De ce sunt mai avantajose instalatiile led de Craciun decat cele incandescente?

0 Shares
0
0
0

Cu totii asteptam in fiecare an Craciunul, si cu siguranta de la inceputul lunii Decembrie, cei mici numara zilele pana la Craciun, pentru ca il asteapta pe Mos Craciun foarte nerabdatori.

Exista persoane care asteapta cu mare drag Craciunul datorita faptului ca trebuie sa se pregateasca de impodobirea bradului de Craciun, dar si de decorarea intregii locuinte cu instalatii de Craciun. Exista persoane care inca folosesc vechile instalatii incandescente pentru decorarea locuintei, insa acestea nu ofera foarte multe avantaje.

In schimb, mai nou oamenii folosesc instalatii de Craciun cu leduri pentru a-si decora locuintele, iar in urmatoarele randuri ale acestui articol vom discuta despre aceste instalatii, si vom vedea cat de utile sunt acestea in comparatie cu instalatiile incandescente de Craciun.

Instalatii de Craciun cu LED-uri

Este foarte important ca atunci cand discutam despre instalatii de Craciun, sa mentionam faptul ca LED-urile sunt mai stralucitoare, cu culori mai vii decat echivalentele lor incandescente si folosesc cu siguranta mai putina energie. Versiunile mai putin costisitoare sau mai vechi ale luminilor cu siruri LED pot parea sa palpaie cand sunt aprinse.

Acest lucru se datoreaza faptului ca ledurile pornesc si se sting la 60 Hertz pe secunda, ceea ce este suficient de lent pentru a fi perceput de ochiul uman. Luminile LED contemporane sunt cunoscute drept lumini cu snur complet redresate sau „full wave” si functioneaza la 120 Hertz pe secunda, un ciclu de putere care nu are licarire.

Multora dintre noi ne plac culorile bogate ale LED-urilor din unele zone si stralucirea calda a luminilor incandescente pentru alte locuri. Este foarte important sa nu conectati NICIODATA luminile cu siruri LED la luminile cu siruri incandescente.

Luminile incandescente atrag mult mai multa putere decat verii lor LED-uri. Drept urmare, o cantitate mai mare de putere poate sufla siguranta in luminile LED. Multe siruri LED vin cu sigurante de rezerva, dar economisiti-va oarecare frustrare si nu va amestecati si potriviti aceste siruri usoare.

Cate siruri de lumina pot pune impreuna?

Mai intai, verificati pachetul pentru numarul maxim de conexiuni permise. In medie, lampile incandescente se extind maxim la aproximativ 3 seturi de lumini conectate capat la capat, in functie de lungimea sirului.

Un alt punct de referinta este mentinerea consumului de energie al luminilor de sfoara la aproximativ 150 de wati pe circuit. Underwriter’s Laboratories (numit „UL” precum „Rating UL” si ei decid acest tip de ghid) au adoptat recent un nou standard pentru conexiunea end-to-end a luminilor de Craciun cu LED.

Noul standard prevede ca, din cauza consumului de energie foarte scazut al LED-urilor, acestea pot fi conectate pentru pana la 216 de wati total pe un circuit de 15 amperi. Asta inseamna ca luminile cu siruri LED pot gestiona uneori oriunde intre 20 si 100 de seturi conectate simultan, trebuie doar sa adaugati puterea pe sir.

Sfat pentru iluminare: pastrati-va intotdeauna ambalajul luminos de Craciun. Nu stiti niciodata cand veti avea nevoie de informatiile din aceasta. Cel putin, scrie-o undeva.

0 Shares
You May Also Like