Informatii despre drujbe

0 Shares
0
0
0

McCulloch din America de Nord a inceput sa produca ferastraie cu lant in 1948 sub numele de drujba. Primele modele erau dispozitive grele, de doua persoane, cu bare lungi.

De multe ori ferastraiele cu lant erau atat de grele, incat aveau roti ca niste targi. Alte echipamente au folosit linii actionate de la un motor cu roti pentru a conduce bara de taiere.

Dupa cel de-al doilea razboi mondial, imbunatatirea lantului de aluminiu si a motorului a facut ca lanturile sa fie facute mai usoare pana la punctul in care o persoana le-ar putea transporta. In unele zone, echipajele cu remorca (ferastraie cu lant) au fost inlocuite de cele mobile.

Ferastraiele cu lant au inlocuit aproape in intregime ferastraiele simple cu motor in silvicultura. Ele vin in mai multe dimensiuni, de la ferastraie electrice mici, destinate uzului casnic si gradinarit, pana la ferastraie mari de tip “lumberjack”.

Membrii unitatilor de ingineri militari sunt instruiti sa foloseasca lanturile de ferastrau ca si pompierii pentru combaterea incendiilor forestiere si pentru ventilarea incendiilor din structuri.

Motoarele pe benzina sunt, in mod traditional, fie un motor cu combustie interna pe benzina (cu benzina) in doi timpi (de obicei cu un volum de cilindru de 30 pana la 120 cm3), fie un motor electric actionat de o baterie sau un cablu de alimentare electrica. Motoarele cu combustie astazi sunt alimentate printr-un carburator traditional sau printr-un carburator reglabil electronic.

Carburatorul traditional trebuie ajustat, i. e. atunci cand opereaza in altitudini ridicate sau joase, sau rapoartele lor de combustibil lichid / benzina trebuie reglate pentru a functiona corespunzator.

Carburatoarele cu influenta electrica fac automat toate ajustarile. Aceste sisteme sunt furnizate de majoritatea producatorilor mari de ferastraie cu lant. Husqvarna le numeste “Autotune” si este de obicei standard pentru cele mai multe ferastraie din seria 5XX.

Pentru a reduce problemele de oboseala ale utilizatorilor, carburatoarele traditionale pot fi de-vibrate (protejate de vibratii) sau pot fi incalzite. Multe ferastraie ofera un mod de operare de iarna si de vara.

Modul de iarna se aplica la temperaturi sub 0 ° C / 32 ° F, in interiorul caruia este deschis un orificiu, lasand aer cald catre filtrul de aer si carburator pentru a preveni aparitia glazurii. In mediul mai cald, gaura este inchisa si ambele unitati nu sunt ventilate cu aer cald.

Pentru a asigura alimentarea cu aer curat a carburatorului, producatorii de lanturi ofera diferite filtre cu ochiuri fine sau mai putin fine. In aerul curat inconjurator se poate utiliza un filtru mai putin fin, in celalalt cu praf. Filtrul fin pastreaza aerul curat pana la nivelul optim (adica 44 ?m), dar are tendinta de a se infunda. Aceasta duce la moartea motorului.

Motoarele sunt proiectate astfel incat sa poata fi operate in pozitii diferite, cu capul in jos sau inclinate la 90 de grade.

De obicei, ambreiajul centrifugal si pinionul sunt mecanismul care asigura functionarea. Ambreiajul centrifugal se extinde odata cu cresterea vitezei de centrifugare catre un tambur. Pe aceasta toba se afla un pinion fix sau unul schimbabil. Ambreiajul are trei sarcini: Cand ferastraul functioneaza in mod inactiv (de obicei 2500-2700 rpm), lantul nu se misca.

Cand ambreiajul este cuplat si lantul se opreste in lemn sau din alt motiv, acesta protejeaza motorul. Cel mai important este sa protejeze operatorul in cazul unui recul. Aici frana de lant opreste tamburul si ambreiajul se declanseaza imediat.

0 Shares
You May Also Like