Cum se pot obtine mai multi ascultatori pentru un post de radio?

0 Shares
0
0
0

Cum se pot obtine mai multi ascultatori pentru un post de radio?V-ati intrebat vreodata care este cel mai ascultat radio din Alba? V-ati gandit care sunt motivele care il fac atat de ascultat? Ei bine, Radiounirea.ro este cel mai ascultat radio din Alba si asta deoarece mizeaza exact pe lucrurile pe care majoritatea oamenilor doresc sa le auda: stiri, dezbateri si muzica.

Radioul pare o munca usoara. Doar pentru ca auzim in fiecare zi o personalitate radio cum isi realizeaza emisiunea cu atat de putin efort, ne gandim ca radioul este o munca usor de facut. Insa realizarea unui post de radio de succes pe internet si cresterea audientei este o munca foarte grea.

Este nevoie de dexteritate, deprindere, dorinta si perfectionare. Daca sunteti dotati cu dorinta si talent, acest articol va va ajuta sa reusiti. Va vom prezenta cateva strategii pe care le puteti pune in practica astfel incat sa cresteti numarul de ascultatori ai postului vostru de radio.

Ati creat deja postul de radio pe internet, sunteti in emisie, insa, unde sunt ascultatorii? Atunci cand ati pus postul de radio online, munca nu se opreste aici. Pentru a obtine ascultatori va trebui sa faceti mai mult decat sa puneti postul online.

[adsenseyu1]

Primul sfat este sa dati postului de radio un nume scurt, simplu si unic. Ce rol au toate acestea? Scurt inseamna usor de retinut, simplu inseamna usor de scris, pronuntat, amintit, iar unic inseamna, fara indoiala, ca atunci cand cineva vorbeste despre postul vostru de radio toata lumea stie ca este postul vostru, deoarece nu exista un alt post cu acelasi nume.

Un al doilea sfat este sa incercati sa gasiti o nisa autonoma. Daca doriti sa creati un post de radio rock este ok, dar veti avea parte de o concurenta acerba, iar drumul spre succes va fi mult mai dificil decat daca veti alege material pentru o audienta care nu este suprasolicitata. De exemplu, un post de radio pentru copii ar putea fi o alegere excelenta. Veti fi surprinsi cat de multi copii sunt conectati la internet in zilele noastre.

Optiuni pentru a asculta

In zilele noastre, oamenii folosesc sisteme de operare si browsere diferite: Windows, Linux, Google Chrome, Firefox, Internet Explorer etc. Din acest motiv, este foarte important sa se asigure o varietate de optiuni pentru a atrage ascultatorii. Cele mai populare playere media sunt:

[adsenseyu1]

– Windows Media Player (Windows)
– iTunes (Windows / Mac)
– Real Player (Windows / Mac)
– Winamp (Windows)
– Quick Time (Windows / Mac)

Pentru ca nu puteti sti ce sistem de operare sau player media folosesc ascultatorii vostri, va trebui sa va pregatiti astfel incat sa nu va pierdeti audienta. Asigurati-va ca aveti optiuni de ascultare disponibile pe site; macar cele mai populare playere precum Winamp, Windows Media Player si Quick Time. Aceasta este o sarcina foarte usor de rezolvat.

Tot ce trebuie sa faceti este sa creati linkuri catre fisierele potrivite pentru fiecare player media. Pentru a crea fisierul deschideti orice tip de editor text cum ar fi Notepad (Windows), tastati adresa de streaming si apoi salvati fisierul. Dupa ce il salvati, editati extensia „.txt” cu extensia potrivita pentru fiecare player media (.pls pentru Winamp, .asx pentru Windows Media Player, .ram pentru Real Player, .qtl pentru Quick Time).

0 Shares
You May Also Like