre astfel de cutii si lazi din plastic in primul rand pentru ca in interiorul acestora pot sa depoziteze si materia prima dar si produsele finite.

Apoi, trebuie precizat faptul ca un container rako de exemplu sau orice alta lada sau naveta din plastic este simplu si usor de manipulat. Acesta este un alt motiv pentru care piesele si produsele finite sunt depozitate in astfel de cutii sau lazi din plastic.

Rako containerele, la fel ca si diferite alte tipuri de navete sau cutii din plastic se pot stivui, motiv pentru care ele sunt deasemenea apreciate de catre administratorii firmelor si ai fabricilor.

Dat fiind faptul ca ele se pot stivui, se poate obtine o importanta economie de spatiu, iar spatiul liber poate fi folosit pentru depozitarea altor piese.

Mai mult decat atat, pe un palet de marfa de exemplu pot fi asezate cateva randuri de navete stivuibile sau cateva randuri de containere rako. Exista de exemplu paleti pe care pot fi asezate cate 5 sau cate 6 lazi din plastic cu piese, ceea ce inseamna ca daca se vor stivui lazile sau navetele, un palet va putea sustine 35 – 30 de navete sau lazi din plastic.

Nu in ultimul rand, containerele din plastic sau navetele din plastic sunt foarte rezistente, asa ca acesta este inca un motiv pentru care ele sunt intalnite in atat de multe firme sau fabrici.

0 Shares
You May Also Like