Cum va puteti apara de soareci?

0 Shares
0
0
0

Soarecii sunt unii dintre cei mai mari inamici ai oamenilor. Din pacate, acestia ne pot invada locuintele, si de multe ori este extrem de dificil sa scapam de ei, insa exista o solutie si pentru remedierea acestei probleme, iar in cele ce urmeaza veti putea citi despre ce este vorba.

Ce sunt soarecii?

Soarecii sunt o specie mica de rozatoare. Exista sute de specii de soareci gasite care traiesc peste tot in lume, dar una dintre cele mai comune si usor recunoscute este soarecele de casa. Soarecii de casa, la fel ca toate celelalte rozatoare, au incisivii din fata ascutiti, in continua crestere.

Este important sa cunoasteti faptul ca soarecii simt nevoia sa mestece obiecte dure in permanenta, pentru a preveni supraincarcarea dintilor lor. Soarecele de casa creste pana la 7-10 centimetri in lungime, inclusiv lungimea cozii lor.

Urechile sale mari, rotunjite si coada solzoasa sunt acoperite de un strat subtire de blana care se aseamana foarte mult cu catifeaua. Soarecii de casa au nasul ascutit, iar blana lor are o culoare de la brun-cenusiu, aproape negru. Aceste rozatoare au burta de culoare mai deschisa, care este de obicei bronzata sau alb-deschis.

Soarecii se simt atrasi de proprietatile care le ofera accesul usor la hrana, la apa si adapost. Hranitorii de pasari, gropile de gunoi nesigure sau gramezile de compost pot atrage soareci catre proprietatea dvs.

In timp ce soarecii pot intra in casele oamenilor, in garaje, soproane si alte cladiri in orice moment al anului, acestia cauta cel mai mult si cu o foarte mare insistenta locurile de adapost la sfarsitul toamnei, cand incearca sa obtina un loc unde sa ierneze.

Soarecii pot intra in cladiri stoarcandu-si corpul prin spatii foarte mici; odata ajunsi in interior, ei se gasesc de obicei ascunsi in locuri apropiate de sursele de hrana, inclusiv in spatele peretilor, in spatiile de tarare, in spatele aparatelor mari, in mansarde si in colturile din spate ale dulapurilor.

Soarecii sunt considerati periculosi atat pentru oameni, cat si pentru proprietati. Soarecii pot cauza o multime de daune structurii unei case si a obiectelor personale din cauza nevoii constante de a mesteca.

Aceste rozatoare pot raspandi multe boli grave, cum ar fi de exemplu coriomeningita limfocitara (CMM), salmonela, dezinteria si leptospiroza; si pot introduce paraziti ca purici, acarieni si capuse in casa dvs.

De asemenea, in timp ce se hranesc cu alimente si surse de apa din casa dvs., acestia vor provoca contaminarea alimentelor in bucatarie si camara si in zonele de preparare a alimentelor, contaminate cu urina, fecalele si saliva.

Eliminarea soarecilor dintr-o proprietate poate fi foarte dificila, deoarece soarecii sunt creaturi nocturne, timide si evazive. Eliminarea completa a soarecilor din proprietatea dvs. necesita cunoastere si experienta.

Din acest motiv, este indicat ca atunci cand vedeti ca in locuinta dvs. si-au facut aparitia soarecii, sa accesati https://www.3d-deratizarecompleta.ro/firma-deratizare-bucuresti-completa, pentru a lua legatura cu expertii in servicii de deratizare, dezinsectie si dezinfectie.

Exterminatorii extrem de pregatiti, inteleg obiceiurile si habitatele soarecilor si, dupa o inspectie amanuntita, vor oferi o solutie de control a rozatoarelor care sa raspunda nevoilor proprietatii dvs. specifice.

Probabil va intrebati si daca puteti scapa pe cont propriu de aceste rozatoare. Ei bine, exista tot felul de produse de bricolaj pe piata, pe care le puteti folosi pentru a „elimina soarecii”, dar adevarul este ca aceste produse sunt in mare parte ineficiente, deoarece de multe ori nu sunt folosite corect si nu fac nimic pentru a rezolva radacina problemei infestarii de soarece.

De asemenea, multe dintre produsele pe care le puteti cumpara de la magazinele din oras, pot fi foarte daunatoare pentru oameni, cat si pentru animalele de companie, daca nu sunt folosite sau amestecate corect.

Cea mai buna solutie pentru o infestare cu soareci este de a contacta expertii in controlul rozatoarelor, care pot elimina orice infestare cu soareci si nu numai.

Cum poate fi prevenita aparitia soarecilor?

Soarecii sunt daunatori foarte greu de prevenit. Acestia pot intra in interior prin spatii foarte mici, de care poate nu stiti ca exista. Exista cateva masuri pe care le puteti lua pentru a ajuta la descurajarea soarecilor de a va folosi proprietatea si de a preveni infestarea:

Verificati cu atentie peretii exteriori si fundatia casei dvs., iar daca este cazul, asigurati repararea eventualelor fisuri.

Puneti capacele de montare stranse pe cosurile de fum, asigurati-va ca capacele de aerisire sunt sigure si sigilati spatiile din jurul liniilor de utilitate si conductelor care intra in casa dvs.

Asigurati-va ca mancarea din bucataria dvs. este pastrata in containere etanse, curatati rapid deversarile si firimiturile in zonele de bucatarie si camara, si pastrati inghesuirea la minimum in spatii de depozitare cum ar fi mansardele, subsolurile si dulapurile.

Dupa cum se poate vedea, soarecii nu sunt cei mai doriti musafiri in casele oamenilor, iar din acest motiv, este foarte important sa stiti cum sa procedati pentru a preveni aparitia lor. In cazul in care acestia isi fac insa simtita prezenta, cu siguranta trebuie sa apelati la ajutorul profesionistilor pentru a scapa de soareci.

0 Shares
You May Also Like