Cumpara si ingrijeste o Poinsettia – Steaua Craciunului

0 Shares
0
0
0

Cumpara si ingrijeste o Poinsettia – Steaua CraciunuluiPoinsettia, Steaua Craciunului sau in popor “Craciunita”, reprezinta unul dintre cele mai apreciate ornamente de Craciun.

Daca vrei sa-ti pastrezi acea Poinsettia pe care ai cumparat-o anul trecut pana anul urmator, iata ce trebuie sa faci:

Metoda de baza pentru ingrijirea Poinsettiei sau Stelei Craciunului: inspecteaza planta de gandaci sau alte insecte (majoritatea plantelor nu vor prezenta gandacei atunci cand le cumparati din magazin, dar acestia pot sa apara dupa aproximativ doua sau trei saptamani).

Daca planta este infectata, cel mai bun sfat al nostru este sa o aruncati si sa cumparati alta.

Daca totusi vrei sa pastrezi acea planta in mod special, cateva aplicari de apa calduta cu sapun ar trebui sa va scape de toate tipurile de infestari.

[adsenseyu1]

Gandacii constituie grija cea mai mare, iar acestia pot fi indepartati cu o laveta din bumbac imbibata in alcool. Totusi, acest lucru trebuie facut inainte ca infectia sa se raspandeasca, pentru ca altfel nu o veti mai putea indeparta.

Pune planta intr-o camera racoroasa (dar nu rece) cu draperii ce filtreaza soarele si aseaz-o intr-un ghiveci. Planta trebuie sa fie uscata la atingerea dintre stropiri si trebuie stropita putin (supra-stropirea este una din cauzele cele mai raspandite pentru moartea plantelor de acest tip, mai ales in lunile de iarna).

In aceasta perioada de iarna, planta creste mai greu si daca este stropita prea mult, va avea probleme ca ingalbenirea frunzelor, mucegai si putrezire. Cand temperaturile pe timpul noptii incep sa depaseasca 10 grade Celsius, planta poate fi mutata afara.

Decide ce tip de Poinsettia ti se potriveste pentru Craciun. Daca o mica planta in forma de tufis e obiectivul tau, intreaga planta trebuie taiata, lasand doar cativa centimetri deasupra bazei. Daca vrei o planta mai mare, taie doar varfurile ramurilor principale si continua sa faci asta pana in luna Iulie.

Poinsettia de obicei se inmulteste prin butasi, prin scurtarea vechilor tulpini si fortarea aparitiei unor lastari noi. Perioada sa optima de crestere este intre lunile Aprilie si August.

[adsenseyu1]

Cresterea poinsettiei poate fi stimulata si prin folosirea de ingrasaminte chimice pe care le puteti gasi la magazinele de profil, amintind aici in principal potasiul sau azotul dar si fosforul si kaliul.

Florile plantei apar numai iarna si de obicei sunt mici, de o culoare galbena sau rosie. Atunci cand cumparam planta, trebuie sa ne asiguram ca nu prezinta urme de frunze ofilite sau patate.

Nu puneti planta in lumina soarelui la inceput! Facand asta veti risca sa-i ofiliti din vreme frunzele iar planta slabita astfel, probabil ca nu va rezista peste iarna.

Plasati Craciunita undeva la umbra, dupa 2 saptamani intr-un loc cu umbra partiala, iar la final o puteti expune complet in lumina soarelui. Asta va ajuta planta sa se intareasca si sa se obisnuiasca cu mediul si conditiile locului unde o expuneti. Stropirea regulata este foarte importanta.

Fertilizati fiecare a 5-a stropire sau din doua in doua saptamani cu un fertilizator special pentru plante. Daca doriti, puteti folosi un fertilizator diluat pentru cresterea mai rapida a frunzelor (in acest stadiu planta avand decat frunze, nu si flori).

0 Shares
You May Also Like